Tanie buty do biegania. Kalenji? Reebok? 4F? Pomożecie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, moje buty do biegania zaczęły się sypać, więc pora na nowe. Dotychczas używałem 2 par Crivit z Lidla i, o ile pierwsze były świetne dopóki się nie zużyły, tak po bieganiu w kolejnych powiedziałem sobie, że nigdy więcej. Cisną i obcierają, ale na szczęście też się już zniszczyły, więc planuję kupić coś lepszego.
W sklepach u mnie w mieście są za ok 130 zł Hi-tec, Elbrus, Martes ostatnio widziałem nawet jakieś Asicsy.
Dalej za ok 150 Reeboki oraz 4F (bardzo ładne, poza tym lubię tę markę, ale nie ma żadnych opinii o nich)
a za ok 180 kolejne modele Reeboków i tańsze modele Nike i Adidasa. (wszystko to w Martesie - nie ma innych ciekawych sklepów sportowych w Grudziądzu).
Ostatnio na forum natknąłem się na Kalenji ekiden 50 z tego co czytam są całkiem niezłe. A do tego są w świetnej cenie. Czy ktoś ma porównanie Kalenji z tańszymi modelami Nike, Reebok itd? Czy są lepsze od tych z lidla? Jeśli nie Kalenji to które? Skłaniałem się ku 4F, ewentualnie Reebok ale czy Kalenji nie są przypadkiem równie dobre?
PS. moja waga 87 kg, biegi po ok 10-15 km (3/4 trasy asfalt)
W sklepach u mnie w mieście są za ok 130 zł Hi-tec, Elbrus, Martes ostatnio widziałem nawet jakieś Asicsy.
Dalej za ok 150 Reeboki oraz 4F (bardzo ładne, poza tym lubię tę markę, ale nie ma żadnych opinii o nich)
a za ok 180 kolejne modele Reeboków i tańsze modele Nike i Adidasa. (wszystko to w Martesie - nie ma innych ciekawych sklepów sportowych w Grudziądzu).
Ostatnio na forum natknąłem się na Kalenji ekiden 50 z tego co czytam są całkiem niezłe. A do tego są w świetnej cenie. Czy ktoś ma porównanie Kalenji z tańszymi modelami Nike, Reebok itd? Czy są lepsze od tych z lidla? Jeśli nie Kalenji to które? Skłaniałem się ku 4F, ewentualnie Reebok ale czy Kalenji nie są przypadkiem równie dobre?
PS. moja waga 87 kg, biegi po ok 10-15 km (3/4 trasy asfalt)
- turbojajko
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Bierz buty z Decatholonu
Wiele osob w tym biega i jako codzienne buty treningowe sie sprawdzaja 

-
- Zaprawiony W Bojach
Kalenji Ekiden 50 to dobre buty do biegania.
W sklepie Martes polecam przymierzyć buty Elbrus Ancona. W porónaniu z Ekidenami 50 mają trochę mniej przewiewną cholewkę, ale za to fajniejszą, bardziej elastyczną, podeszwę. Opisywałem je dokładniej w dziale Testy.
W sklepie Martes polecam przymierzyć buty Elbrus Ancona. W porónaniu z Ekidenami 50 mają trochę mniej przewiewną cholewkę, ale za to fajniejszą, bardziej elastyczną, podeszwę. Opisywałem je dokładniej w dziale Testy.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Ekideny zmierz, mam szeroką stopę i były niewygodne. Ostatecznie po lekturze forum i netu kupiłem joma hispalis 312, polecam. Założenia przy zakupie miałem podobne.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Może się ktoś wypowiedzieć na temat EKIDEN 200
Moja waga 92 ale spada
biegam głownie po asfaltowych trasach 3-4 w tyg. po 10-15km, zdarzają się wybieganie po 20km +
Moja waga 92 ale spada

Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
-
- Dyskutant
Rowniez uwazam, ze przy niskim budzecie na buty decathlon jest dobry. Mam 5 par butow biegowych. 4 pary w cenach 400-500 zl i kaptereny 50 za 80zl (teraz sa chyba nawet tansze). Biega mi sie w nich tak samo dobrze jak w pozostalych. A waze nie malo, bo przy 174cm 84 kg.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 12
Ja kupiłaem sobie i swojej żonie ostatnio buty niejakiej firmy Spokey. Nie chciałem wtdawać za dużo pienędzy na super firmowe obuwię więc postanowiłem zaryzykować. Okazuje się, że są całkiem niezłe, na początku trochę śmierdziały chińskiem plastikiem:) i obawiałem się, że będzię się noga diabelnie pociła ale okazało się, że nie. Cena to ok 80 zł za parę i jak z a taką to dają radę:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48 min 28 sek
Witam, ktoś coś wie na temat butów z netto Asics? Co to za model, czy opłaca sie itd http://www.netto.pl/wiosna-w-pieknej-formie-s168.html
Blog http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 10#p630610
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
Komentarze http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38120
Czasem by móc biec dalej trzeba na chwilę się zatrzymać
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
poszukaj modelu puma kevler - jest to starszy model, ale dzieki temu mozna go kupic nawet za 130 pln. ja nie jestem asfaltowym biegaczem, ale posiadam ten but i sprawuje sie naprawde przyzwoicie. no i mimo wszystko w kolorystyce czarno-bialo-fluozoltej wyglada lepiej niz te wszystkie kalenji 

-
- Rozgrzewający Się
Podłączę się do tematu. Chcę zakupić obuwie, które będzie mi służyło zarówno do amatorskiego biegania(2 razy w tygodniu) jak i na siłownię. Początkowo myślałem o PESARI II ELBRUS w martes jest akurat promocja na nie. Czy warto brać? Czy lepiej dołożyć do nike free run? (tu myślałem o free run +3 ale to cena rzędu 250-300zł)
- Juannita
- Stary Wyga
Ja mogę co najwyżej o Ekidenach 100, mąż biega, zaczynał od wagi ok. 90 kg, teraz ma 84. Chwali sobie, ale nie wiem, jak na dłuższe wybiegania, bo nie przekraczamy 15 kmspens pisze:Może się ktoś wypowiedzieć na temat EKIDEN 200
Moja waga 92 ale spadabiegam głownie po asfaltowych trasach 3-4 w tyg. po 10-15km, zdarzają się wybieganie po 20km +
-
- Wyga
- Kontakt:
Teraz w sklepie internetowym Decathlona można kupić Ekideny 200 za 99zł z przesyłką. Wydaje się być super opcją w tej cenie. Tyle że rozmiary nie wszystkie dostępne. Mój na szczęście był
:)