Koszulka kolarska
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Chodzi mi o to, że koszulki te maja jakby półgolf i zameczek pod szyją, co wskazywaloby na ich praktyczność.
Ale czy nadają sie do biegania?
Czy ktoś w takiej biegał, jakie wrażenia
Czy są z bawełny, czy ze sztucznego materiału etc. etc.
Ale czy nadają sie do biegania?
Czy ktoś w takiej biegał, jakie wrażenia
Czy są z bawełny, czy ze sztucznego materiału etc. etc.
Pozdr. Artur
- jaq
- Wyga
Biegam ze znajomym zapalonym kolarzem ( kiedys jezdzil w klubie ) i wlasnie biega w takiej koszulce tzn: jest to polaczenie polaru, fleece czy cos takiego z jakims sliskim materialem, oczywiscie zameczek po szyja itd. Z tylu kieszonka. Jest to raczej bluza na chlodniejsze dni ale spisuje sie znakomicie wg niego tak podczas biegu jak i jazdy na rowerze. Jest to produkt firmy Rudy Project !
Jaq
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziękuję jag za poyślną dla mnie odpowiedż, bo wlasnie chcę sobie taka kupić.
Tylko powiem szczerze martwi mnie to, ze ona jest obcisla. Czy w zwiazku z tym nie będzie raniła sutków?
Tylko powiem szczerze martwi mnie to, ze ona jest obcisla. Czy w zwiazku z tym nie będzie raniła sutków?
Pozdr. Artur
- jaq
- Wyga
Wydaje mi sie ze nie jest az tak obcisla, ale przy najblizszej okazji przyjrze sie jej blizej. Co do obcierania sutkow - biegam w takiej cienkiej bluzie od Krzysztofa Wielickiego "Himal" jest dosc obcisla ale poza twardymi sutkami niei mam zadnych innych efektow ubocznych !
Jaq
-
- Zaprawiony W Bojach
Arturo, ja nieraz biegam w kolarce i to takiej na lato, czyli cienki plasticzek
Nie narzekam. W sumie OK, ale nie biegłem w niej nigdy wiecej niz 1-1:30 h. Nie jest to jakis odlot, ale spelnia swoje funkcje. Zameczek pod szyje i polgolf to w sumie dobre rozwiazanie. Jak zawiej, to jest troche cieplej. Jak jeszcze kupisz cos lepszego niz ja mam, jakas kosdzulke ze skory kosmicznej ryby, to problem sutkow etc. na pewno odpadnie 

- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
W upale w kolarskiej koszulce na dłuższym bieganiu zagotujecie się na twardo
są znacznie mniej przewiewne i z grubszego materiału. No ale moim zdaniem lepsze to niż bawełna. A w ogóle najlepiej w toplesie 
(Edited by krzycho at 9:48 am on April 13, 2004)

(Edited by krzycho at 9:48 am on April 13, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- hermoso
- Wyga
- Kontakt:
A propos obcierania sutków, to już wielokrotnie doświadczyłem tego niezbyt przyjemnego uczucia i potwierdzam, że zaklejenie ich jest najprostszym i najlepszym sposobem na uniknięcie obtarcia.
Kiedyś w jakimś folderze Adidasa widziałem fajne zdjęcie, jak przed jakimś biegiem (maratonem?) na krawężniku siedzi starszy biegacz, ma podwiniętą koszulkę i właśnie plasterkiem zakleja sobie sutki. W tle przechodząca para przygląda mu się z zaciekawieniem i ze zdziwieniem. No i najważniejsze...napis:
"Runners...we are different"
Kiedyś w jakimś folderze Adidasa widziałem fajne zdjęcie, jak przed jakimś biegiem (maratonem?) na krawężniku siedzi starszy biegacz, ma podwiniętą koszulkę i właśnie plasterkiem zakleja sobie sutki. W tle przechodząca para przygląda mu się z zaciekawieniem i ze zdziwieniem. No i najważniejsze...napis:
"Runners...we are different"

[url=http://szymonlawecki.blogspot.com/]simon[/url]
[b]Don`t walk, if you can run!!![/b] :-)
[url=http://team.entre.pl/]ENTRE.PL Team[/url]
[b]Don`t walk, if you can run!!![/b] :-)
[url=http://team.entre.pl/]ENTRE.PL Team[/url]
-
- Wyga
ja biegam w takiej bardziej jesiennowiosennej wersji (uzywam w temp pomiedzy 0-10 C, grubsza z bardzo miłym wykończeniem wewnątrz. faktycznie jest obcisła ale nic nie obciera mimo że biegałem w niej nawet po 2,5h.