buty- naturalne bieganie + podejścia w górach
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
jestem początkującym biegaczem stylem naturalnym. Chcę sprawić sobie buty, które posłużą mi zarówno do biegania jak też, jako podejściówki pod ściany wspinaczkowe w górach.
Czy model Columbia MASTER FLY LOW LEATHER jest dobrym butem do biegania naturalnego?
Czy są wytrzymałe, wygodne i dobrze sprawdzają sie na kamieniach- skale ?
proszę o jakiekolwiek informację na temat tych butów, doświadczenia, opinie...
pozdrawiam
Acan
jestem początkującym biegaczem stylem naturalnym. Chcę sprawić sobie buty, które posłużą mi zarówno do biegania jak też, jako podejściówki pod ściany wspinaczkowe w górach.
Czy model Columbia MASTER FLY LOW LEATHER jest dobrym butem do biegania naturalnego?
Czy są wytrzymałe, wygodne i dobrze sprawdzają sie na kamieniach- skale ?
proszę o jakiekolwiek informację na temat tych butów, doświadczenia, opinie...
pozdrawiam
Acan
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
no, skoro wyróżnia się style pływackie...
z drugiej strony: nie widziałem jeszcze by ktoś pytał czy w danym czepku można pływać żabką
z drugiej strony: nie widziałem jeszcze by ktoś pytał czy w danym czepku można pływać żabką

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za informacje.
Może nie są pomocne ale dają do myślenia. Choć od tego akurat staram się wyzwolić...
Jeśli ma ktoś doświadczenia z tym obuwiem w bieganiu na śródstopiu to proszę o informacje co do jego jakości i trwałości.
Alternatywnie może wiecie coś o tym modelu MERRELL MASTER TUFF GTX ?
pozdrawiam
Acan
Może nie są pomocne ale dają do myślenia. Choć od tego akurat staram się wyzwolić...
Jeśli ma ktoś doświadczenia z tym obuwiem w bieganiu na śródstopiu to proszę o informacje co do jego jakości i trwałości.
Alternatywnie może wiecie coś o tym modelu MERRELL MASTER TUFF GTX ?
pozdrawiam
Acan
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Buty z membraną to nie jest dobry pomysł na codzienne buty do biegania - za gorąco. Podejściówki bywają dość wąskie z przodu - to może nie najlepiej się sprzawdzać przy dłuższym bieganiu. Zaczęły się teraz pojawiać modele dedykowane jako do biegania i podejściówki - te są na pewno szersze, ale niekoniecznie pasujące do kategorii biegania naturalne.
- Suunto
- Wyga
Nawet bez goretexu możesz sobie odparzyć stopy biegnąc po asfalcie w podejściówkach z gumowym otokiem. Co innego w lesie. Jak złapiesz bakcyla do biegania i tak znajdziesz obuwie do preferowanego typu biegu, wymienisz na nowe i nici z chwilowych oszczędności 

Leśne 5k - 19:16 (GPS: wznios: 55m; spadek: 59m).
Leśne 10k - 38:48 (GPS: wznios: 102m; spadek: 109m).
Leśne 10k - 38:48 (GPS: wznios: 102m; spadek: 109m).
-
- Rozgrzewający Się
dzięki za dobre słowo,
Obecnie moje bieganie ma posłużyć jako trening przed wyprawą wysokogórską. Oczywiście lubię biegać ale nie jest to moja podstawowa aktywność.
Wcześniej biegałem klasycznie na pięcie ale od zeszłego roku zacząłem się przestawiać na śródstopie. Biegam raczej krótkie dystanse max 10-15 km więc odparzenie chyba mi nie grozi.
Biegam głownie w terenie. Jakoś powoli dojrzewam do tych Merrelli.
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
Acan
Obecnie moje bieganie ma posłużyć jako trening przed wyprawą wysokogórską. Oczywiście lubię biegać ale nie jest to moja podstawowa aktywność.
Wcześniej biegałem klasycznie na pięcie ale od zeszłego roku zacząłem się przestawiać na śródstopie. Biegam raczej krótkie dystanse max 10-15 km więc odparzenie chyba mi nie grozi.
Biegam głownie w terenie. Jakoś powoli dojrzewam do tych Merrelli.
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
Acan
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
ja bym kupił męskie icebug acceleritas, mam je jakiś czas i są bardzo przyjemne i trwałe, mimo że to startówki.