NB-Asics rozmiary
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam pytanie zwlaszcza do tych forumowiczow ktorzy biegali zarowno w NB jak i w Asicsach - czy rozmiary NB i Asicsow mieliscie takie same czy moze numeracja jednej firmy jest zanizona lub zawyzona wzgledem drugiej?
- Malsson
- Stary Wyga
Każdy but, który może różnić się swoją numeracją ma jedną cechę wspólną, mianowicie jest podany rozmiar w entymetrach. Zobacz sobie w swoich butach np. 26CM znaczy 26 centymetrów.
"Łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków aby się kto nie chlubił" - Ef.2:8
Malsson GG4961246
Malsson GG4961246
-
- Dyskutant
zdaje sobie sprawe ze centymetry to najbardziej wiarygodna miara jednak nie zawsze mozna sie nia posluzyc np na stronie popularnego sklepu z warszawy (nie chce robic reklamy hehe) sa podane rozmiary tylko w US
- Malsson
- Stary Wyga
Na stronie sklepu może tak, ale zrozum, że w każdym bucie masz CM.
"Łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków aby się kto nie chlubił" - Ef.2:8
Malsson GG4961246
Malsson GG4961246
-
- Dyskutant
dla sprecyzowania - w kazdym bucie dobrej marki
rozumiem malsson
jesli kupujesz w zwyklym sklepie to mozesz zagladnac do buta albo przeczytac na pudelku ale ja mam zamiar kupic przez neta
chyba z nike'ami jest taki problem ze maja inna rozmiarowke w stosunku do innych znanych producentow dlatego wolalem spytac czy nie ma jakichs roznic pomiedzy NB a Asics
z innego zrodla dowiedzialem sie ze w zdecydowanej wiekszosci zgadzaja sie rozmiary wiec wlasciwie juz pytanie nieaktualne ale dzieki
chocby za wytlumaczenie ze "cm" oznacza centymetry 
rozumiem malsson
jesli kupujesz w zwyklym sklepie to mozesz zagladnac do buta albo przeczytac na pudelku ale ja mam zamiar kupic przez neta
chyba z nike'ami jest taki problem ze maja inna rozmiarowke w stosunku do innych znanych producentow dlatego wolalem spytac czy nie ma jakichs roznic pomiedzy NB a Asics
z innego zrodla dowiedzialem sie ze w zdecydowanej wiekszosci zgadzaja sie rozmiary wiec wlasciwie juz pytanie nieaktualne ale dzieki

- Malsson
- Stary Wyga
Powiem ci jeszcze, kupiłe, ostatnio buty kierując się CM i okazało się, że moje poprzednie buty, które miały tyle samo CM, były troszeczkę większe. Jak to możliwe? A jednak, nie ma jak przemierzać na nodze buty. Co do skrótu - nie ma sprawy, moge ci jeszcze kilka innych przetłumaczyć, jak kg, m, km, ale sądzę, że sobie jakoś z nimi poradzisz.
Malsson GG4961246
Malsson GG4961246
- Maniek G
- Stary Wyga
Zobacz tutaj http://www.startfitness.co.uk/acatalog/Size%20Chart.htm
Co prawda nie ma NB, ale jest numeracja Asics, Nike, Mizuno, Adidas i Fila.
Co prawda nie ma NB, ale jest numeracja Asics, Nike, Mizuno, Adidas i Fila.
Anima Sana In Corpore Sano