Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Menu - settings - general - Time - Time page - addl. Data oraz Time layout i strzałki góra dół
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Mam pytanie - jak zaimportować trasę z endomondo z rozszerzeniem *.gpx?
P.S Wiem, że można wybrać w GC opcje "prześlij" -> "przesyłanie ręczne". Problemem jest to że wyskakuje błąd przesyłania.
P.S2 Ok, skopiowałem plik do folderu GPX i zegarek widzi kurs, nadal jest jednak problem z importem do GC
P.S Wiem, że można wybrać w GC opcje "prześlij" -> "przesyłanie ręczne". Problemem jest to że wyskakuje błąd przesyłania.
P.S2 Ok, skopiowałem plik do folderu GPX i zegarek widzi kurs, nadal jest jednak problem z importem do GC
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Najlepiej z Endo do basecamp, z basecamp do zegarka i z zegarka do gc.
-
- Rozgrzewający Się
@jedz_budyn
Próbowałem wczoraj, wyszło tak:
1. Endomondo -> export do pliku,
2. BC -> import pliku,
3. BC powstał ślad z którego zrobiłem trasę,
4. Wrzucenie trasy do zegarka,
5. Zegarek widzi trasę,
6. GC nie widzi trasy,
7. Odbyłem bieg po trasie,
8. GC wykrył aktywność.
Może GC nie wykrywa tras? chociaż to by było trochę dziwne :|
Próbowałem wczoraj, wyszło tak:
1. Endomondo -> export do pliku,
2. BC -> import pliku,
3. BC powstał ślad z którego zrobiłem trasę,
4. Wrzucenie trasy do zegarka,
5. Zegarek widzi trasę,
6. GC nie widzi trasy,
7. Odbyłem bieg po trasie,
8. GC wykrył aktywność.
Może GC nie wykrywa tras? chociaż to by było trochę dziwne :|
- mirfak
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam,
Mam i ja
Dzisiaj zabawy ustawieniami, a jutro pierwszy trening. Trzymajcie kciuki 
Mam i ja

pozdrawiam, mirfak
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Kilka dni testów i nadal jestem pozytywnie zaskoczony F2. Jednak wszystko lepsze niż w F1. Na razie nie mam żadnych problemów czy niedogodności, testowałem chodząc, biegając i jeżdżąc rowerem. Testowałem z footpodem, czujnkiem kadencji i prędkości roweru, czujnikiem tętna HRM Run oraz czujnikiem temperatury zewnętrznej. Wszystko działa bezbłędnie, bardzo szybko się wyszukuje. Z ciekawostek, GPS łapie bezbłędnie szybko, po prostu przestałem zwracać uwagę że zegarek może coś szukać
Myślę że GPS łapie raz szybciej niż FR 620. Pozostaje jeszcze basen, tyle że pływam kiepsko
może będę miał teraz motywację żeby się podciągnąć i monitorować co robię i jak. Gdybym miał wybierać pomiędzy F1 i F2, wybrał bym bez wahania F2. FR620 pozostawił bym dla Typowych TYLKO biegaczy, bo w tej dziedzinie FR620 jest niesamowity i myślę że nie ma sobie równych ( tylko ta cena....)

-
- Wyga
Właśnie kończę testowanie baterii.
Trochę kiepsko wyszło, po ponad 12 godzinach pracy GPS. Fenix 2 pokazuje 9%
W czasie testu przejechałem samochodem około 200km. Spacerowalem po mieście, wchodziłem do budynków. Odbyłem jeden trening biegowy. Korzystałem z nawigacji. Zapisałem 3 albo 4 zdarzenia.
Test jeszcze chwile pocągne.
Ktoś wie czy f2 ładuje z ładowarki gdy jest wyłączony? (proszę o szybką odp)
Trochę kiepsko wyszło, po ponad 12 godzinach pracy GPS. Fenix 2 pokazuje 9%
W czasie testu przejechałem samochodem około 200km. Spacerowalem po mieście, wchodziłem do budynków. Odbyłem jeden trening biegowy. Korzystałem z nawigacji. Zapisałem 3 albo 4 zdarzenia.
Test jeszcze chwile pocągne.
Ktoś wie czy f2 ładuje z ładowarki gdy jest wyłączony? (proszę o szybką odp)
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 20:53 przez maki, łącznie zmieniany 1 raz.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
ponad 16 godzin mi wyciągnął z co najmniej dwoma czujnikami , duże znaczenie w tym ma to ile czasu w tym czasie był używany jako zegarek, bo to też skraca czas. Wielkie znaczenie ma też to jak długo ładowałeś baterię i czy przez USB czy przez ładowarkę sieciową.
Mimo iż zegarek się naładuje i pokazuje 100% dobrze jest jeszcze przeciągnąć ładowanie o kilka godzin. Wtedy bateria jest całkiem inaczej sprawna niż po tym jak się pojawi 100% i odłączymy.
Mimo iż zegarek się naładuje i pokazuje 100% dobrze jest jeszcze przeciągnąć ładowanie o kilka godzin. Wtedy bateria jest całkiem inaczej sprawna niż po tym jak się pojawi 100% i odłączymy.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Był włączony i ładowałem go w nocy i rano odłączyłem. F1 tez mi tak długo trzymał po takim ładowaniu.maki pisze:Ale czy w czasie ładowania miałeś włączony zegarek. Myślałem żeby podłączyć go do ładowarki, włączyć i zostawić na czas snu.
-
- Wyga
Jezeli masz zegarek na reku to wskazywana temperatura jest sfałszowana przez temperature ciala wzgledem temperatury otoczenia. Aby otrzymac dokladną temp. powietrza musisz zdjac zegarek no okolo 20min lub korzystac z zewnetrznego czujnika.vincec pisze:czy może ktoś mi powiedzieć o co chodzi z temperatura w tym zegarku niby ją pokazuję , ale i tak można używać czujnika zewnętrznego ?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Czujnik temperatury w zegarku działa prawidłowo gdy jest zegarek przypięty to rowera, na rekawie kurtki lub swobodnie leżący. Do innych zastosowań fajny i tani jest czujnik tempe zewnętrzny