Zegarek dla biegacza

tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam was. Słysząc nazwę zegarek dla biegacza od razu kojarzy nam sie to z elektronicznym przyrządem który ma w sobie wszystko :D

Szukając zegarka dla siebie (cena ok. 250zł) znalazłem dwa lecz przed zakupem chciałbym sie poradzić was co o nich myślicie, może są jakieś lepsze, które przeoczyłem? Oczywiście nie posiadają one w sobie tylko zegarka i stopera, ale także bardzo pożądaną dla mnie funkcję, jaką jest pulsometr :)

1. Beurer PM 62
2. Polar RS 300x

Z czego Polar, ma chyba kilka wersji tych zegarków rs 300, jedne są chyba z GPS, natomiast do Beurer'a trzeba osobno dokupić kabel pod USB.
Ile trzyma bateria w takich zegarkach, z GPS to chyba nie specjalnie długo i czy do działania GPS nie trzeba jakiś zewnątrznych nadajników?
PKO
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

witamy :)

jeżeli ja miałbym Ci radzić, to albo kup sobie najtańszy pulsometr (teraz chyba w Lidlu jest za 80 zł) i odłóż sobie troszkę kasy na jakiegoś Garmina z Gps-em, albo od razu dozbieraj trochę kasy i kup sobie nawet coś używanego z gps w stylu Garmin 305 (niektórzy potrafią coś znaleźć w cenie 350-400zł a to naprawdę super sprzęt)

Szkoda pieniędzy na sam pulsometr za 250zł.

pozdrawiam

o tutaj masz rzeczony pulsometr:
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-AD3DD873 ... il&id=9716
Chinaski
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czy ten pulsometr z Lidla ma interwały?
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O wielkie dzięki za informacje. Ten garmin 305 po obejrzeniu recenzji jest na prawdę świetny, ale teraz musiałbym się zastanowić, ponieważ szukałem zegarka także do użytku codziennego, a garmin jest troszeczkę duży, w porównaniu do np. Polar rs300x.
Są jeszcze jakiś inne popularne zegarki tego typu wśród biegaczy?

PS. Ile czasu trzyma bateria w takich zegarkach jak garmin305?
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli mogę Ci jeszcze raz doradzić, nie szukaj zegarka do biegania i na co dzień. To niewygodne, i niefunkcjonalne, i raczej szybko z tego zrezygnujesz (ja też na początku tak chciałem). Taki zegarek nie jest ani ładny, ani wygodny. Ja aktualnie mam 610-kę i 620-kę garmina, to są prawie normalne zegarki, do chodzenia na co dzień, ale naprawdę nie jest to dobre rozwiązanie i niegdy nie nałoże go do pracy. Skup się na funkcjonalności i wygody podczas biegu -tu 305-ka nie ma sobie równych w tej cenie.

ps. polara olej, bo to na dzisiejsze czasy straszna lipa :)

pozdrawiam

ps. do popatrzenia na tanie zegarki - garmin 305,405 może używaną 610-kę (rewelacja), reszta jest mało funkcjonalna (110,210 nie ma np. interwałów), inne marki timex, polar słabiutko
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, rozumiem o co chodzi z tym, jednak czy używa ktoś jeszcze zegarków takich jak garmin 305 na co dzień? Chciałbym wiedzieć jak one się sprawują, czy bardzo przeszkadzają w codziennych czynnościach?
Pytam, ponieważ opócz biegania chodzę do szkoły i trenuję street workout, dlatego nie chciałbym używać go jednie do biegania, ale także fajnie by było zabrać go na drążki :)
Hmm.. może jednak skuszę się na ten zegarek z Lidla narazie, chociaż narobiłem sobie taką chętkę na tego garmina :D

Ewentualnie, może jednak ten polar rs300x, albo jakiś inny polar z interwałami, nie musi być tego GPS, ponieważ strasznie krótko w tedy bateria trzyma :/

PS. Niestety nie dam rady wydać więcej niż 500zl za zegarek, a chciałbym żeby był nowy, dlatego teraz mam do wyboru
Polar rs 300
Polar rs 400
crq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tetezz pisze:
PS. Niestety nie dam rady wydać więcej niż 500zl za zegarek, a chciałbym żeby był nowy, dlatego teraz mam do wyboru
Polar rs 300
Polar rs 400
Za ok. 500 zł kupiłem na brytyjskim Amazonie RCX3 RUN, polecam.
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jejku, ile biegaczy, tyle zegarków :D

A w tym RCX3 RUN jest GPS?
Jak on działa?
Ile trzyma bateria jeśli korzystam z tego GPS 1h dziennie?
crq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W RCX3 RUN nie ma GPS. Jest natomiast w zestawie czujnik S3+ zakładany na obuwie. Zaletą tego rozwiązania jest to, że nie trzeba nic ładować. Wymienia się natomiast baterię. Jak często, tego nie wiem. Zegarek mam od stycznia i jeszcze nie musiałem wymieniać baterii.

GPS można dokupić osobno, ale ja nie widzę takiej potrzeby. Po skalibrowaniu czujnika, jego błąd u mnie to mniej niż 1%.
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to i ja się podepnę do tematu
zastanawiam się na zakupem zegarka z pulsometrem. Chciałbym któryś z modeli Garmina. Póki co jednak chciałbym używany egzemplarz żeby mieć w miarę coś fajnego za rozsądne pieniądze. Zastanawiam się nad GARMIN FORERUNNER 405 HR. I pojawia się tu obawa bo to jednak coś używanego. Z zewnątrz to wiadomo może mieć ślady używania ale martwi mnie środek a głównie bateria. Czy moje obawy są słuszne czy nie?
Obrazek
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MarcusPower pisze:to i ja się podepnę do tematu
zastanawiam się na zakupem zegarka z pulsometrem. Chciałbym któryś z modeli Garmina. Póki co jednak chciałbym używany egzemplarz żeby mieć w miarę coś fajnego za rozsądne pieniądze. Zastanawiam się nad GARMIN FORERUNNER 405 HR. I pojawia się tu obawa bo to jednak coś używanego. Z zewnątrz to wiadomo może mieć ślady używania ale martwi mnie środek a głównie bateria. Czy moje obawy są słuszne czy nie?

no i dobrze myślisz, lepiej coś używanego funkcjonalnego, niż nowe badziewie. Niestety bateria jest obarczona ryzykiem, ale jak z zewnątrz jest ładny i kupujesz np. na allegro, to możesz się spytać gościa czy trzyma 30minut, czy jednak 5 godzin. W razie czego w ostateczności można też kupić nową baterię i ją dość łatwo wymienić. A 405-kę mogę naprawdę polecić - ma wszystko oprócz wibracji, a pierścień dotykowy mi np. bardzo przypadł do gustu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maniek669 pisze:
MarcusPower pisze:to i ja się podepnę do tematu

no i dobrze myślisz, lepiej coś używanego funkcjonalnego, niż nowe badziewie. Niestety bateria jest obarczona ryzykiem, ale jak z zewnątrz jest ładny i kupujesz np. na allegro, to możesz się spytać gościa czy trzyma 30minut, czy jednak 5 godzin. W razie czego w ostateczności można też kupić nową baterię i ją dość łatwo wymienić. A 405-kę mogę naprawdę polecić - ma wszystko oprócz wibracji, a pierścień dotykowy mi np. bardzo przypadł do gustu.

pozdrawiam
no właśnie z tą baterią mam tylko wątpliwości ale jak mówisz że można wymienić to może nie ma co się bać i trzeba brać. a 405 chcę chyba dlatego że i na co dzień będzie można go nosić. wiadomo funkcji ma sporo do sportu i to jest główny powód jego wyboru.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ