UWAGA na Odzież i Obuwie, g. LIM, (Al. Jerozolimskie 65/79)

bogumila
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kilka tygodni temu udałam się na zakup obuwia sportowego. Interesowała mnie marka NewBalance. Niestety trafiłam do Galerii LIM (Al. Jerozolimskie 65/79), ), w podziemiach Dworca Centralnego. Dlaczego niestety? Ponieważ ja nie przygotowałam się wystarczająco dobrze a sprzedawca okazał się …, nie będę oceniać. Zaproponowano mi model 86novo, o którym nic nie wiedziałam, więc kilkukrotnie zapytałam, czy są to buty do biegania, na długie dystanse, po asfalcie. Sprzedawca (pan Maciej) potwierdził, więc zakup został dokonany. I nie byłoby problemu gdyby po dwóch tygodniach zaczął boleć mnie kręgosłup a później ścięgno lub przyczep mięśnia. Przestałam biegać, kupiłam inne buty (na Broniewskiego, gdzie dowiedziałam się, że modele 86 są do chodzenia!). Kręgosłup jest w porządku, ścięgno jeszcze nie …. Potwierdziłam w Internecie, że model  86 jest faktycznie do chodzenia i udałam się z reklamacją do pana Macieja. Okazało się, że pan Maciej:
- nie jest w stanie potwierdzić, że sprzedał mi zły but, do chodzenia zamiast do biegania,
- bardzo dobrze pamięta moje wymagania
- nie jest w stanie skontaktować się z szefem, co może zrobić w tym przypadku, ponieważ szef nie ma telefonu komórkowego
- nie jest w stanie nic mi na razie zaproponować,
Obiecał natomiast oddzwonić dnia następnego…. Nie oddzwonił, więc ja to zrobiłam. I co się okazało! Mimo, że jest to but do chodzenia, nie zostanie uwzględniona moja reklamacja, ponieważ ma on dobre zabezpieczania, a dystrybutor sprzedawał ten model jako but ogólnosportowy. Są z tej historii dwie dla mnie ważne lekcje:
- nie kupować butów dopóki nie jest się ma 100% pewnym, nieważne jak pilna jest to potrzeba
- przestrzec innych przed panem Maciejem i sklepem Odzież i Obuwie, galeria LIM, (Al. Jerozolimskie 65/79), w podziemiach Dworca Centralnego
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Współczuję.

Z drugiej strony jest mi trudno uwierzyć, że te wszystkie objawy są winą tylko buta. Ile km w nich przebiegłaś? Masz nowe buty? Czy w nowych jest wszystko OK?
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niestety. Ja też kiedyś się tak sparzylem i teraz wole trzy razy sprawdzić co kupuję. Bardzo przydatny w tym internet.
Awatar użytkownika
TheDUDE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Taak. A wszystko przez tą babską modę... Dziewczyny chcą wyglądać "fitnessowo" więc nawet buty do chodzenia po bułki wyglądają jak biegówki... nie wspomnę o PLADZE trampek puma i pumopobobnych... żal mi dziewczyn, które w nich zacznąbiegać. Moja kupiła właśnie takie do chodzenia, a potem stwierdziła, że będzie w nich biegać... niestety przy trzeciej przebieżce paskudnie skręciła kostkę. Jak dojdzie do siebie kupujemy NB i będziemy uważać, czy aby biegowe. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Pumach zawsze jest informacja dotycząca przeznaczenia. Przynajmniej na tych do biegania. Wiem bo kupiłem już ponad dziesięc par. Wystarczy przeczytać. Na większośći butów jest taka informacja.
To tak na marginesie.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z reguły wiele informacji o butach można znaleźć w sieci (i na pudełku oczywiście jest z reguły napis "running" "multisport" "trail" itd.), a o kompetencji sprzedawców ogólnie wiadomo że jest niemal żadna. Tym niemniej z reguły zmiana butów wymaga pewnego przyzwyczajenia i najlepiej robić to płynnie przechodząc ze starszych do nowszych butów. Na miękkich nawierzchniach umiejętne bieganie zwłaszcza o niskiej intesywności jest bezpieczne niekoniecznie w butach "do biegania".
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety chyab jedyną regułą jest brak dobrych miejsc, Bo mi akurat w tym NB kupowało sie dobrze, ale wiedziałem po co przychodzę. Za to na Broniewskiego zaufałem w kompetencję sprzedawcy i potem , załowałem bo sprzedał co prawda but biegowy ale jednak mimo zapewnień kompletnie nie taki jak potrzebowałem.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ