Ból łydki aż do pośladka
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1godz.10min.
- Życiówka w maratonie: brak
Podczs biegu mam taki cierpniący ból od łydki w górę aż do pośladka włącznie,myślałem że to rozbiegam ale nie bardzo .właśnie wróciłem z treningu załamany 6 .04 . półmaraton co robić!!!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1godz.10min.
Tak od trzech biegow, kilka dni, i czułem taką pełną łydkę, jakby napiętą łydkę. A dziś od łydki do pośladka, to nie jest ostry ból, bardziej taki rwący, a z tyłu przy kolanie jakby za krótkie ścięgna. Właśnie posmarowałem cały ten obszar Maścią końską.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
W ITBS raczej boli tylko kolano z boku. Chociaż może nie, nigdy nie miałem. I nie cierpnie, tylko boli. Ale problem na pewno leży w du...
. Są jakieś dysproporcje mięśni, pewnie słabe pośladkowe czy biodrowo lędźwiowe i z jakichś reakcji kompensacyjnych wynika złe ustawienie miednicy i ucisk na jakiś nerw, na co wskazywałoby cierpnięcie wzdłuż całej nogi.

The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Idź do fizjoterapeuty. Wyściska, porozciąga i zada ćwiczenia. Też myślałem, że mam ITBS, bo bolało pod kolanem, plus trochę pod pośladkiem i w górnej części pasma biodrowo-piszczelowego. Okazało się, że to wina krzywego kręgosłupa. Po tygodniu ćwiczeń ulga, po miesiącu mogę biegać w najlepsze.
Oczywiście u Ciebie może to być "czortwieco", ale fachowiec powinien zaradzić. Gdybym od razu poszedł nie straciłbym 3 tygodni przygotowań do startu.
Oczywiście u Ciebie może to być "czortwieco", ale fachowiec powinien zaradzić. Gdybym od razu poszedł nie straciłbym 3 tygodni przygotowań do startu.