Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:39:57
- Życiówka w maratonie: 3:11:15
- Kontakt:
Kupiłem i pierwszy bieg wyszedł perfekcyjnie. Biegając tą samą trasa bardzo często wiedziałem niemalże do kilku metro ile ona ma, i zegarek wskazał bezbłędnie. GPS złapał 3s po wyjściu na dwór. Jak na pierwszy bieg mega pozytywnie zaskoczony.
poszurany.pl
5km -00:18:59 (Puchar Sołtysa Mosty 2018)
10km -00:39:57 (Niepodl. Gdynia 2017)
21,0975km -01:26:30 (Onico Gdynia 2018)
42,195km -3:11:15 (Warszawa 2017)
5km -00:18:59 (Puchar Sołtysa Mosty 2018)
10km -00:39:57 (Niepodl. Gdynia 2017)
21,0975km -01:26:30 (Onico Gdynia 2018)
42,195km -3:11:15 (Warszawa 2017)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Interesuję się zakupem Nike+, jednak nie jestem pewny, czy na ten czas jest już wart zakupu. Orientujecie się, czy istnieją jakieś testy, powiedzmy z tego roku? Tak żeby były wykonane już po aktualizacjach softu, bo niestety żadne z pierwszych testów nie są pozytywne.
Pozdrawiam.
Interesuję się zakupem Nike+, jednak nie jestem pewny, czy na ten czas jest już wart zakupu. Orientujecie się, czy istnieją jakieś testy, powiedzmy z tego roku? Tak żeby były wykonane już po aktualizacjach softu, bo niestety żadne z pierwszych testów nie są pozytywne.
Pozdrawiam.
5km - 17:34
10km - 36:15
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Mysle ze garmin 10 bedzie lepszy i tanszy 

-
- Wyga
Ale wygląda paskudnie (nie bierzcie tego do siebieDawidavila pisze:Mysle ze garmin 10 bedzie lepszy i tanszy

P.S. Zależy mi również na funkcji, która pozwalała by mi utrzymać tempo, tzn. np. ustawiam czas 4min/km i podczas biegu zegarek informuje mnie sygnałem dźwiękowym jeśli biegnę za szybko, lub za wolno (+-5s). Sportwatch posiada taką funkcję?
Pozdrawiam.
5km - 17:34
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
- nie , najk nie ma takiej opcji ( nie pilnuje tempa )
- mój egzemplarz - tak jak pisałem zbiesił się i zaparował po prawie 2 latach ,odszukany rachunek i zwrot kasy odbył się b.szybko i pozytywnie ( w e*go )
- i co kupiełm ? Taki i ten sam lecz ceglany ( w fo*pro ) w kolorze
- satelity łapie szybko i sprawuje się dobrze
- mi wystarcza
- nie ma problemów z softem ani nie miał ( o problemach z softem pisano a propos zegarka tom-toma - a tu mamy zegarek najka we współpracy z tom-tomem - dość podobny ale jednak inny )
pawson
- mój egzemplarz - tak jak pisałem zbiesił się i zaparował po prawie 2 latach ,odszukany rachunek i zwrot kasy odbył się b.szybko i pozytywnie ( w e*go )
- i co kupiełm ? Taki i ten sam lecz ceglany ( w fo*pro ) w kolorze
- satelity łapie szybko i sprawuje się dobrze
- mi wystarcza
- nie ma problemów z softem ani nie miał ( o problemach z softem pisano a propos zegarka tom-toma - a tu mamy zegarek najka we współpracy z tom-tomem - dość podobny ale jednak inny )
pawson
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49.42
Ja jestem mega zadowolony ze Sportwatcha i go polecam. W tej cenie nie kupisz nic lepszego moim zdaniem. Mojego kupowałem miesiąc temu, żadnych problemów nie było, a dane z satelit aktualizuje sobie co parę dni sam przy podłączeniu do komputera.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:04
- Życiówka w maratonie: 3:21:26
Ja po ponad roku użytkowania też jestem z niego generalnie zadowolony. Tzn. wszystko działa. Ale w miarę jak coraz więcej biegam i coraz poważniej do tego podchodzę to wydaje mi się, że jest w nim trochę za mało funkcji i zastanawiam się nad przejściem na Garmina.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
-
- Dyskutant
Tak z czystej ciekawości zapytam, jako mniej doświadczony, których funkcji brakuje Sportwatchowi, bo jak porównywałem do droższych zegarków to się zastanawiałem czy coś z tych dodatkowych funkcji byłoby dla mnie użyteczne.wierciu pisze:Ja po ponad roku użytkowania też jestem z niego generalnie zadowolony. Tzn. wszystko działa. Ale w miarę jak coraz więcej biegam i coraz poważniej do tego podchodzę to wydaje mi się, że jest w nim trochę za mało funkcji i zastanawiam się nad przejściem na Garmina.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
- linki do porównań/testów/ocen :
* http://www.dcrainmaker.com/2011/04/nike ... eview.html
* http://www.bieganie.pl/?cat=22
pozdro
pawson
* http://www.dcrainmaker.com/2011/04/nike ... eview.html
* http://www.bieganie.pl/?cat=22
pozdro
pawson
-
- Dyskutant
Mam biały i nie narzekam. Wiadomo, że najbardziej się brudzi, ale da się go w miarę łatwo wyczyścić. Przebarwień nie ma żadnych, ani nie żółknieNorbi77 pisze:Mam pytanie do użytkowników, którzy maja ten zegarek w kolorze bialym. Czy po dłuzszym użytkowaniu kolor nie traci na swojej barwie ?

-
- Rozgrzewający Się
Witam,
Ja odradzam wszystkim zakupu zegarka NIKE + SPORTWATCH GPS !!!!
Zegarek jest bajerancki, łatwy w użytkowaniu i fajnie wyglądający, po aktualizacjach systemu, mierzy praktycznie idealnie.....ale problem pojawia się gdy zegarek kupicie na allegro lub gdy jest po gwarancji (rok to mało czasu)..... SERWIS NIKE NIE ISTNIEJE, NIKT WAM NIE POMOŻE GDY SZUKACIE SERWISU NA WŁASNĄ RĘKE !!!
po 6 miesięcznym użytkowaniu tego zegarka którego kupiłem na allegro, zegarek POPSUŁ SIĘ..... i teraz mam pytanie o pomoc do was....
Popsuło się ZŁĄCZE USB zegarka, nie wykrywa go ani przez kabel usb ani gdy podłącze zegarek bezpośrednio do komputera, próbowałem na różnych komputerach i nic......wkońcu zegarek rozładował się bo nie miałem go jak podładować i zegarka teraz nie idzie włączyć!!!!!
Napisałem do polskiego suportu NIKE jaki mam problem a w odpowiedzi dostałem tekst że nigdzie na świecie firma NIKE nie ma żadnego ogólnodostępnego punktu serwisowego, jeśli coś sie popsuje na gwarancji to tylko wymieniają na NOWY !!
Co z użytkownikami którzy kupili zegarek za 700zł i po gwarancji niemają go jak naprawić??
ZNA KTOŚ JAKIŚ PRYWATNY SERWIS KTÓRY NAPRAWI MI TEN ZEGAREK?????
Ja odradzam wszystkim zakupu zegarka NIKE + SPORTWATCH GPS !!!!
Zegarek jest bajerancki, łatwy w użytkowaniu i fajnie wyglądający, po aktualizacjach systemu, mierzy praktycznie idealnie.....ale problem pojawia się gdy zegarek kupicie na allegro lub gdy jest po gwarancji (rok to mało czasu)..... SERWIS NIKE NIE ISTNIEJE, NIKT WAM NIE POMOŻE GDY SZUKACIE SERWISU NA WŁASNĄ RĘKE !!!
po 6 miesięcznym użytkowaniu tego zegarka którego kupiłem na allegro, zegarek POPSUŁ SIĘ..... i teraz mam pytanie o pomoc do was....
Popsuło się ZŁĄCZE USB zegarka, nie wykrywa go ani przez kabel usb ani gdy podłącze zegarek bezpośrednio do komputera, próbowałem na różnych komputerach i nic......wkońcu zegarek rozładował się bo nie miałem go jak podładować i zegarka teraz nie idzie włączyć!!!!!
Napisałem do polskiego suportu NIKE jaki mam problem a w odpowiedzi dostałem tekst że nigdzie na świecie firma NIKE nie ma żadnego ogólnodostępnego punktu serwisowego, jeśli coś sie popsuje na gwarancji to tylko wymieniają na NOWY !!
Co z użytkownikami którzy kupili zegarek za 700zł i po gwarancji niemają go jak naprawić??
ZNA KTOŚ JAKIŚ PRYWATNY SERWIS KTÓRY NAPRAWI MI TEN ZEGAREK?????
-
- Dyskutant
Witam, ok gwarancja na zegarek wynosi rok, ale jest jeszcze tzw. rękojmia która wynosi 2 lata. W każdym porządnym sklepie po rozpatrzeniu czy zegarek nie został przez Ciebie uszkodzony możesz żądać naprawy, wymiany na nowy bądź zwrotu gotówki. Co się potwierdziło w moim przypadku:-)
-
- Rozgrzewający Się
Dzisiaj oddałem zegarek na gwarancji do sklepu Nike w Bydgoszczy.
Kilka dni temu zauważyłem , że zegarek pęka na zgrzewie paska, ostatnio nie chce nic wrzucać na FB, podobnie jak kolega nagle przesta stał działać wtyk USB do tego słabo z wykrywaniem GPS.
Na poczatku (pół roku temu) miał problemy z łączem z FB ale potem było ok, przez okres maj-czerwiec praktycznie nie biegałem z powodu kontuzji no i w koncu wróciłem i...ZONK nagle zegarek zaczyna się lipnie zachowywać. Nie chce mi sie za kilka stów wydanych na zegarek stać na drodze i czekac czy mi satelite znajdzie. Lekko sie zawiodłem...
Kilka dni temu zauważyłem , że zegarek pęka na zgrzewie paska, ostatnio nie chce nic wrzucać na FB, podobnie jak kolega nagle przesta stał działać wtyk USB do tego słabo z wykrywaniem GPS.
Na poczatku (pół roku temu) miał problemy z łączem z FB ale potem było ok, przez okres maj-czerwiec praktycznie nie biegałem z powodu kontuzji no i w koncu wróciłem i...ZONK nagle zegarek zaczyna się lipnie zachowywać. Nie chce mi sie za kilka stów wydanych na zegarek stać na drodze i czekac czy mi satelite znajdzie. Lekko sie zawiodłem...