Napisalem 500-1000kcal. Zalozmy ze z weglowodanow potrzebujesz 1000kcal w dzien treningowy a 500kcal w nietreningowy. Jesz takze za duzo bialka do tej ilosci wegli, nie przyswoisz tego a organizm jest tak sprytny ze w potrafi z tej reszty zrobic glikogen. Proponuje ci sprobowac 250g WW, 100-150g bialka a reszte dostarcz z tluszczow.dzkzsl pisze:No właśnie. Kulturyści. Nie stawiajmy obok siebie treningu oraz diety kulturysty i treningu i diety biegacza. Zastanawiam się skąd kolega fantom wziął magiczną sumę 500 kcal z WW w ciągu dnia oraz czym uzupełnia reszte kcal tak aby ujemny bilans wynosił max 300-400 kcal. Ja zjadam 300 g WW 200 białka i 60 tłuszczy i wychodzi mi z tego prawie 2600 kcal. Co robię źle?adamos79 pisze: kulturyści w ostatniej fazie zrzucania tkanki tłuszczowej ograniczają do niezbędnego minimum ok40g.
Bieganie a brak wpływu na wagę
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
To tylko przykład, że aby stracić zbędny tłuszcz należy ograniczyć WW, kulturyści też uprawiają aeroby m.in. bieganiedzkzsl pisze:No właśnie. Kulturyści. Nie stawiajmy obok siebie treningu oraz diety kulturysty i treningu i diety biegacza. Zastanawiam się skąd kolega fantom wziął magiczną sumę 500 kcal z WW w ciągu dnia oraz czym uzupełnia reszte kcal tak aby ujemny bilans wynosił max 300-400 kcal. Ja zjadam 300 g WW 200 białka i 60 tłuszczy i wychodzi mi z tego prawie 2600 kcal. Co robię źle?adamos79 pisze: kulturyści w ostatniej fazie zrzucania tkanki tłuszczowej ograniczają do niezbędnego minimum ok40g.

ps. dla przykładu podam swoją dietę nastawioną na redukcję tłuszczu i budowę masy mięśniowej, zaczynałem od ok 82kg przy wzroście 175, raczej krępa budowa ciała, po 3 miesiącach ważę 75kg, poziom tkanki tłuszczowej spadek o 50% !!! z 24 na 12 + gratis kilka kg mięśni, ale siłowania jest dla mnie priorytetem, do tego basen, bieganie, rower czasem 7treningow w tygodniu. Zjadam ok 135g węgli, białek staram się zjeść więcej niż WW, tłuszcz 1g na kg masy ciała, co daje ok 1800kcal, oczywiście raz na jakiś czas (raz w tygodniu) nie żałuję sobię WW, ewentualnie po ciężkich treningach również, ale staram się je kontrolować. DO tego zero słodyczy oraz alko

ps2. na szybko twoje zapotrzebowanie na kcal to 83*24~2000kcal, i tylu bym się trzymał przy dniach nie treningowych, przy treningowych trochę więcej, ale nie więcej niż trening (500kcal ?) powinno powoli lecieć w dół...jak możesz to podaj dokładnie swoje posiłki oraz godziny ich spożywania.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja pierdziu http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i- ... zycy/tn8dk
Szok ? Niedowierzanie ?
Szok ? Niedowierzanie ?
-
- Rozgrzewający Się
Dla mnie nie, przecież cukrzyca to tylko nadmiar WW w diecie przez lata, nasi przodkowie nie jedli WW do momentu wynalezienia rolnictwa...i nie wiedzieli co to otyłośćfantom pisze:Ja pierdziu http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i- ... zycy/tn8dk
Szok ? Niedowierzanie ?

-
- Zaprawiony W Bojach
Szokiem jest dla mnie to, ze nawet tzw media mainstreamowe zaczely juz dostrzegac i propagowac problem.adamos79 pisze:Dla mnie nie, przecież cukrzyca to tylko nadmiar WW w diecie przez lata, nasi przodkowie nie jedli WW do momentu wynalezienia rolnictwa...i nie wiedzieli co to otyłośćfantom pisze:Ja pierdziu http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i- ... zycy/tn8dk
Szok ? Niedowierzanie ?poza tym większość WW jest wielokrotnie przetworzona co daje jeszcze lepsze wyniki
w zbieraniu tłuszczu ofkorz
-
- Wyga
- Kontakt:
Ok, zobaczymy jak będę się czuć z tymi 250g WW. Wiek 25 w tym roku, 180 cm waga 82. Jeżeli chodzi o posiłki to zaczynam od 6:30, co 3 godzinki
Budowa raczej mezo. W takim razie czekam na jakąś propozycję rozłożenia WW/B/T bo z posiłkami sobie poradze 

-
- Rozgrzewający Się
Przy mezo możesz mieć dobrą sylwetkę (dużo mięśni, znacznie cięższych od tłuszczu), ale jeżeli chcesz zrzucić wagę jeszcze domyślam się, że tłuszczu trochę jest, bo mięśni raczej nikt nie chce tracić...fantom Ci policzył wstępnie dietę, ogranicz WW i kontroluj wagę, warto wybrać się na pomiar tkanki tłuszczowej i robić pomiary raz na jakiś czas (co miesiąc, dwa tygodnie):dzkzsl pisze:Ok, zobaczymy jak będę się czuć z tymi 250g WW. Wiek 25 w tym roku, 180 cm waga 82. Jeżeli chodzi o posiłki to zaczynam od 6:30, co 3 godzinkiBudowa raczej mezo. W takim razie czekam na jakąś propozycję rozłożenia WW/B/T bo z posiłkami sobie poradze
Reasumując
250g WW = 1000kcal
120g białek = 480kcal
80g tłuszczu = 720kcal
w sumie 2200, ja bym osobiście dorzucił więcej białek, do 150g jak będziesz głodny mozesz cos przekasic, owoce wskazane, ale wiekszosc to tez wegle, w szczegolnosci banan, jak mam kryzys jem ogorki kiszone, sledzia w occie...
WW tylko nieprzetworzone, pieczywo żytnie ze słonecznikiem, unikaj makaronu,frytek,słodyczy, chipsow, platkow itp, sprawdzaj ilosc ww w 100g, makaron ma ponad 70

białka: ser półtłusty, jajka (ja wcinam 3,4 dziennie, cholesterol jest z kiełbasy i smażonego miesa, nie z jajek !) pierś z kurczaka, odzywka białkowa, tuńczyk i inne ryby
tłuszcz: oliwa z oliwek, orzechy laskowe, słonecznik, w jajkach tez jest
wrzucaj wszystko do tabeli kalorii i waż jedzenie, z czasem nie będziesz musiał bo zapamiętasz.
na poczatku mozesz dostac zatwardzenia z duzej ilosci bialka, ja rano do kawy gryze siemie lniane, ktore rowniez dostarcza błonnik...i pomaga w wiadomej sprawie

-
- Wyga
- Kontakt:
Kurde, jednak mam problem z dobraniem posiłków. Mógłbym prosić o jakieś przykładowe menu (zdatne do przygotowania w warunkach akademickich) z góry dziękuję
-
- Rozgrzewający Się
Wrzuć sobie ulubione produkty do http://www.tabele-kalorii.pl/index.php policz makroskładniki, kalorie i tyledzkzsl pisze:Kurde, jednak mam problem z dobraniem posiłków. Mógłbym prosić o jakieś przykładowe menu (zdatne do przygotowania w warunkach akademickich) z góry dziękuję

-
- Wyga
- Kontakt:
Czas wziąć się na poważnie. Przez ostatni okres miałem dość poważne problemy osobiste i zaniedbałem biegania oraz dietę
Odświeżam temat ... chociaż w sumie to mam tylko jedno pytanie. Co z tymi ziemniakami? W końcu są ok? bo jest sporo opinii. Jak nie jeść makaronu to czym go zastąpić? Ryż będzie ok?