Garmin 610
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:39:30
- Życiówka w maratonie: 03:05:09
Mam do Was takie pytanie dotyczące garmina 610,może ktoś będzie mi w stanie pomóc.A mianowicie chodzi mi oto że;gdy mam włączony zegarek,połączony z satelitami,ale bez włączonego stopera to po kilku minutach zegarek przechodzi w stan oszczędzania baterii tj.między traci sygnał GPS.jest to bardzo irytujące w sytuacji gdy stoi się na starcie i cały czas trzeba gmerać żeby nie przeszedł w stan "uśpienia",bo wtedy wciskam start i zonk
,on szuka satelit .Czy jest możliwość wyłączenia tej funkcji,ewentualne jak sobie z tym radzicie?Dla mnie jest to bardzo frustrujące kiedy przed starem zamiast się koncentrować to myślę,aby się nie rozłączył.....

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, ja miałem taki problem na Orlenie 10km. Rozwiązanie jest proste:
Zegarek przechodzi w stan uśpienia bez uprzedzenia, tylko wtedy gdy na wyświetlaczu masz ustawione pole z godziną. Jeżeli masz ustawione pole np. z tętnem, albo normalne biegowe, z trzema/czterema danymi, zegarek utrzymuje aktywność dłużej, i przed przejściem w stan uśpienia pyta się co 10sek czy ma to zrobić, wibrując przy tym.
Mam nadzieję, że zrozumiesz co autor miał na myśli
Zegarek przechodzi w stan uśpienia bez uprzedzenia, tylko wtedy gdy na wyświetlaczu masz ustawione pole z godziną. Jeżeli masz ustawione pole np. z tętnem, albo normalne biegowe, z trzema/czterema danymi, zegarek utrzymuje aktywność dłużej, i przed przejściem w stan uśpienia pyta się co 10sek czy ma to zrobić, wibrując przy tym.
Mam nadzieję, że zrozumiesz co autor miał na myśli

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na linii startu można ewentualnie włączyć stoper i czekać. Przed startem właściwym zresetować i wystartować jeszcze raz już z treningiem właściwym. Trochę na około, ale dobrze się sprawdzi, gdy nie startujemy z pierwszych pozycji.