Kupuję buty !!! Ale jakie ???
-
- Wyga
175 wzrostu
około 70 kg wagi
Zdzieram buty na piętach od zewnątrz,(jakoś to sie nazywa - supinacja czt pronacja ?????)
Biegam róznie ale najczęściej po asfalcei albo po parku na utwardzonej ziemi
Biegam od niedawna jakieś 7- 11 km na trening 3 - 4razy w tygodniu
Maqm takie adidasy i w nich biegam ale one są raczej do chodzenia i chyba od tych butów boli mnie kolano ( a w czasie biegu drętwieją stopy )
cena - najlepiej rozsądna
to nie musi być jakiś najnowszy model
firma obojętnie
i jak podać numer
gdzie kupić ???
chciałbym w nich trenować i pobiec np w półmaratonie na zawodach
najlepiej jakies takie które dobrze działają na kolana (amortyzacja ???
Prozse o pomoc !!! Odpowiem na dodatkowe pytania !!!
około 70 kg wagi
Zdzieram buty na piętach od zewnątrz,(jakoś to sie nazywa - supinacja czt pronacja ?????)
Biegam róznie ale najczęściej po asfalcei albo po parku na utwardzonej ziemi
Biegam od niedawna jakieś 7- 11 km na trening 3 - 4razy w tygodniu
Maqm takie adidasy i w nich biegam ale one są raczej do chodzenia i chyba od tych butów boli mnie kolano ( a w czasie biegu drętwieją stopy )
cena - najlepiej rozsądna
to nie musi być jakiś najnowszy model
firma obojętnie
i jak podać numer
gdzie kupić ???
chciałbym w nich trenować i pobiec np w półmaratonie na zawodach
najlepiej jakies takie które dobrze działają na kolana (amortyzacja ???
Prozse o pomoc !!! Odpowiem na dodatkowe pytania !!!
- GAga
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bocian, mam podobny problem...
chyba tez bede musiala zainwestowac w nowe buty...
wlasnie, tylko jakie?
zapomnialam sie spytac na naszym ostatnim spotkaniu GT gdzie ewentualnie najlepiej sie rozgladnac....
i na ile kasy sie przygotowac?
i co z badaniem stopy, o ktorym mi wspominal ostatnio Kazig? czy to konieczne, jesli jestem poczatkujaca?
chyba tez bede musiala zainwestowac w nowe buty...
wlasnie, tylko jakie?
zapomnialam sie spytac na naszym ostatnim spotkaniu GT gdzie ewentualnie najlepiej sie rozgladnac....
i na ile kasy sie przygotowac?
i co z badaniem stopy, o ktorym mi wspominal ostatnio Kazig? czy to konieczne, jesli jestem poczatkujaca?
- adamoz
- Rozgrzewający Się
tez jestem z bialego. niedawno kupilem buty new balance w sklepei Kibic. niestety podczas biegu okazalo sie ze lkewy but ma cos nie tak z podeszwa, ktora dawala mniejsze podparcie przedniej czesci stopy niz w prawym bucie, stopa w lewym bucie bardziej zapadala sie do wewnatrz.panie w sklepie powiedzialy ze napewno new balance nie uzna mi reklamacji, bo wygoda nie podlega pod reklamacje.mimo to wyslalem buty do dystrybutora new balance i o dziwo do sprawy podeszli bardzo profesjonalnie. pan z NB zadzwonil do mnie i prosil o dokladne opisanie problemu, stwierdzil ze po badaniach oni nie widza zadnej wady ale, ze jeszcze sie zastanowia. a dzis dostalem telefon ze sklepu Kibic ,ze reklamacje uznano i dostane zwrot pieniedzy za buty.
jesli chodzi o buty do biegania ,to w bialym oprocz new balance chyba nic nie ma.mimo szczesliwego zakonczenia historii z new balance stracilem troche zaufanie do tej marki,a przynajmniej do tego modelu.
Bocian- w sklepie na sienkiewicza(miedzy alejami a placem kosciuszki) jest sklep z butami w ktorym sa reeboki premium lite za niewiele ponad 200zl.gdzies czytalem ze te buty sa niezle.
niestety we wszystkich sklepach adidasa i nike sa buty tylko na dyskoteke , do kosza i do pilki.
trudno, co robic:)pozostaje internet albo wyjazd po buty np. do wawy.
jesli chodzi o buty do biegania ,to w bialym oprocz new balance chyba nic nie ma.mimo szczesliwego zakonczenia historii z new balance stracilem troche zaufanie do tej marki,a przynajmniej do tego modelu.
Bocian- w sklepie na sienkiewicza(miedzy alejami a placem kosciuszki) jest sklep z butami w ktorym sa reeboki premium lite za niewiele ponad 200zl.gdzies czytalem ze te buty sa niezle.
niestety we wszystkich sklepach adidasa i nike sa buty tylko na dyskoteke , do kosza i do pilki.
trudno, co robic:)pozostaje internet albo wyjazd po buty np. do wawy.
[i]There's no limit[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegam w tych Reebokach, bo dał mi je dał dobry wujek. Ponieważ tymczasowo zdradziłem Asicsy, więc chciałem znaleźć coś nie tak w Reebokach. Ale one są dobre, dobrze trzymają stopę, mają twardą podeszwę, dobrą amortyzację, może ciut za bardzo się "pocą", mają słabą wentylację, ale za 200 PLN naprawdę warto. Mam podobne wymiary i supinuję przy płaskostopiu.
Turecki
-
- Zaprawiony W Bojach
Lekarz sprawdził - totalny platfus (poprzeczny i podłużny) i stawianie stopy jej zewnętrzną częścią podczas biegu/chodzenia, tak mi się buty zresztą wycierają.
Turecki
- serek
- Wyga
Witam! Jestem również z Białegostoku i miałem ten sam problem.w sklepach sprzedawcy zaproponowali mi takie buty które chyba nic nie mają wspólnego z biegiem a do tego za ubarwienie dostałbym od razu w trąbe od dresiarzy
Daj sobie spokój ze sklepami . Radzę Ci skontaktować się z Panią Izą i kupić u niej Mizuno (ja tak zrobiłem) Za ok 220-250 pln będziesz miał super buciki.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Serek
- ART
- Stary Wyga
Turecki - chyba trudno Ci będzie znaleźć buty korygujące taką wadę stopy, ja też mam płaskostopie poprzeczne i podłużne ale stawiam stopy "normalnie" dla tego typu wady czyli wycieram wewnętrzną część podeszwy - zresztą u mnie najbardziej koślawa jest pięta 

GG 8441181