9 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Nikki.Sixx pisze:A ja cały czas czekam aż będą w pakietach koszulki techniczne bez rękawów...
Takie były w zeszłym roku na "Biegu z Pompą" w Międzychodzie.
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

michlimes pisze:dwa dni zdecydowanie wystarczą - szczególnie że masz sobotę w tych dwóch dniach.

To zawsze jest koszt dla organizatora - miałoby być otwarte tydzień? :)

to słaba strona organizatora. zasadniczo biuro zawodów powinno być otwarte wcześniej, a jeśli nie mają na to kasy, to jest "tylko" albo "aż" znalezienie odpowiedniego sponsora do tego. bo trzeba zapłacić komuś za pracę (chyba że wolontariat) i pokój.

muszę powiedzieć, że uwielbiam się nasycić tymi przed startowymi bajerami, dlatego mi się to nie podoba. i dlatego ich główni konkurenci są lepsi - bo mają więcej kasy od sponsora.

a tak jest po kosztach....pewnie koszulki bawełniane zamiast technicznych też z tego samego powodu, no ale stadion narodowy trzeba karmić...
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

lipton pisze:W związku ze zbliżającym się wiosennym wysypem półmaratonów stworzyłem generator opasek z międzyczasami podobny do tego, który na jesieni stworzyłem na potrzeby maratonu.

http://opaskanamaraton.pl/?p=35
Rewelacja - tak jak poprzedni z opaskami na maraton.
Wielkie dzięki. Biegłem już z Twoją opaską Maraton Warszawski 2013, mam już przygotowana opaskę na Paryż maraton 2014, a teraz jeszcze zrobię sobie na połówkę (miałem rzeźbić jakąś kartkę, ale taka opaska jest dużo lepsza).
Dla osób biegnących NS (a jak tak staram się biegać) to jest naprawdę rewelacyjna sprawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Olga0909
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

http://noclegiokecie.pl/

Wszystkich uczestników maratonu którzy potrzebują chwili wytchnienia przed i chwili spokoju po, serdecznie zapraszamy do jednego z naszych trzech obiektów.
Bezpośredni dojazd do Centrum zaledwie w 20 minut, przystępne ceny i miła atmosfera.

NOCLEGI OKĘCIE
al. Krakowska 236, 02-219 Warszawa
phone: 22-886-00-88, fax: 22-868-06-32
cell: 696-070-040
e-mail: recepcja@noclegiokecie.pl
www.noclegiokecie.pl
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lipton pisze:PS. Gdybyście napotkali jakieś błędy to prosiłbym o jakieś info to będę na bieżąco poprawiał, bo przetestowałem go tylko "na szybko".
Niestety nie do końca dobrze to działa - przynajmniej dla NS.
To znaczy tabela na www generuje się poprawnie - przy czym nie oceniałem merytorycznie czy skala NS itd. jest sensowna tylko czy sumuje się to do końcowego czasu.
Ale opaski NS są nieprawidłowe. Przede wszystkim źle dobiera km "przełączania tempa" i co za tym idzie pokazuje tempo z danego km (np. z dziewiątego), chociaż w międzyczasie tempo powinno być inne.
Międzyczasy są raczej OK. Tylko z tempami jest problem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Aelion
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam kolegów biegaczy!

W razie gdyby ktoś potrzebował - mam duży pokój z podwójną sofą, telewizorem, internetem, dostepem do wyposazonej kuchni i lazienki do wynajęcia na czas maratonu (może byc pt - sob - nd) albo tylko sob-nd.

Ulica Siennicka 19A - do stadionu narodowego i startu maratonu - biegiem 10 minut - sprawdzone wielokrotnie ;-)

Cena 80zl w przypadku 2 osob, 50zl w przypadku jednej - za dobe

Zdjęcia tu: https://www.airbnb.pl/rooms/2091203

Moj kom 696 460 723
Awatar użytkownika
lipton
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:44

Nieprzeczytany post

mafik pisze:
lipton pisze:PS. Gdybyście napotkali jakieś błędy to prosiłbym o jakieś info to będę na bieżąco poprawiał, bo przetestowałem go tylko "na szybko".
Niestety nie do końca dobrze to działa - przynajmniej dla NS.
To znaczy tabela na www generuje się poprawnie - przy czym nie oceniałem merytorycznie czy skala NS itd. jest sensowna tylko czy sumuje się to do końcowego czasu.
Ale opaski NS są nieprawidłowe. Przede wszystkim źle dobiera km "przełączania tempa" i co za tym idzie pokazuje tempo z danego km (np. z dziewiątego), chociaż w międzyczasie tempo powinno być inne.
Międzyczasy są raczej OK. Tylko z tempami jest problem.
Tzn. chodzi Ci pewnie o te opaski, które mają tempa i międzyczasy co 3km?

Szczerze powiem nie wiedziałem jak to za bardzo rozwiązać, bo brałem po prostu współczynniki dla każdego km z kalkulatora do maratonu i po prostu wycinałem co drugi i tak przykładowo dla kalkulatora MARCO współczynniki na półmaratonie zmieniają się co: 2-5-7-7, a dla NS zaproponowanego przez Bieganie.pl co: 3-2-3-2-5-3-3. Na opasce jest po prostu podane tempo z danego kilometra (czyli 3, 6 itd.), więc przykładowo jak kilometry 4, 5 biegniesz w tempie 2:55, a 6 w tempie 2:52 to na opasce będzie to ostatnie. Można by zmienić rozkład tych współczynników i po prostu zmieniać tempo co 3 km, spróbuję pokombinować.

----

EDIT.

Poprawiłem, teraz chyba się zgadza, ale proszę o sprawdzenie.
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lipton pisze:Tzn. chodzi Ci pewnie o te opaski, które mają tempa i międzyczasy co 3km?

Szczerze powiem nie wiedziałem jak to za bardzo rozwiązać, bo brałem po prostu współczynniki dla każdego km z kalkulatora do maratonu i po prostu wycinałem co drugi i tak przykładowo dla kalkulatora MARCO współczynniki na półmaratonie zmieniają się co: 2-5-7-7, a dla NS zaproponowanego przez Bieganie.pl co: 3-2-3-2-5-3-3. Na opasce jest po prostu podane tempo z danego kilometra (czyli 3, 6 itd.), więc przykładowo jak kilometry 4, 5 biegniesz w tempie 2:55, a 6 w tempie 2:52 to na opasce będzie to ostatnie. Można by zmienić rozkład tych współczynników i po prostu zmieniać tempo co 3 km, spróbuję pokombinować.
Dokładnie o to chodzi. Bardzo przydaje się wiedza, jakim tempem biec dany odcinek - a nie tylko jakie jest tempo ostatniego km danego odcinka.
A dla tych aktualnych opasem na HM tego nie widać
W opaskach do maratonu dokładnie tak to zrobiłeś, że zaznaczone są wszystkie km końcowe przed zmianą tempa.

Nie wiem jak to się zmieści, ale dla opasek Marco mogłoby być tak:
- 2 km,
- 7 km,
- 10 km,
- 14 km,
- 18 km,
- 21 km

Te boldem muszą być, żeby wiedzieć jakie ma być tempo.
Pozostałe ew. dla kontroli międzyczasów. W razie czego można dodać coś pomiędzy.
Obrazek
AGA_19855
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wszystkich biegaczy zapraszamy do skorzystania z naszych trzech kameralnych pensjonatów w Warszawie.

Oferujemy komfortowe warunki za przystępną cenę.

Posiadamy dogodny dojazd do Centrum oraz lotniska Okęcie.

Gwarantujemy niepowtarzalny klimat, miłą i rodzinną atmosferę.

Szczegóły na stronie www.noclegiokecie.pl. Zapraszamy!!:)
biegajacepsy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40.28
Życiówka w maratonie: 3.21.07

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:
michlimes pisze:dwa dni zdecydowanie wystarczą - szczególnie że masz sobotę w tych dwóch dniach.

To zawsze jest koszt dla organizatora - miałoby być otwarte tydzień? :)

to słaba strona organizatora. zasadniczo biuro zawodów powinno być otwarte wcześniej, a jeśli nie mają na to kasy, to jest "tylko" albo "aż" znalezienie odpowiedniego sponsora do tego. bo trzeba zapłacić komuś za pracę (chyba że wolontariat) i pokój.

muszę powiedzieć, że uwielbiam się nasycić tymi przed startowymi bajerami, dlatego mi się to nie podoba. i dlatego ich główni konkurenci są lepsi - bo mają więcej kasy od sponsora.

a tak jest po kosztach....pewnie koszulki bawełniane zamiast technicznych też z tego samego powodu, no ale stadion narodowy trzeba karmić...
Tylko i wylacznie bawelna, jesli startujesz kilka -kilkanascie razy w roku to masz kilka-kilkanascie koszulek technicznych, a ile mozna zurzyc? Rzadko kiedy organizator daje cos innego niz t-shirt, raz widzialem spodenki ale tylko dla pan, wiec bawelniana koszulka jest lepsza bo moge w niej chodzic nacodzien. A biuro zawodow otwarte przez dwa dni i starczy, w koncu Boze Narodzenie to tez tylko dwa dni swiat :usmiech:
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do czego ta bawełna? Wzór na koszulce jest ok, ale nie aż tak szalony by w nim chodzić na codzień i epatowac etosem biegacza....
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:Do czego ta bawełna? Wzór na koszulce jest ok, ale nie aż tak szalony by w nim chodzić na codzień i epatowac etosem biegacza....
codzień to nie polecam, czasem trzeba jednak wyprać. Jak założysz raz na dwa tygodnie, to nie aż takie epatowanie. Mniej więcej właśnie z taką częstotliwością zakładam ubiegloroczna koszulkę z PMW. Jednak więcej czasu w życiu spędzam nie biegnąc, więc zwykle ciuchy zużywam bardziej. Wole bawełnę.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tez wole bawełnę, najlepiej wysokiej jakości. Ale koszulkę do biegania wole techniczna.

Natomiast taka koszulka z PMW bawełniana raczej nie będzie przeze mnie noszona w innych warunkach niż przy myciu samochodu lub innych mniej towarzyskich sytuacjach. Nie będę reklamował PZU.

A ponadto wkurza mnie ze koszulki techniczne są do nabycia za drobną dodatkową opłatą.

http://www.pzupolmaratonwarszawski.com/ ... -sprzedazy
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Wkurza Cię, że MOŻNA kupić? Jakby nie były dostępne, to by Cię wkurzało, że nie można, tak?

Do niczego mi nie potrzeba 20-ej koszulki technicznej. A ta się przyda, choć rozumiem, że nie każdemu przypasuje. Widać, ktoś musi być niezadowolony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ