Mój polar zdechł
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
No dobra i co teraz? Kupiony we wrześniu 2002.
Nie pokazuje dosłownie nic. Najbarwdopodobniej wysiadła bateria, bo z czasem literki były bardziej blade i blade.
Iść do zegarmistrza, czy wysłać? Gdzie? Z ile?
Nie pokazuje dosłownie nic. Najbarwdopodobniej wysiadła bateria, bo z czasem literki były bardziej blade i blade.
Iść do zegarmistrza, czy wysłać? Gdzie? Z ile?
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dawno dawno czytałem chyba, że baterie trzeba wymieniać u Polara w Krakowie
prawda, czy fałsz?
prawda, czy fałsz?
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Możesz wymienić u zegarmistrza jeżeli masz do niego zaufanie i sprawdzi Ci szczelność ale tracisz gwarancję.
Polary kupione np. w Niemczech mają gwarancję również w Polsce. Wymiana i serwis w Krakowie (autoryzacja Polara) kosztuje 30 zł.
Polary kupione np. w Niemczech mają gwarancję również w Polsce. Wymiana i serwis w Krakowie (autoryzacja Polara) kosztuje 30 zł.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Ponieważ temat jest adekwatny to opiszę mój problem z Polarem, a dokładniej mojego brata, którego namówiłem do zakupu. Otóż jego Polar (niski model) od początku miał problemy z właściwym odczytem tętna, w końcu w ramach gwarancji odesłaliśmy go. Gdy ponownie zaczął go użytkować działał dobrze może przez 3 tygodnie i znowu problem z odczytem tętna, a dokładniej z wielkimi błędami w odczycie trwającymi +- 30% czasu treningu. Wyglądało to na problem z nadajnikiem, bo z moim nadajnikiem było wszystko OK. Ostatecznie brat machnął ręką i biega z Polarem ... który służy mu jedynie jako stoper. No i nie wiem co w takim wypadku zrobić - gwarancja już się skończyła, czy jest sens odsyłać go do serwisu, jeśli poprzednia naprawa nic nie dała? czy kupić nadajnik, ale jaka pewność czy baterie w środku są świeże? (podejrzewam, że ten nadajnik jest dobry tylko od początku miał zdechłe baterie)
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z tego co pamiętam mój miał gwarancje na 1 rok
a może na dwa?
I dodatkow pytanie o zaufanych zegarmistrzów w 3M, nigdy nie korzystam z ich usług, a teraz są mi potrzebni zaufanii.
(Edited by Kazig at 2:55 pm on May 5, 2004)
a może na dwa?
I dodatkow pytanie o zaufanych zegarmistrzów w 3M, nigdy nie korzystam z ich usług, a teraz są mi potrzebni zaufanii.
(Edited by Kazig at 2:55 pm on May 5, 2004)
- marm
- Rozgrzewający Się
jesli juz mowa o usterkach to mam taki problem, na moim polarze 720i na ekranie monitora pojawia sie "tecza" - szczegolnie w sytuacji gdy pada slonce na monitor. Czy jest to jakas wada wyswietlacza czy to normalny objaw? Monitor jest jeszcze na gwarancji.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Niestety te modele tak mają. W celu powiększenia cyfr na ekranie zastosowano niewielką soczewkę a ponieważ jest to plastik tak właśnie się dzieje.
R.
R.
- Sylvek
- Rozgrzewający Się
no dobra ale jak to zrobiłeś w nadajniku jestem tego bardzo ciekaw mam swojego polara od całkiem niedawna ale kupiłem używanego i tak przypuszczam, że niedługo będzie trzeba wymienić bateryjkę w nadajniku a to wydaje mi się całkiem szczelna konstrukcjQuote: from Friend on 12:55 pm on May 5, 2004
W swoim pulsometrze nadajnik/odboirnik wymieniłem baterie sam![]()
co trzeba urwać