Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja przeszedłem z 310XT (ten sam wyświetlacz co w 910XT z trochę innym podświetleniem) i moim zdaniem F2 ma dużo, dużo gorszy wyświetlacz. Po pierwsze "białe" cyfry na czarnym tle już same w sobie są mniej przejrzyste. Do tego dochodzi ich wielkość (są znacznie mniejsze niż w 310 przy podziale na 3 pola w f2 i 4 pola w 310). Poza tym pozostaje jeszcze kwestia wypukłej soczewki, o której wspomina blas. Pod kątem wszystko ciemnieje i jakby "rozmywa się" na ekranie F2. W trakcie biegu żeby odczytać dane z ekranu F2 muszę się chwilę glapić na niego, natomiast w 310 wystarczył krótki rzut okiem i wszystko było wiadomo.
Ekran to jest bardzo słaby punkt Fenixa 2.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

Miałem chrapkę na tego fenixa 2, ale chyba się jednak wstrzymam, to nieczytelne, tamto nie działa. Faktycznie chyba to zegarek bardziej turystyczny niż biegowy.
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Ekran to minus.
Pozatym u mnie wszystko działa jak należy.Jak ktoś przesiada się z 310 lub 910 będzie mu trudno idę przyzwyczaić.Jeżeli z innych to d radę;)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tempo średnie dobrze Ci wskazuje? Sygnalizacja w treningach po zakończeniu pierwszego segmentu też działa? U mnie te rzeczy nie działają tak jak powinny + długie wyszukiwanie paska HRM. Jestem ciekaw czy soft 2.4 coś w tych kwestiach wnosi?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

tak, czytelność...
poza zawiechą mój egzemplarz śmiga ok. tempo liczy dobrze. chwilowe co 5sec. mi nie przeszkadza. to i tak tylko przybliżenie. fakt że zegarek długo zapisuje trening, otwiera historię czy mapy. to może trochę irytować.
za to satelity i opaskę (rękę trzymam przy piersi) łapie szybciutko. sam pomysł na konfigurowalność ekranów jest świetny. super są inne zestawy na różne aktywności. u mnie np. trial run i run będą miały kompletnie inną filozofię. trial z autolapem i mapą - na biegi spokojne i wybiegania, run na interwały, podbiegi i biegi zmienne - z lapem ręcznym. raz ustawiam i mam spokój. wszystko załatwia wybór aktywności przed treningiem :)
wagowo i wielkościowo nie przeszkadza mi w codziennym użytkowaniu. prawdę mówiąc wydawał się lżejszy niż 305, ale to chyba złudzenie spowodowane dużo większą elastycznością paska
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eh ja chyba też zostane póki co na suunto 1 bo widzę ze póki co to jest to samo co z F1 na początku , tu się zawiesi, tam wyłączy , to mu nie działa a tamto źle liczy :D za pół roku pewnie będzie się nadawał tak jak F1 w swojej historii
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tempo chwilowe nie używam. Mało przydatna informacja z powodu technologii gps.Ale gdybym używał to byłbym wkurzony;)
Nie wgrywam treningów.ustawiam lapy lub interwały i sygnalizuje normalnie.Opaskę widzi teraz szybko, gps w kilka sekund łapie.Zauważyłem, że po lapie np 1 km mijam 1km 100 m i dopiero wtedy jest sygnał lap.Zapis trwa minutę.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie chodziło mi o tempo chwilowe bo tego też nie używam. Chodzi mi o tempo średnie z całego biegu. Tempo średnie z kilometra działa bardzo dobrze ale średnie z biegu kuleje. Pasek jest szybciej wyszukiwany po aktualizacji do 2.4?
Iaaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Chodzi mi o tempo średnie z całego biegu... Tempo średnie z kilometra działa bardzo dobrze ale średnie z biegu kuleje.
Tzn co jest nie tak z tym tempem średnim całego biegu, bo nie rozumiem co tam może źle działać?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 50#p665878
podczas wczorajszego treningu też tempo średnie z całego beigu wyszło ~5:20 a zegarek przez cały czas pokazywał tempo średnie >6:00
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

SRR nadany, także kilka dni i będzie F2, zatem będę mógł porównać go z F1 i FR620 Yupii :bum:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak wygląda za dnia podział na 4 ekrany
[attachment=-1]uploadfromtaptalk1395243673286.jpg[/attachment]
Jutro na treningu sprawdzę jak działają workouty i tempo średnie z biegu i hrm.
zukow2 - w tej chwili jesli chodzi o pamięć zegarka - 21,8MB wolnych z 24,9MB
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2014, 16:36 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest faktycznie cyrk z tempem średnim ale tylko przy zapisie gps smart . Uwalił mi kilometr biegu. Tempo średnie 4.30 a chwilowe 4.20-4.50;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja korzystam z zapisu co sekundę a tempo średnie i tak wariuje.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

A co w F2 jest priorytetem? Bierze tempo z GPS, czy z czujnika w zegarku?
Da się to ustawiać jak szło w F1?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ