trucho pisze:Chcę kupić pierwsze buty terenowe, głównie będą użytkowane w Kampinosie oraz czasem w górach. W lipcu chcę biec w dolnośląskim festiwalu biegów górskich.
Teraz w decathlonie są Salomony SPeedcrossy za 266, ale ich nigdy nie widziałem, ani nie przymierzałem, w sieci można znaleźć różne opinie.
W sklepie biegacza oglądałem Faasy 300 TR. Mam zwykłe faasy 300 i 500 i jestem z nich bardzo zadowolony, ale nie wiem jak sprawdzają się w terenie te z oznaczeniem TR.
Buty które jeszcze ogladałem w sklepie biegacza to Salomon XR Shift oraz Adidas Duramo 5 TR.
Co sądzicie o wyżej wymienionych butach?
Zrobiłem przez zimę 1200 km w faasach 250 tr, są świetne w teren, ale na ultra bym jeszcze ich nie wziął, zbyt minimalistyczne jak na moją grubaśną posturę. Ale jak Tobie siadły 300tki i lubisz takie buty,to polecam. Uważaj w nich jednak na zbiegach na początku,bo są specyficzne i trzeba się przyzwyczaić.
Speedcrossów bym nie polecał. Trzech znajomych w nich biega - jeden zachwala ponad wszystko, dwóch nigdy w życiu ich nie kupi drugi raz. Kumpel na pierwszym długim górskim wybieganiu stracił dwa paznokcie w nich.