Jestem lekkim supiantorem. Mam podobne doswiadczenia jak Fredzio i choć może wielu uzna to za profanację to mi najbardziej odpowiada but NIKE PEGASUS (wersja Storm z membraną jest też OK ale bardziej na zimę). Do dziś mam w szafie moje pierwsze Pegasusy 2000, w których przebiegłem ok. 1000 km. Jest to but bardzo komfortowy, elastyczny, mięka, pluszowa amortyzacja, lekki, przyczepny ale uniwersalny bieżnik - bieganie w nim to czysta przyjemność. Przypuszczam, że inne buty z logo Bowermana tez są bardzo dobre. Wielu chwaliło np. Skylon. W Dębnie było stoisko NIKE Bowerman(teraz żałuję, że nie kupiłem) - wszystkie buty z najnowszej kolekcji po 295 PLN a w tej cenie jeszcze skarpetki biegowe NIKE. Będą na innych imprezach, może na maratonie we Wrocławiu, Łodzi a na pewno na jesieni w Warszawie.
FIDMA właśnie but NIKE Pegasus Ci polecam (zwykły na lato, Storm na zimę), te niecałe 300 PLN (+skarpetki

) to najlepsza cena tego buta(model Storm) jaką widziałem w Polsce.
Inne buty których biegałem:
New Balance 830 super bucik ale wg mnie lepszy na krótszych trasach niż maraton. Pozostałe NB (szczególnie 704, 1022) kompletnie mnie zawiodły.
Asics Gel Nandi - fajny but ale trochę nijaki
Mizuno Wave Creation 4 - mam nówki więc się jeszcze nie wypowiadam ale rzeczywiście wkurza mnie ten ich stukot.
Pozdr