Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Kurde, gps faktycznie petarda! Dokładnie 2 sekundy i jest połączony, w mieszkaniu to samo
Duży minus za brak możliwości programowania treningów w zegarku, rzadko bo rzadko ale w 310 zdarzało mi się z tego udogodnienia korzystać. Garmin poszedł drogą suunto w tym przypadku.

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Możliwość programowania ma być z czasem. Poza tym trening już był?Piechu pisze:Kurde, gps faktycznie petarda! Dokładnie 2 sekundy i jest połączony, w mieszkaniu to samoDuży minus za brak możliwości programowania treningów w zegarku, rzadko bo rzadko ale w 310 zdarzało mi się z tego udogodnienia korzystać. Garmin poszedł drogą suunto w tym przypadku.

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie nie
Wczoraj rozdziewiczałem nowe paputy i łydki dostały w kość, muszę im dać odpocząć do jutra. Póki co mam czas żeby wszystko rozkminić 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Najciekawsze opcje są w tworzeniu dodatkowych ekranów
można tam dodawać całą masę różnych danych, przecięty człowiek nie wykorzysta ich więcej niż 5-10 %
zatem możliwości są WIELKIE
Menu: pewnie świeżego w Fenixie przeraża
ale po czasie staje się bardzo łatwe i przyjazne. Nie wiem jak w F2 ale w F1 do każdego profilu wszystkie ustawienia robi się indywidualnie, tak samo modyfikacje ekranów, dodawanie ich itd, ma to swoje zalety tylko trzeba się na początku z tym napracować żeby pod siebie je zrobić.
Z pytań:
-w F2 też są inne ekrany jeśli chodzi o trening, nawigację i tryb indoor?
-w F2 da się np nawigować lub biec po wgranej trasie za pomocą base camp i równocześnie zapisywać swój trening jak w F1?
-jak się spisuje podświetlenie w ciemności? widoczność- czytelność.?

Z pytań:
-w F2 też są inne ekrany jeśli chodzi o trening, nawigację i tryb indoor?
-w F2 da się np nawigować lub biec po wgranej trasie za pomocą base camp i równocześnie zapisywać swój trening jak w F1?
-jak się spisuje podświetlenie w ciemności? widoczność- czytelność.?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
No trochę niesprawiedliwie porównałeś do Suunto. Tam w ogóle nie ma definiowania treningów. Ani na komputerze ani w zegarze.Piechu pisze:Duży minus za brak możliwości programowania treningów w zegarku, rzadko bo rzadko ale w 310 zdarzało mi się z tego udogodnienia korzystać. Garmin poszedł drogą suunto w tym przypadku.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ad. 1 - tak, ekrany dla każdej z aktywności są inaczej skonfigurowane ale jeśli chodzi o tryb "indoor" to jest on podzielony na "run", "bike" i "custom". I jesli wejdę w indoor/run to w tej aktywności ekrany mam tak samo zdefiniowane jak to zrobiłem dla "zwykłego" run, w przypadku "bike" sytuacja wygląda tak samo.
ad. 2 - nie wiem, przekonam się pewnie w weekend
ad. 3 - daje radę ale jeśli ktoś się spodziewa, że wygląda tak jak na reklamowych fotosach to srodze się rozczaruje
p.s. mail poszedł
Kolaj - odnoszę się tylko do braku programowania z poziomu zegarka a nie w ogóle. Czy coś w tym niesprawiedliwego?
ad. 2 - nie wiem, przekonam się pewnie w weekend
ad. 3 - daje radę ale jeśli ktoś się spodziewa, że wygląda tak jak na reklamowych fotosach to srodze się rozczaruje

p.s. mail poszedł
Kolaj - odnoszę się tylko do braku programowania z poziomu zegarka a nie w ogóle. Czy coś w tym niesprawiedliwego?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 20:04 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
witajcie 
czy w fenix 2 jest virtual partner i czy można zmieniać tempo w trakcie treningu?
Przesiadam się z 910 na Fenixa, ciekaw jestem funkcji biegowych

czy w fenix 2 jest virtual partner i czy można zmieniać tempo w trakcie treningu?
Przesiadam się z 910 na Fenixa, ciekaw jestem funkcji biegowych

Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jest Virtual Partner ale czy da się zmienić tempo w trakcie biegu nie wiem. Właśnie kombinuję i nie potrafię 
Edit: Da się ale nie jest tak miło jak w 310 i 910, że można zmienić "w locie". Tutaj trzeba w trakcie aktywności przebić się przez całe menu. Czasochłonne i niewygodne w trakcie biegu... a może jest jakiś łatwiejszy sposób?

Edit: Da się ale nie jest tak miło jak w 310 i 910, że można zmienić "w locie". Tutaj trzeba w trakcie aktywności przebić się przez całe menu. Czasochłonne i niewygodne w trakcie biegu... a może jest jakiś łatwiejszy sposób?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 20:10 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
W 910 po prostu trzymasz przycisk i regulujesz tempo. Nie doczytałem nigdzie tej funkcji.Piechu pisze:Jest Virtual Partner ale czy da się zmienić tempo w trakcie biegu nie wiem. Właśnie kombinuję i nie potrafię
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Wiem jak się zmienia w 910 - mam 310 i tam jest tak samo 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
zukow2 pisze:W 910 po prostu trzymasz przycisk i regulujesz tempo. Nie doczytałem nigdzie tej funkcji.Piechu pisze:Jest Virtual Partner ale czy da się zmienić tempo w trakcie biegu nie wiem. Właśnie kombinuję i nie potrafię
jak nie ma trzeba zgłosić do http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/#container-form i za kilka dni będzie

- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
jeszcze nie wiem bo nie mam zegara, pytam.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Kolejna niefajna rzecz - podświetlenia też nie można regulować tak jak to miało miejsce w 310
Z kolei na plus - możliwość ustawienia alertu tempa bez konieczności tworzenia treningu
W 310 tego nie ma 
Z kolei na plus - możliwość ustawienia alertu tempa bez konieczności tworzenia treningu

- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
w F2 można regulować natężenie i długość świecenia, jeśli o to ci chodziPiechu pisze:podświetlenia też nie można regulować tak jak to miało miejsce w 310
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
można ale z poziomu menu - a mi chodzi o taki sposób jak jest w 310xt czyli tylko za pomocą przycisku power/light + ewentualnie strzałki
a ktoś wie może co to 3D speed i 3D distance?
a ktoś wie może co to 3D speed i 3D distance?