Witam,
wiem, że to temat kontrowersyjny. Niemniej, czy jecie dużo surowych warzyw i owoców i czy przekłada się to na lepsze zdrowie??
Pytanie kieruję po lekturze bardzo ciekawego opracowania:
http://wolnezdrowie.pl/pl/zdrowie-profi ... %BCywianie
"Jedz tylko to, do czego nic nie dodano, z czego nic nie ujęto i co zepsuje się, jeśli nie zjesz tego natychmiast — nie bez racji głoszą propagatorzy coraz popularniejszej diety raw food. Kliniki leczące pacjentów w oparciu o surową, ekologiczną, wegetariańską żywność odnoszą na Zachodzie spektakularne sukcesy: pokonują choroby uznane przez współczesną medycynę za nieuleczalne.
Jest ich wielu. Podkreślają, że tu nie chodzi o młodszy wygląd — to po prostu stawanie się młodszym. Mówią o poprawie wzroku, pamięci, koncentracji, pokonaniu cukrzycy, depresji, bólu, schudnięciu, zasobie energii..."
Surowa żywność roślinna daje zdrowie? Stosujecie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- wszystkie tego typu opracowania mają to do siebie, że są ciekawe. Jest specjalna szkoła pisania takich rzeczy:(kowalus pisze:Pytanie kieruję po lekturze bardzo ciekawego opracowania:
Ostatnio bardzo dużo czytałem sobie (bardziej z ciekawości niż z chęci zaczęcia stosowania) o dietach. Okazuje się, że wszystkie są bardzo dobre dla naszego organizmu i że wszystkie są poparte jakimiś tam badaniami itp. - dlatego ja "stosuję się" do wszystkich diet i jem wszystko:) - co nie znaczy, że może kiedyś na którąś nie przejdę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja ostatnio mam zajawke na zieloną sałatę jem jej bardzo dużo tzn jedna główka na dwa dni. Czy zdrowo nie wiem ale dla mnie smacznie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Polecam zobaczyć ten film dokumentalny jest ktors ma Planete w TV - naprawde wartokowalus pisze:Witam,
wiem, że to temat kontrowersyjny. Niemniej, czy jecie dużo surowych warzyw i owoców i czy przekłada się to na lepsze zdrowie??
poprawie wzroku, pamięci, koncentracji, pokonaniu cukrzycy, depresji, bólu, schudnięciu, zasobie energii..."
http://www.planeteplus.pl/dokument-truc ... dnia_37824
najlblizsza emisja sobota 15.03.2014 o 13.45 -
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
1316km/2012 ( 400 km boso)