Garmin Forerunner 110 i 210 -opinie użytkowników
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:30
- Życiówka w maratonie: 3:58:56
Nie chce zakładac nowego tematu, wiec zapytam tutaj, potrzebuje zegarka z gps, a także takiego, który w ktorym bede mogł ustawić sobie prędkość z jaką chce biec i jesłi bede biegl za szybko lub za wolno on mnie poinformuje, oraz bede miał informacje co do czasu po każdym kilometrze lub innej długości!zastanawiam sie nad kalenji 300, ktoś mi pomoże??
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam.
Czy FR110 pokazuje średnie tempo odcinka? W sensie ... czy pokazuje przewidywany czas w którym przebiegniemy 1000m
Czy FR110 pokazuje średnie tempo odcinka? W sensie ... czy pokazuje przewidywany czas w którym przebiegniemy 1000m
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Mimo że stary post, to byłbym wdzięczny za odpowiedź, bo nie jest dla mnie jasna kwestia tempa. Jakie ten zegarek tempo pokazuje? Aktualne (chwilowe), czy ostatniego odcinka? Jak to się ma do autolapa? Chodzi mi o taką sytuację. Czy mogę ustawić sobie, żeby pokazywał mi tempo chwilowe i jednocześnie zaznaczam autolapa. Czy wtedy jak minie kilometr z autolapa, to wyskoczy mi tempo ostatniego odcinka i pokaże się chociaż na moment (jak w 305), czy dopiero sobie na komputerze to będę mógł sprawdzić?Bogil pisze:Dla mnie 110 tka to najlepszy zegarek. Te funkcje które posiada to pewne minimum które powinno wystraczyc każdemu kto chce biegać z gpsem. Wszystkie inne funkcje niż, czas, tempo odcinka, split, dystans podczas biegu tylko rozpraszają uwagę, a po zrzuceniu danych do sporttracksa analizujemy dane tak jak i z 305 czy jakimś tam 910.
-
- Zaprawiony W Bojach
W 210 po ustawieniu autolapa pokazuje czas, w którym go przebiegłeś. A ile wynosi ten autolap to już niemalże Twoja fantazja. W każdym razie na wyświetlaczu pojawia się: u góry dystans (standardowo 1 km), w środku czas, na dole tempo (przy 1 km równoznaczne z czasem).
A tak poza tym pozdrawiam archeologów

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
ale jak pokazuje tego autolapa? zastępuje tempo chwilowe na wyświetlaczu, czy wyskakuje nowe okienko (jak w 305)?sojer pisze:W 210 po ustawieniu autolapa pokazuje czas, w którym go przebiegłeś. A ile wynosi ten autolap to już niemalże Twoja fantazja. W każdym razie na wyświetlaczu pojawia się: u góry dystans (standardowo 1 km), w środku czas, na dole tempo (przy 1 km równoznaczne z czasem).
co to znaczy, że tempo chwilowe jest równoznaczne z czasem na 1 km? Jeśli dopiero rozpoczynam bieg na 1 km, to na początku moje tempo to kilka sekund, czy od początku jakoś to uśrednia?
-
- Zaprawiony W Bojach
Autolap zastępuje wszystko na wyświetlaczu. Górny wers dystans (u mnie standardowo 1 km), środkowy - największy - czas, dolny tempo dystansu (1 km).
Tempo chwilowe pokazywane jest cały czas, z wyjątkiem podsumowania autolapu, gdy zastąpione zostaje tempem okrążenia.
A jak obliczane jest tempo bieżące? Nie mam pojęcia. Z początku biegałem na tempie chwilowym, przestawiłem się na tempo odcinka, które tak nie skacze jak chwilowe. Ale co iledziesiąt metrów jest aktualizowane nie mam pojęcia.
Tempo chwilowe pokazywane jest cały czas, z wyjątkiem podsumowania autolapu, gdy zastąpione zostaje tempem okrążenia.
A jak obliczane jest tempo bieżące? Nie mam pojęcia. Z początku biegałem na tempie chwilowym, przestawiłem się na tempo odcinka, które tak nie skacze jak chwilowe. Ale co iledziesiąt metrów jest aktualizowane nie mam pojęcia.
-
- Wyga
Witam
czy jest możliwość w FR110 ustawienia tempa biegu np. 6 min/km i żeby mi informowało o tym jak biegne za szybko lub za wolno (podobno w FR10 jest takie coś) ?
Jak 110-ka informuje o tempie biegu ? pokazuje tempo po przebiegnięciu np 1 km czy co po kilku sekundach pokazuje takie chwilowe tempo ?
czy jest możliwość w FR110 ustawienia tempa biegu np. 6 min/km i żeby mi informowało o tym jak biegne za szybko lub za wolno (podobno w FR10 jest takie coś) ?
Jak 110-ka informuje o tempie biegu ? pokazuje tempo po przebiegnięciu np 1 km czy co po kilku sekundach pokazuje takie chwilowe tempo ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:37
- Życiówka w maratonie: 3:13:59
Nie ma możliwości ustawienia tempa biegu.
Co do średniego tempa możesz wybrać, albo chwilowe, albo średnie z całego biegania, lub jakiegoś dystansu (0,5 km, 1km, 2km,5km i 10 o ile dobrze kojarzę).
Co do średniego tempa możesz wybrać, albo chwilowe, albo średnie z całego biegania, lub jakiegoś dystansu (0,5 km, 1km, 2km,5km i 10 o ile dobrze kojarzę).
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Witam czym rozni sie 110 od zwyklej 10 wiem tylko ze do 10 nie mozna podlaczyc pasa hrm czy to wszystko czy sa jeszcze jakies znaczace roznice??
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 74#p758274][b]Blog[/b][/url][b]/[/b][url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 0&start=60][b]Komentarze[/b][/url]
[color=#0000FF][b]10km - 35'14''
15km - 54'14''
83km - 9:14'00''[/b][/color]
15km - 54'14''
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
FR10 jest znacznie lepszy niż FR110 (oczywiście jeśli komuś nie zależy na pulsometrze)
w FR10 masz np. funkcję Virtual Pacera - ustawiasz zakładane tempo treningu lub zawodów a zegarek dzwiękowo i graficznie informuje Cię czy biegniesz za szybko, za wolno czy w zakładanym tempie
w FR10 masz funkcję interwałów w oparciu o czas
w FR10 masz funkcję osobistych rekordów
w FR10 masz funkcję autolapa co 1km (nie jestem pewien czy fr110 posiada)
w FR10 masz funkcję autopauzy
Jak pisałem wyżej FR10 jest znacznie lepszy niż FR110 a pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że w niektórych rozwiązaniach nawet od FR210 (oczywiście wyłączając możliwość podpięcia pulsometru)
w FR10 masz np. funkcję Virtual Pacera - ustawiasz zakładane tempo treningu lub zawodów a zegarek dzwiękowo i graficznie informuje Cię czy biegniesz za szybko, za wolno czy w zakładanym tempie
w FR10 masz funkcję interwałów w oparciu o czas
w FR10 masz funkcję osobistych rekordów
w FR10 masz funkcję autolapa co 1km (nie jestem pewien czy fr110 posiada)
w FR10 masz funkcję autopauzy
Jak pisałem wyżej FR10 jest znacznie lepszy niż FR110 a pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że w niektórych rozwiązaniach nawet od FR210 (oczywiście wyłączając możliwość podpięcia pulsometru)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, 07:54 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Dzieki za informacje bo powaznie zastanawim sie nad zakupem i mialem maly dylemat ktory wybrac.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 74#p758274][b]Blog[/b][/url][b]/[/b][url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 0&start=60][b]Komentarze[/b][/url]
15km - 54'14''
15km - 54'14''
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Dawidavila - wysłałem Ci wiadomość na priv ale chyba masz zapchaną skrzynkę.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu