ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

AKS, właśnie szukam jakiegoś fajnego dietetyka, który by mi dokładnie napisał, co i kiedy mam jeść. Rzucisz jakimś nazwiskiem lub adresem? Bo widzę, że z Wrocławia jesteś :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
PKO
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ania102 nie jesteś tutaj jedyną osobą, która biega bez trenera, dzienniczka i gpsu ;) Moim trenerem jestem sobie ja, plan spisuję sama, a gps czasem używam do endo i nic więcej. Zazwyczaj i tak nie chce mi się zabierać telefonu na trening i dodaję kilometry już w domu na piechotę, a czas mierzę stoperem, który włączam przed wyjściem z domu i tam go zostawiam ;)

Trener jest bardzo dobrą opcją. Mam bardzo dobrego znajomego - biegacza, który również jest trenerem i czasem go pytam o różne rzeczy, ale zazwyczaj dotyczy to ćwiczeń w domu :)

Co do diety to ciekawa jestem na co mi by wyszła nietolerancja...bo z żołądkiem to ja mam problemy od dawna.
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Kachita, poszlo na priv
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:chciałabym, żeby jakiś trener mnie ocenił, określił, co mam poprawić i zdiagnozował, ile mogę jeszcze z siebie wycisnąć. beata jako trenerka jesteś w stanie dokonać takiej oceny?
Hmm ... mogłabym spróbować, ale ile jesteś w stanie z siebie wycisnąć, to możesz raczej ocenić tylko Ty sama, tak sadzę :lalala: :taktak: ...
Ale możemy się kiedyś umówić na Agrykoli.
Czy to możliwe, że jestem tu jedyną osobą, która biega bez planu, dzienniczka, gps-u, trenera itp?
Gps-u nigdy nie miałam, pulsometr mam ale nie używam ;).
Trenera dawno temu miałam, teraz mi nie jest potrzebny :).
Dzienniczek prowadzę, ale taki papierowy - dla mnie to rodzaj pamiętnika, lubię zapisywać tam nie tylko trening, ale też różne okoliczności - np. wpis z 4 kwietnia 2013 r. - "15km, świeży i dość mokry śnieg, w lesie full bałwanów" :hahaha:

A tymczasem mam jakiegoś wiosennego wirusa, od dwóch dni gardło nawala i stan taki sobie, szkoda, bo chciałam wyskoczyć sobie w Tatry, a tu trzeba się kurować, ech :ojnie: .
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Beata dzięki Ci,że też prowadzisz wersję papierową,bo ja też i myślałam że tylko ja w tej erze techniki i technologii jestem taka starodawna :echech:
Ja też biegam bez pulsometru,gps tylko do endo i też nie zawsze,bo mam już trasy pomierzone i tylko patrzę na czas wyjścia i czas powrotu.
Oczywiście z trenerem ćwiczyłam,ale to było naście lat temu.
Co do diet to też żadnych nie stosuję,bo nie znam takiej w której można jeść słodycze,Katekate ja też szamę prwie codziennie czekoladę i nie zamierzam tego zmieniać :taktak:
Ja po prostu UWIELBIAM SPORT,ale też chcę czerpać z życia jak najwięcej przyjemności.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Kate zapytaj Zbyszka czy by do Jeleniej Góry przenieść sie nie chciał :-)
Powiedz, że tu to są tereny do biegania, nie to co nad morzem, płasko, nudno :hej: :ble:

Zmotywowana Twoim wspisem o przekraczania granic strefy komfortu, zrobiłam dzis mocny trening :-) 4x3 km z przerwami po 3'
Była moc :-)
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata jak dojdę do siebie po maratonie, to się umówimy we trzy - Ma_tika dołączy:-) Dołączy?

Na kartkach też niczego nie zapisuję. Planuję tylko, że np. biegam 4x w tyg., 3x po 50-60min, w niedzielę 80-90min. Regularnie robię też podbiegi na Agrykoli - 3 ciągiem. W zeszłym roku robiłam po 6, ale dałam sobie spokój. Robię też ćwiczenia na górne partie ciała. Teraz dochodzą jeszcze przebieżki... Ehhhh
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

:hahaha: sklonujemy Zbyszka :sss:
Z. z kolei czasem sie podczepia pod Bartka, a Bartek to już mega zawodnik :orany: :ojoj: dyche robi w 40min, więc tak sobie czasem wzajemnie pomagamy :taktak: aBartek ma ogromną wiedzę, trenuje w zasadzie tylko pod dychy

ja lubię mieć wykres całego biegu :hej: a w endomondo też da się wkleić i notatki i zdjęcia :hej: wolałabym mieć sam zegarek z gps, bo telefon to takie koromysło, ale znowu z tel.czuję się pewniej, nie daj boże astma mnie złapie, inhalator nie pomoże i co :lalala: a poza tym dzieci...musze miec łącznośc z nimi
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:beata jak dojdę do siebie po maratonie, to się umówimy we trzy - Ma_tika dołączy:-) Dołączy?
hmmm... no dołączy dołączy... tylko ja to sie boje wszelkich ocen - zaraz okaże sie jak źle technicznie biegam i pogrążę się w rozpaczy i niemocy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kate, a moze Zbyszka razem z Bartkiem do nas? Jak Ty masz takie wzorce, to w szybko bedziesz w elicie :spoczko: Ja tez czasami mijam przystojnych biegaczy na trasie, ale na razie biegamy osobno :hahaha:

Paulina, masz juz plan na Wroclaw?

Ma_tika, napisz cos jak wyglada tak wielki bieg, jak jest na starcie, organizacja, kibice i jak Ci sie bieglo? Mi juz odbilo na punkcie tego Paryza za rok :lalala:

Papillon, odnosnie snu to ja z kolei czytalam, ze najlepiej sie czlowiek wysypia, jesli sie budzi pod koniec cyklu.snu, czyli przy wielokrotnosci 1,5 godziny, a juz poszczegolnym osobom inna ilosc snu wystarczy, sa tacy, co spia 6 godz, inni, w tym ja optymalnie sie czuja przy 7,5 h, inni spia 9 godzin.

Beata, jakbyscie byly z Wroclawia, to tez bym przyszla :hejhej:

Dzis zle mi sie biegalo, bo czuje brak weglowodanow, mam na diecie w tygodniu 2 dni bialkowe (chude mieso z warzywami bez nawet kropli oliwy :wrrwrr: ), w celu pobudzenia chudniecia plus 5 dni zrownowazonej diety i dzis na tej bialkowej to apatia 100 procent. Mowila mi dietetyk, ze w te dni, raczej treningi slabo wyjda, ale za to efekt odchudzania bedzie lepszy.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK ja mam taki pomysł :spoczko: coby zrobić obóz biegowy nad morzem dla was z południa u nas nad morzem :D :hahaha: :hej: co ty na to?

kurcze-niemoc z powodu żarcia jest przykra :ojoj: ja dałam rade tak tylko tydzień :lalala:
ale trzymam kciuki za wyniki diety, z jakiej wagi startujesz?
komentarze
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kate, a przyjmuja na.oboz ze zwierzakami? A macie fajna miejscowke? My juz wstepnie mamy rezerwacje na caly lipiec, 2 tyg my, 2 tyg przyjezdza tesciowa i zostaje z dziecmi, a my do domu, ale zawsze mozemy zmienic miejsce, w koncu do Pogorzelicy jezdzimy juz od 4 lat. Ale mamy wymagania: cicho, cicho, malo ludzi, puste plaze, (no, tak jak poza sezonem) duzo lasu, trasy rowerowe, dobre restauracje, mile widziane korty tenisowe i stadnina koni :taktak:

Waga caly czas ta sama, 68, a chce 62, a moze 59?
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja miałam na myśli spotkanie nad morzem :oczko: nic konkretnego :hej:
a takie warunki są w Wiciu, Kopań, Cisowie, o koniach wiem, ale o kortach niestety nie
zaraz sprawdzę gdzie ta pogorzelica :ojoj:
komentarze
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

łeee to daleko ode mnie :ojoj:

acha
ja przy podobnym wzroście teraz ważę 66,5 :ojoj: moja waga natomiast w ciagłych wahaniach, jescze 2 tyg.temu ważyłam 64 :bum: nic ztego nie rozumiem, chciałabym jakieś 60-max 62, bardzo bardzo źle schodzi mi sie poniżej 65, no nie da sie :hahaha:
komentarze
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, 62 to juz jest wypas :hej: tj niezla laska
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ