ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

papillon pisze:To ja już podziękuję i się wypisuję z tego forum, przyszła Ma_tika 2.... Nie wiem ile musiałabym biegać żeby wybiegać takie tempo.
hahaha!!!! ja nie biegam treningów na luzie w tempie <5:00. Bo ja w ogóle nie lubię się męczyć :bleble:
kasia41 pisze:Przez te wszystkie lata coś tam robiłam narty, rower, trenuję karate, fitness, ale jednak prawdziwą moją pasją jest bieganie.
Cieszę się, że jestem w Waszym gronie, bardzo lubię ludzi z pasją.
Kasia, więc wracaj do tej swojej pasji i zapraszamy do naszego grona. Tylko wiesz, tu jest dużo narzekania i biadolenia, ale ma to swój urok :) I póki co żadna z nas nie biega dychy w 40 min., ale pracujemy nad tym. Daj mi jeszcze jakieś 5 lat ;) :sss:
Obrazek
PKO
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

papillon pisze:To ja już podziękuję i się wypisuję z tego forum, przyszła Ma_tika 2.... Nie wiem ile musiałabym biegać żeby wybiegać takie tempo.
Jak zwykle Papillon trafiła w sedno :) Tylko z tą różnicą, ze ja wiem, iż nie jestem w stanie tak biegać. :ojnie: Ale juz się tym nie przejmuję.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

dycha w 40 minut :hahaha: :hej: marzenie
w 40 minut to ja zrobie tylko 7km :hahaha: ale sie tym nie przejmuje, biegam przecież 7 miesięcy dopiero :oczko:

ja tez jakas zalatana jestem ostatnio :ojoj: w domu armagedon :zero: :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

na razie mój rekord w 40 minut to 5km, więc ja się może schowam pod łóżko z kotami.... :ojoj:
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Witam Was!
Dziewczyny nie wazne są czasy ani km,najważniejsze,żeby to co robimy sprawiało nam radość,naprawdę wiem co mówię :taktak:
Ja wcale nie jestem pewna czy te 40min na dyche zrobie,będę się starać,ale co z tego wyjdzie nie wiem....
Np. dzisiaj zrobilam 12,5km w tempie 5.23 i strasznie sie umordowałam,ale ja tak lubie :hahaha:
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Charm witaj w klubie możemy się pod jedno łóżko schować będzie weselej, ja mam 3 koty a Ty ile zabierasz? :hej: No 5 km to bym trzasnęła w te 40 min choć w listopadzie to może i by ponad 6 km było... :hej: u mnie odwrotnie im dłuższy staż biegowy tym wolniej. Powinnam być na jakimś forum bieganie inaczej... :trup:

Stara Damo zazdraszczam pokory, ja się nie mogę oduczyć porównywać do innych. Też mam świadomość że nigdy tak nie pobiegnę, ale w przeciwieństwie do Ciebie strasznie mnie to wkurza! A łydka boli mnie znowu szlag mnie trafia !!! Byłam na 2 masażach ponoć miało być już ok... No nic zaraz zapodam jakieś ćwiczenia na shin splints może coś pomoże.

Kojer mi też ostatnio fizol tłumaczył że nadwyrężenie achillesa ma związek z łydkami i właśnie z tym paskudnym shin splints'em, może zrób sobie tez jakieś ćwiczenia ja szukałam na Yoy Tube i dużo tam filmików znalazłam.
ASK mam tak samo jak Ty traumę związaną z łydkami tylko ze ja się jeszcze nie doleczyłam jak widać.. :smutek: ale też przywiązuję dużą wagę do rozciągania do rozgrzewki mniej bo wiecznie się gdzieś spieszę, a sama rozgrzewka trwałaby 30 minut bieganie godzinę, rozciąganie kolejne 30 min, kto ma czas 2 h na trening biegowy co 2 dzień jak jeszcze siłowy trzeba odklepać...

Kurde treningi 5 razy w tygodniu chyba bym przestała chodzić... :wrrwrr: Ja nie mogę wrócić do trenowania 3 razy w tyg... :wrrwrr:
Kupię sobie nowe buty i co i się będę wściekać tylko...
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

papillon pisze:Charm witaj w klubie możemy się pod jedno łóżko schować będzie weselej, ja mam 3 koty a Ty ile zabierasz? :hej:
obecnie 2 :hej:
u mamy zostały drugie 2...
i jakieś 80 pod opieką dorywczą (tzn od wielu lat jestem wolontariuszką w schronisku)

Obrazek
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

No to jak już się chwalimy kotami to ja też ;) Zdjęcie trochę stare ale tylko rozmiar szarej się zwiększył ;)
kotytrzy2.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Dzis sie okazalo, ze moje dziecko nie moze jesc mleka, glutenu, jaj, drozdzy. I kilku innych mniej klopotliwych rzeczy. Zalamka. Szukam przepisu na chleb z maki gryczanej bez drozdzy :smutek:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Dzis sie okazalo, ze moje dziecko nie moze jesc mleka, glutenu, jaj, drozdzy. I kilku innych mniej klopotliwych rzeczy. Zalamka. Szukam przepisu na chleb z maki gryczanej bez drozdzy :smutek:
o dżizas Ask, to juz pewna diagnoza?? :(
poczytaj tu http://www.mamaalergikagotuje.pl/
Obrazek
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ASK glowa do gory, gryczany chleb jest najpyszniejszy, jaki jadlam :taktak:

maki bezglutenowe do domowego wypieku chleba sa spokojnie do dostania w necie, a w duzym miescie takze i w sklepach, jakby ci sie nie chcialo mieszac samej;

jesli nie mozecie tez drozdzy - trzeba robic na zakwasie - wiecej paprania sie, bo zakwas trzeba zrobic, ale spokojnie sie da;
mozna zrobic tez zakwas ryzowy i na tym robic chleby, mieszac make gryczana, jaglana, ryzowa - sama zobaczysz, jeszcze polubisz :taktak:

na szybko luknij tu:
http://www.olgasmile.com/chleb-bezglutenowy.html
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/coll ... luten-free

a w ogole relacja rowerowa byla super, dzieki za wszystkie inf.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

A ja zachodzę w głowę po co w ogóle jeść chleb na diecie bezglutenowej? Umrze się bez niego?

Zawsze mnie śmieszą ludzie wrażliwi na gluten narzekający że ciężko dostać odpowiedni chleb. Myślałby kto że organizm potrzebuje określoną ilość chleba żeby przeżyć.
Proponuję potraktować to jako okazję do wzbogacenia diety w inne rzeczy, więcej owoców i warzyw na przykład. Moja siostra też była wrażliwa na gluten jako dziecko, ale jak tylko jej się cofnęło, od razu zaczęła jeść chleb. I do teraz nie wie dlaczego ma taki wrażliwy żołądek ;).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Dzieki dziewczyny za linki. Niestety ryz tez odpada, wiec zakwas ryzowy tez, zakwas na cytrynie tez, bo wykluczone cytrusy, chyba bede robic na ogorkach :niewiem: Te wykluczenia wyszly z testow nietolerancji. Maly caly czas choruje i wiadomo juz, ze to na tle alergicznym, ale testy na alergie nic nie wykazuja, wiec ta nietolerancja to ostatnia deska ratunku, zeby choc troche sie wykurowal, zanim pojdzie do 1 klasy jako 6 latek

Panie Profesorze, chodzi o male, bardzo chude dziecko, ktore trzeba zachecic czyms do jedzenia, a smietany mu nie podam ani jaj, bo tez nie moze, boczku tez nie :taktak:
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ask, współczuję, bo wyobrażam sobie, ile wam to sprawi problemów. Ale pewnie początki są najgorsze i jak już się opanuje co można a czego nie, to wszystko stanie się łatwiejsze. :usmiech:

Papillon, ja podchodzę do moich wyników spokojniej, bo mam tez inne podejście do sportu niż Ty. mało biegam, praktycznie nie robię nic poza tym, więc skąd mam mieć wyniki? Tymczasem Ty angażujesz sporo siły i czasu w ćwiczenia, więc stąd Twoje oczekiwania tez są inne.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Dzis sie okazalo, ze moje dziecko nie moze jesc mleka, glutenu, jaj, drozdzy. I kilku innych mniej klopotliwych rzeczy. Zalamka. Szukam przepisu na chleb z maki gryczanej bez drozdzy :smutek:
A jakie dokladnie wyszly alergie to znaczy na co, ze jest tak szerokie spektrum ? Wnioskuje ze na bialko ale jakies konkretne podali czy od tak postanowili wykluczyc niemal wszystkie ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ