Ponownie o stroje biegacza

Awatar użytkownika
Malsson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałbym Was zapytać, jaki strój preferujecie podczas zimowo-wiosennych dni. Wiem, że juz ktos pisał na podobny temat. Ja w tym okresie biegam w bawełnianych dresach i podobnie z górą, zakładam podkoszulek i bluzę bawełnianą. Chciałbym to zmienić, ale za bardzo nie wiem co kupić, gdzie kupić i za ile kupić? Nie mam rozeznania w tych wszystkich bluzach typu przepuszczająca powietrze lub nie... wspominacie coś o polarach, ale jakiego typu, proszę coś więcej jak to wygląda. Co macie pod spodem? Mam leginsy, ale bez ocieplacza. kiedy raz je założyłem, to strasznie zmarzłem, więc się zraziłem do tego wynalazku. Okres który mamy i ten przed nami to okresy letnie i sprawa zaczyna być jasna, ale chodzi mi o informacje na przyszłość. Tak więc w czym biegaliście np. w lutym? Proszę Was o dokładne opisy ciuchów wraz z cenami.PA!
"Łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków aby się kto nie chlubił" - Ef.2:8
Malsson  GG4961246
PKO
Awatar użytkownika
GabiB
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kilka słowek o ubraniu na okres przejściowy.
Koszulka typu colmax z krótkim rękawem, bluza polartec 100 z długim rękawem i bluza windstoper jako wierzchnia warstwa do tego czapka lub opaska i rękawiczki z polaru. Jak jest cieplej to omijam warstwę polartecową lub zakładam koszulkę z długim rękawem.  Dół to ocieplane leginsy zimowe (lycra z polarem) lub leginsy z windstoperem. Dokonałem zakupu leginsów New Balance z membraną, ale zsuwają mi się w czasie biegu, co jest bardzo uciążliwe. Jestem natomiast bardzo zadowolony z leginsów zimowych firmy Kwark. Nie jest to tani zestaw ale w moim przypadku chyba optymalny, gdyż nie odczuwam dyskomfortu związanego z parowaniem i zaparzaniem pod ortalionopodobną kurtką. Niestety mój organizm wydziela dużo potu podczas biegu i przez długi czas był to dla mnie poważny problem, który rozwiązałem dopiero z windstoperem.  
Gabi
Awatar użytkownika
Malsson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gdzie można ocieplane leginsy kupić?
"Łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków aby się kto nie chlubił" - Ef.2:8
Malsson  GG4961246
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tutaj:
http://www.newline.pl/

sezon zimowy przebiegałem w komplecie x-shell (bluza, leginsy i koszulka comfort). rewelacja - sprawdziło się na każdą pogodę w zakresie temperatur -15 do zimowych +5.

na ten sezon zainwestowałbym może w jakiś vest, czyli kamizelkę, krótkie leginsy i koszulki coolmax.

teraz jest nowa kolekcja i nowe ceny - najprościej do chłopaków zadzwonić i pogadać - przy okazji doradzą. powiedz im ile chcesz wydać kasy i co byś chciał - coś wymyślicie razem...

pozdrawiam

(Edited by muggz at 6:02 pm on April 21, 2004)
[i]The things you own end up owning you.[/i]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ