ASICS TN333 GEL-EVATION II
- kicek102
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie. Właśnie zastanawiam się nad kupnem . znalazłem w dobrej cenie. Buty wyglądają na lekkie. ważę 70 kg , w większości biegam po lesie ale też trochę asfaltu. Stopa chyba normalna choć podeszwa zużywa mi się najbardziej na pięcie zewnętrzna-tylna część. Czy to but dla mnie? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi butami?
kicek102
-
- Zaprawiony W Bojach
Cześć.
W takich butach przebiegłem jakieś 100 km.Przeważnie biegam po asfalcie i betonie i jak dla mnie są na takie warunki bardzo dobre.W lesie byłem dwa razy i też było ok.Pytanie tylko czy ty do lasu i przy swojej wadze potrzebujesz takie buty.To są buty raczej dla kogoś kto waży dużo i biega po twardych nawierzchniach....
W takich butach przebiegłem jakieś 100 km.Przeważnie biegam po asfalcie i betonie i jak dla mnie są na takie warunki bardzo dobre.W lesie byłem dwa razy i też było ok.Pytanie tylko czy ty do lasu i przy swojej wadze potrzebujesz takie buty.To są buty raczej dla kogoś kto waży dużo i biega po twardych nawierzchniach....
- kicek102
- Wyga
Kupiłem już te buty. Właściwie skusiły mnie dwie rzeczy; cena (150 zł) i to że jak założyłem na nogę to po prostu poczułem że "leży" na nodze. A dosyć trudno mi kupić buty bo mam dosyć szeroką stopę z przodu i szczupłą piętę.But wygląda jednak na mało stabilny-takie mam wrażenie choć biegałem w nich tylko po sklepie. Tu może się zgadzać z tym, co napisałęś, że to but na asfalt. Boję się kupować w internecie bo wątpię żebym dobrze dobrał. Nawet z długościami jest problem bo np. 10 reebok i 10 adidas to dwa różne rozmiary.
kicek102
- rono
- Zaprawiony W Bojach
Biorąc pod uwagę mechaniczne podejście do sprawy kolegi kicka 102 zrealizowałem zakup Gel-EVATION. Duży wpływ na decyzję miała również cena - niecałe 150 zł. Idę na trening. Czołem!
- rono
- Zaprawiony W Bojach
Asicsy zawsze były takie "grube". To pierwsze wrażenie. Zrobiłem trochę asfaltu i nie mam negatywnych doznań. Za taką cenę! Obawiam się o dukty leśne. Dam znać, jeżeli pojawią się jakieś problemy na pierwszym treningu. Szczerze: mam je na nogach od ok. 4 godzin. Trochę ciasne z góry. Muszę rozluźnić sznurowadła. Pozdrawiam.
- kicek102
- Wyga
no fakt, rono,dosyć dobra amortyzacja. czuję się trochę jak na tapczanie. może się trochę uklepią. jako startówki absolutnie się nie nadają ale na dłuższe asfaltowe treningi jak najbardziej.
kicek102
- rono
- Zaprawiony W Bojach
Dostaniemy z pewnością "ochrzan" od bardziej doświadczonych, że to nie jest but na leśne dukty. Uważam, że jeżeli nie jest się początkującym, to można pośmigać w nich również po duktach. Ja zrobiłem w nich wczoraj 20 km po zróżnicowanej nawierzchni i właściwie jest O.K. Najlepiej jednak biegło się po "kocich łbach", po betonie, a po asfalcie na "4+" w sześciostopniowej skali. W dalszym ciągu się do nich przyzwyczajam. Jutro idę na interwał (po lesie) i dam znać. Pozdrowienia!
- rono
- Zaprawiony W Bojach
O.K. Ale dlaczego niestety? To bardzo dobry wiek. Ja zbliżam sie do pięćdziesiątki i stwierdzam, że to też bardzo dobry wiek! Można wysnuć wniosek, że jesteśmy w jednym wieku! Pozdrowienia!
- Herbix
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dla mnie te butki trochę mało stabilne... Może to kwestia przyzwyczajenia. Test ostateczny w sobotę w arturówku.
GG: 977722
- rono
- Zaprawiony W Bojach
kicek102! Dzięki za pozytywny post! Na pewno spotkamy się kiedyś na zawodach, Nawet, jeżeli będziemy mieli jeszcze 10 lat więcej! I mam nadzieję, że pogonimy młodszych! Cześć!