Bieganie + joga + siłownia

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
skamil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

Jak w temacie chciałbym połączyć bieganie, jogę i siłownie. Nie wiem jak rozplanować to wszystko w ciągu tygodnia. Siłownie rano czy lepiej bieganie? czy lepiej po przebudzeniu biegać godzinę każdego dnia czy może 20-30 min a dłuższe dystanse wieczorami? chciałbym dodać że basen mam obowiązkowy w każdą środę rano a jogę mam na siłowni i co tydzień jej plan ulega zmianie. Chciałbym dodać że przygodę z bieganiem zacząłem stosunkowo niedawno i biegam max 9-10km w czasie 60-70 min :) Liczę na Waszą pomoc bo sam nie moge sobie z tym poradzić. Dziękuję i pozdrawiam!
PKO
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mam zbytnio czasu rozpisywac plany, a i tez podales zbyt malo danych.Z tego, co piszesz, to , przede wszystkim, polecam :

- nastaw sie na bieganie treningow typu zmiana tempa, interwaly, progres itd. zakladam, ze chocidz na silownie wiec tam sa bieznie elektryczne, na ktorych mozna latwo robic takie biegi, bo mierza one za Ciebie tempo. Latwy start dla doswiadczonego.

- bieg wolny na dystans rob jedynie w niedziele, i jedynie max te 9 km

- zapytaj na silowni trenera jak rozplanowac, przede wszystkim, trening silowy, najlepiej FWB z bieganiem z interwalami. Trener latwo poradzi, bo takie bieganie to jest typowe kardio robione po silowych.

czemu tak? Bardzo brakuje Ci szybkosci, 70min na taki dystans to sporo jak na chopa roslego, zdrowego i niestarego ;-). Zajmij sie najpierw sila i szybkoscia, a potem mozesz dodawac kilometry.
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ