Od magii to są koniki pony, tak mawia moja córka, a buty są od biegania, skoro startówki to pewnie niezbyt wygodne na codzienne szuranko, pomógł kolega, nie powiem.zoltar7 pisze:Oczywiście masz rację. Ale startówki to startówki. Nie ma w nich tej magi, której oczekuję po butach minimalistycznych
Buty minimalistyczne
- 850
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45 min
- Życiówka w maratonie: brak
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
Te Asicsy pewnie będą trochę szersze niż przeciętne startówki, bo jak tak się już popływa i poroweruje, to stopa pewnie lekko puchnie...
Nie od dzisiaj wiadomo zresztą, że triatloniści przy minimalistach to po prostu mięczaki 
ps. koników w to nie mieszajmy.
ps. koników w to nie mieszajmy.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- 850
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45 min
Tylko że one wyglądają jak zwykłe buty, z tym triatlonem to chyba taki markietingowy chłit, porównaj je np. do ZOOTÓW gdzie i oczko z tyłu w zapietku do szybkiego zakładania, sznurówki jakieś na zacisk coby szybko poszło, technologi w podeszwie i pianki jest. A tu? Siatka podeszwa , sznurówki nadruk coby się to nie rozpadło , z przodu szerokie, no minimale normalnie.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

Startówka to startówka, ostatecznie triatloniści to też ludzie
Dodam jeszcze, że te buty mają dziury w podeszwie.
Dodam jeszcze, że te buty mają dziury w podeszwie.
-
endriula
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 43:11
Mam pytanie ponieważ chcę kupić buty minimalne i zgodnie z poleceniem to będą to merrell bare access tylko pojawił się nowy model więc mam dylemat, na który się zdecydować 2 czy 3? Dzięki za pomoc.
-
bjj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:46
Obie wersje wyglądają na niemal identyczne więc po co przepłacać za nowość. Ja mam 2 pary drugiej wersji i jak dla mnie poza wytrzymałością są to buty idealne
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
Klanger
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Limango ma akcję z Merrelem, wsród dostępnych modeli są rownież minimale http://www.limango.pl/shop/overview/ind ... atid=42784
-
mirekjowal
- Rozgrzewający Się

Kto to jest, pan nasz wielki minimus? Czesto o nim piszesz, masz jakies fotki?zoltar7 pisze:Przesadzasz. Jestem tylko skromnym sługą Pana naszego Wielkiego Minimusa (bądź pozdrowiony o Wielki). Niestety ścieżki Pana są już mocno zakurzone, więc nie mam pewność, czy kroczymy właściwą drogą. Stąd moje wątpliwości
-
Klanger
- Zaprawiony W Bojach

https://m.facebook.com/HeavyRunsLight?i ... yRunsLight
Linkuję za Heavy Runs Light (Pawłem) filmik promo Monk Sandals.
Kilka moich wrażeń po ogladnięciu:
1. Białe skarpetki? WTF? Po co? Na boso w nich się nie da chodzić/biegać?
2. Filmik. Wiem łatwo skrytykować trudniej zrobić, ale czemu sandały które są niemal wierną kopią Bedrock Sandals i Luna Sandals w bardzo podobny sposób się promuje na YT.
Czy my Polacy nie potrafimy wymyślić jak już nie innych wersji sandałów do biegania/chodzenia to przynajmniej innego pomysłu na promocyjny filmik? Oni promują sandały w lesie, to my zróbmy promocję np w oparciu o miejską "dżunglę" itp. Zamiast skakać po ścieżkach można skakać po barierkach, rampach itd.
Czy się czepiam?
Linkuję za Heavy Runs Light (Pawłem) filmik promo Monk Sandals.
Kilka moich wrażeń po ogladnięciu:
1. Białe skarpetki? WTF? Po co? Na boso w nich się nie da chodzić/biegać?
2. Filmik. Wiem łatwo skrytykować trudniej zrobić, ale czemu sandały które są niemal wierną kopią Bedrock Sandals i Luna Sandals w bardzo podobny sposób się promuje na YT.
Czy my Polacy nie potrafimy wymyślić jak już nie innych wersji sandałów do biegania/chodzenia to przynajmniej innego pomysłu na promocyjny filmik? Oni promują sandały w lesie, to my zróbmy promocję np w oparciu o miejską "dżunglę" itp. Zamiast skakać po ścieżkach można skakać po barierkach, rampach itd.
Czy się czepiam?
-
hassy
- Zaprawiony W Bojach

Współwystępowanie białych skarpetek z sandałami to klarowny sygnał wysyłany światu bez zbędnego pustosłowia (typu "designed in Poland"), że mamy do czynienia z produktem polskim

-
Klanger
- Zaprawiony W Bojach

Hehe, no o tym nie pomyślałem - nasz wkład - dobrehassy pisze:Współwystępowanie białych skarpetek z sandałami to klarowny sygnał wysyłany światu bez zbędnego pustosłowia (typu "designed in Poland"), że mamy do czynienia z produktem polskim![]()
-
Alcan
- Rozgrzewający Się

Witam, mam pytanie o rozmiar butów minimalistycznych, dokładnie nike free.
Biegam aktualnie w lunarglide+4, rozmiar 43, do chodzenia mam but 43, do piłki nożnej 42 3/4.
Jak to wygląda w przypadku minimalistycznych? Zostawić 43, a może lepiej ciut mniejsze, 42,5?
Biegam aktualnie w lunarglide+4, rozmiar 43, do chodzenia mam but 43, do piłki nożnej 42 3/4.
Jak to wygląda w przypadku minimalistycznych? Zostawić 43, a może lepiej ciut mniejsze, 42,5?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

Kup 43.Witam, mam pytanie o rozmiar butów minimalistycznych, dokładnie nike free.
btw. Qba czujesz smak porażki
-
Alcan
- Rozgrzewający Się

Taa, darujcie sobie te debaty free/merelle, chciałem tylko znać rozmiarówkę.zoltar7 pisze:Kup 43.Witam, mam pytanie o rozmiar butów minimalistycznych, dokładnie nike free.
btw. Qba czujesz smak porażki