9 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A to sa zawody czy forum?
PKO
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

michlimes pisze:a nie macie wrażenia, że przy odrobinie inwencji możnaby załatwić i bawełnianą i techniczną?

Wystarczyłoby zrobić pakiet z bawełną "pamiątkową" i pakiet z techniczną "biegową".

Ile może wynosić różnica u producenta w cenach tych koszulek? 25 złotych? Byłbym w stanie zapłacić 105 wpisowego zamiast 80, gdyby dano mi wybór.

A swoją drogą, PZU mocno się wkręca w bieganie - w ich interesie powinno być, aby koszulki te były jak najczęściej eksponowane w biegach, treningach, ekspozycja na koszulce technicznej byłaby dla nich lepsza niż jak jeden z Kolegów napisał na koszulce w której myjemy samochód :)

Sprawa jest bardzo prosta. Kupujesz za opłatę wpisową pewien produkt, bardzo dokładnie zdefiniowany i opisany przed kupnem. Pasuje, płacisz, jest git. Nie pasuje, śmigaj do Berlina, tam kup, i też będzie git.
Ale jak decydujesz się płacić, czyli ci pasuje, to po co jeszcze to marudzenie???
Obrazek
michlimes
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

dobrzan: absolutnie nie marudzę, staram się pomóc organizatorowi. jakiś rok czy dwa lata temu dziwiłem się na profilu facebookowym maratonu, że żaden ubezpieczyciel nie wziął się za sponsoring sportowych imprez masowych (budowanie wiedzy na temat zdrowia, promowanie ruchu vs ubezpieczenia na życie). Mam cichą satysfakcję, że ktoś wpadł na podobny pomysł.

To jest pomysł pod rozwagę - ja bawełnę wezmę i będę się nią cieszył, bo tak jak sugerujecie zaakceptowałem regulamin. Co nie zmienia faktu, że moja opinia to sugestia dla Organizatora, dodam jeszcze że całkowicie darmowa :) Organizatorowi pozostaje tylko analiza sugestii uczestników (jednocześnie Klientów) - co z nimi zrobi jego sprawa, tak jak napisałeś: Rynek zweryfikuje. :)

ze sportowym pozdrowieniem! :)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgadzam zię z michlimes.

warto, żeby Organizator (na ten moment właściwie monopolista jeślu chodzi o półmaraton w Warszawie) rozwijał swój produkt. być może sponsorem nie powinien być adidas.

Żeby nie było, że jestem cięty na wszystko co robią to powiem, że akurat Ekiden im się udał i mam nadzieję, że w tym roku też będzie super. Tam też są bawełnianie pamiątki, ale tam akurat wszyscy i tak mają teamowe koszulki (techniczne), a organizacja imprezy i jej idea jest super i wiem za co płacę.

A oddech konkurencji już czuć na plecach (patrz BMW Półmaraton Praski).
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Skoro mówimy o sugestiach dla organizatora, dla mnie pakiet marzeń mógłby być następujący:

1. Numer startowy z wbudowanym chipem (żeby nie trzeba było po biegu niczego ze sznurówek wyplątywać),
2. Medal na mecie - zawsze to miła pamiątka,
3. Pomiar czasu po każdym, dokładnie odmierzonym kilometrze,
4. Prosta aplikacja na telefony komórkowe do ściągnięcia przez znajomych, żeby mogli śledzić, który kilometr pokonałem i dzięki temu nie przegapić mnie podczas kibicowania,

5. Względnie gęsto i wygodnie ustawione bufety z wodą, izotonikiem i bananami.
6. Sprawnie funkcjonujący depozyt
7. Wystarczająca liczba toi-toiów ;)

Cena - Nic nie sugeruję, niech rynek ureguluje.

Koszulki, spodenki i inne rzeczy mogłyby być dodawane opcjonalnie za dodatkową opłatą.
Awatar użytkownika
lipton
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:44

Nieprzeczytany post

Pytanie do tych, którzy już biegli PMW: ile mniej więcej szacować straty na podbiegu na Agrykoli?
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
fieta1979
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47.38

Nieprzeczytany post

Witam przyjeżdżam na półmaraton zarezerwowałem dwa pokoje dwuosobowe z łazienką i śniadaniem w hotelu LOGOS . Koszt to 254zł za pokój . Ja mogę jeden pokój odstąpić za 200zł. Z 29/30.03 doba kończy się o 12.00. Chętnych proszę o kontakt 667115079
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

lipton pisze:Pytanie do tych, którzy już biegli PMW: ile mniej więcej szacować straty na podbiegu na Agrykoli?
W 2012 przebiegłem PMW ze średnią 4:09/km, oto jakie czasy uzyskałem przed i po podbiegu:
11. 4:12
12. 4:12
13. 4:11
14. 4:27 podbieg Agrykola na spokojnie, żeby się nie zajechać
15. 4:00 zbieg Belwederską - powrót na poziom sprzed podbiegu - można było nadrobić i wyjść na zero co w tym roku raczej się nie uda
16. 4:02 plan miałem taki, żeby do Agrykoli dociągnąć, na Belwederskiej się rozpędzić i ciągnąć do mety ;)
36:20 1:19:45 2:53:10
Awatar użytkownika
piglet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:43
Życiówka w maratonie: 3:15:06

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze: 4. Prosta aplikacja na telefony komórkowe do ściągnięcia przez znajomych, żeby mogli śledzić, który kilometr pokonałem i dzięki temu nie przegapić mnie podczas kibicowania.
Endomondo. Bierzesz telefon i już.
1000m - 2:56, 1500m - 5:18, 3000m - 11:09, 5km - 19:07, 10km - 39:38, 15km - 1:00:06, 21,1km - 1:28:28, 42,2km - 3:15:06
Awatar użytkownika
piglet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:43
Życiówka w maratonie: 3:15:06

Nieprzeczytany post

Uważam, że cena biegu nie jest wygórowana.
Ale śmieszą mnie piszący o "wolnym rynku" czy też "biegacze glosują nogami".
Jesienią w Warszawie jest JEDNA połówka i żadnego wolnego rynku tu nie ma.
1000m - 2:56, 1500m - 5:18, 3000m - 11:09, 5km - 19:07, 10km - 39:38, 15km - 1:00:06, 21,1km - 1:28:28, 42,2km - 3:15:06
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piglet pisze:
Kolaj pisze: 4. Prosta aplikacja na telefony komórkowe do ściągnięcia przez znajomych, żeby mogli śledzić, który kilometr pokonałem i dzięki temu nie przegapić mnie podczas kibicowania.
Endomondo. Bierzesz telefon i już.
Nie, nie, zupełnie nie o to chodzi. Nie po to mam zegarek z GPS, żeby jeszcze targać ze sobą sporych rozmiarów telefon. Już teraz kibice mogą przez stronę web sprawdzić, który punkt kontrolny został pokonany. Tyle że:

1. Z poziomu telefonów komórkowych nie jest to wygodne. Może zamiast aplikacji wystarczyłaby mobilna wersja tej strony. Ale aplikacja z wizualizacją trasy i pozycji na mapie to byłby wypas. Wyobraźcie sobie, aplikacja, na podstawie średniego tempa mówi: "Zawodnik będzie przebiegał obok Ciebie za ok. 17 minut". Nie fajne? I chyba w sumie nie jakoś strasznie kosztowne.

2. Punkty kontrolne są zbyt rzadko rozstawione. Pomiar co 1km byłby ponadto sporym udogodnieniem dla wszystkich biegaczy.

Sugerowane przeze mnie rozwiązanie byłoby fajne zarówno dla biegaczy, jak i dla kibiców a organizator, który wdroży je jako pierwszy zyska sporą wizerunkową przewagę.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze: Pomiar co 1km byłby ponadto sporym udogodnieniem dla wszystkich biegaczy
byłby, tyle że
- atestacja nie obejmuje wszystkich poszczególnych kilometrów na trasie
- jest spora różnica cenowa między 6 a 23 matami pomiaru.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a te maty to się kupuje czy wypożycza?
właściwie to nie ważne - bo ostatecznie chodzi o kasę, czyli o to ile organizator chce wydać.

Wyniki w czasie zawodów oferuje np. datapro na swojej www.

wrzucenie tego w apke nie powinno być wielkim problemem, ale raczej dogadanie się z googlem, applem i microsoftem na dystrybucję.

http://www.datasport.pl/index.php?co=news&id=9
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:- atestacja nie obejmuje wszystkich poszczególnych kilometrów na trasie
- jest spora różnica cenowa między 6 a 23 matami pomiaru.
Nie, no te punkty pośrednie nie musiały by być z dokładnością do 10cm. To ma być pomoc dla biegaczy i kibiców, atestacja nie jest w tym przypadku niezbędna.

Niestety prawdopodobie koszt zorganizowania tylu dodatkowych mat może być przeszkodą. Nie mam pojęcia, jaki jest ich koszt.
nuttyboy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Drodzy koledzy, jeśli nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o pieniądze. Nie biegłem nigdzie zagranicą ale czy tam są takie udogodnienia dla biegaczy? Maty co 1km, specjalne aplikacje? Można kontrolować bieg swojego wybranego zawodnika na Maratonie Warszawskim (chyba działa coś takiego w datasport, wpisuję numer startowy i na ekranie widzę, który melduje się na danym punkcie trasy). Zapewne wraz z rozwojem technologii a przede wszystkim jej upowszechnieniem a tym samym niższymi kosztami w końcu do tego dojdzie, jak na razie musi wam wystarczyć, że macie swoich kibiców na trasie w 2,3,4 miejscach i to też będzie pięknie. Cieszmy się tym!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ