testowanie obuwia Nike
- to ja MacGor
- Stary Wyga
Przy okazji imprezy na 10 mil Szlakiem Zwiniętych Torów w Rowach Nike przeprowadziło testowanie butów biegowych plus sprzedaż niektórych modeli. Byłam zainteresowana kupnem Nike Skylon (295zł), ale damskie modele kończyły się na rozmiarze 38,5. Jak mogę zdobyć rozmiar 39-40?
Matka, żona i biegaczka
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest jakiś, taki sklep w Poznaniu.
http://www.runnersworld.hg.pl/
W swojej ofercie mają także Nike'i. Z głównej strony można wywnioskować, że prowadzą także sprzedaż wysyłkową.
Jak jesteście pewni swego rozmiaru oraz jakiego konkretnie szukacie modelu, to moglibyście przetestować (o ile już tego nie zrobiliście), czy te zapewnienia o fachowej i miłej obsłudze są autentyczne czy też takie jak dystrybutorów, którzy pojawiali się u nas na forum jak meteory.
Nie wiem jak to by wyglądało cenowo. Ale w ub.r. Nike Skylon był w W-wie do kupna po 300zł. Więc te Nike'i z imprezy, to znowu nie taka okazja
http://www.runnersworld.hg.pl/
W swojej ofercie mają także Nike'i. Z głównej strony można wywnioskować, że prowadzą także sprzedaż wysyłkową.
Jak jesteście pewni swego rozmiaru oraz jakiego konkretnie szukacie modelu, to moglibyście przetestować (o ile już tego nie zrobiliście), czy te zapewnienia o fachowej i miłej obsłudze są autentyczne czy też takie jak dystrybutorów, którzy pojawiali się u nas na forum jak meteory.
Nie wiem jak to by wyglądało cenowo. Ale w ub.r. Nike Skylon był w W-wie do kupna po 300zł. Więc te Nike'i z imprezy, to znowu nie taka okazja
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- to ja MacGor
- Stary Wyga
okazja, okazja! u mnie są (jak już są, ew. w katalogach) po 399!Quote: from outsider on 12:56 pm on Aug. 16, 2004
Więc te Nike'i z imprezy, to znowu nie taka okazja
Matka, żona i biegaczka
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Jak będziesz kiedyś we wsi Warszawa i będziesz się nudzić (na wsi zazwyczaj się ludzie nudzą), to możesz poszukać okazji w sklepie Nike'a w galeri handlowej na stacji Metro Centrum. Położony jest nad peronem, widocznym z niego. Nie mylić ze sklepem z butami różnych marek tuż przy Fortis banku. Bywają tam po 2-3 pary biegowych butów, o te kilkadziesiąt- sto złotych taniej(m.in w nim widziałem w ub.r. Skylony po 300zł).
Jak masz dobrą pamięć wzrokową to możesz poszukać czegoś w hali Marcpolu na placu przed pałacem im. Stalina. Pamięć trzeba mieć, bo buty stoją bez, żadnych info. Są one zazwyczaj tańsze o 20-30 zł od sklepowych, ale zdarzają się także i 100zł różnice. Ale uwaga tam handluje elita warszawskich sprzedawców. Pytać się o cenę przed zmierzeniem i sprawdzać numerację!
Jak będzie się Tobie bardzo nudzić, to możesz odwiedzić Factory (obrzeże Warszawy-Ursus, plac Czerwca1976)
Tam także bywają biegówki i nieco tańsze ale to już większa loteria.
Pozostałe miejsca jak Go Sport, Decathlon, czy sklepiki w centrach handlowych to dla autochtontów-myśliwych w okresie wyprzedaży. Ale wówczas zdarzaja się to co ja nazywam okazjami.Czyli buty tańsze o połowę. Ale żeby to upolować, pod swój rozmiar, to trzeba być w czepku urodzonym.
(Edited by outsider at 4:17 pm on Aug. 17, 2004)
Jak masz dobrą pamięć wzrokową to możesz poszukać czegoś w hali Marcpolu na placu przed pałacem im. Stalina. Pamięć trzeba mieć, bo buty stoją bez, żadnych info. Są one zazwyczaj tańsze o 20-30 zł od sklepowych, ale zdarzają się także i 100zł różnice. Ale uwaga tam handluje elita warszawskich sprzedawców. Pytać się o cenę przed zmierzeniem i sprawdzać numerację!
Jak będzie się Tobie bardzo nudzić, to możesz odwiedzić Factory (obrzeże Warszawy-Ursus, plac Czerwca1976)
Tam także bywają biegówki i nieco tańsze ale to już większa loteria.
Pozostałe miejsca jak Go Sport, Decathlon, czy sklepiki w centrach handlowych to dla autochtontów-myśliwych w okresie wyprzedaży. Ale wówczas zdarzaja się to co ja nazywam okazjami.Czyli buty tańsze o połowę. Ale żeby to upolować, pod swój rozmiar, to trzeba być w czepku urodzonym.
(Edited by outsider at 4:17 pm on Aug. 17, 2004)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- to ja MacGor
- Stary Wyga
Nieprędko wyląduję w Warszawie, ale dzięki za opis.
Napisałam maila do poznańskiego Runnersworld'u z zapytaniem o buty, ale nikt nie odpowiedział mi dotąd. Będę tam 20 września, ale nie wiem, jak tam trafić?
Napisałam maila do poznańskiego Runnersworld'u z zapytaniem o buty, ale nikt nie odpowiedział mi dotąd. Będę tam 20 września, ale nie wiem, jak tam trafić?
Matka, żona i biegaczka
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Mieści się to na Wronieckiej5. Jest to uliczka, która znajduje się koło trasy maratonu poznańskiego. A dokładnie na Starym Mieście. Odchodzi ona od Rynku Starego Miasta. To jest to miejsce, gdzie w trakcie maratonu stoi chyba największy tłumek kibiców.
Uwaga trasa maratonu nie przebiega Wroniecką. W trakcie maratonu wybiega się z Wrocławskiej na Rynek i skręca się w Woźną. Aby trafić na Wroniecką, trzeba z Wrocławskiej pobiec prosto, przez Rynek.Tylko trzeba by chyba małym półkolem ominąć Ratusz
Uwaga trasa maratonu nie przebiega Wroniecką. W trakcie maratonu wybiega się z Wrocławskiej na Rynek i skręca się w Woźną. Aby trafić na Wroniecką, trzeba z Wrocławskiej pobiec prosto, przez Rynek.Tylko trzeba by chyba małym półkolem ominąć Ratusz
- to ja MacGor
- Stary Wyga
chmmm, ja przyjadę samochodem... wjadę do Poznania od strony Wrocławia i co dalej?
Matka, żona i biegaczka
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Przecież to jest proste. Każdy porządny Poznaniak, powinien znać trasę przebiegu maratonu. Wystarczy się spytać.
Jeśli jednak trafisz na jakiegoś ćwoka, to podaję dojazd:
Jadąc z Wrocławia przez Leszno, wjedziesz do Poznania Głogowską, dojedziesz do Roosevelta, przy rondzie Kaponiera, skręcisz w prawo, w św. Marcina, później w lewo w Szkolną i dotrzesz na Staromiejski Rynek.
Tu są plany Poznania:
http://plan.naszemiasto.pl/plan_poznan.html
http://www.city.poznan.pl/mim/strony/ma ... ml?lang=pl
Niestety robione przez jakiś ćwoków. Nie dość, że nie jest na nich zaznaczona trasa maratonu to jeszcze, nie zaznaczyli Wronieckiej. Ale jak dotrzesz na Rynek to już, chyba ją znajdziesz.
Jeśli jednak trafisz na jakiegoś ćwoka, to podaję dojazd:
Jadąc z Wrocławia przez Leszno, wjedziesz do Poznania Głogowską, dojedziesz do Roosevelta, przy rondzie Kaponiera, skręcisz w prawo, w św. Marcina, później w lewo w Szkolną i dotrzesz na Staromiejski Rynek.
Tu są plany Poznania:
http://plan.naszemiasto.pl/plan_poznan.html
http://www.city.poznan.pl/mim/strony/ma ... ml?lang=pl
Niestety robione przez jakiś ćwoków. Nie dość, że nie jest na nich zaznaczona trasa maratonu to jeszcze, nie zaznaczyli Wronieckiej. Ale jak dotrzesz na Rynek to już, chyba ją znajdziesz.