Dżony - Village People Running

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:Jak powiedział Marian Kosela: "Przecie chłop musi z różnych źródełek wody spróbować, żeby wiedzieć, gdzie najsmaczniejsza" :hahaha:
Jak tylko Ambit3 będzie miał wibracje - zaczynam ciułać mamonę ;)
Grzechu, ale z tym 310xt tyle problemów - łączyć się z komputerem nie chce, coś mu tam dolega i doskwiera, co jakiś czas zatroskana dusza dopisuje swoje przeżycia związane z użytkowaniem tego modelu w temacie na naszym forum. Może faktycznie lepiej poczekać na coś innego?

A te zmiany wprowadzone w SA2R... serio? Toż to można było wypuścić aktualizację softu do podstawowej wersji SA2 bez bawienia się w "nową" wersję starego zegarka i wyszłoby na to samo, ale zapewne hajs się musi zgadzać, więc tak oto na rynku mamy kolejne wcielenie Ambita.

Btw. A jak jest z dokładnością ścieżki GPS w SA2, bo w recenzjach Rainmakera i podpatrując profile niektórych z naszych forumowiczów ta aptekarska dokładność niespecjalnie rzuciła mi się w oczy. Grzechu rozjaśnisz mi tę sprawę (między innymi patrzyłem na Twoje treningi)?
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Egzemplarz egzemplarzowi nierówny, wiadomo. Ja często sprawdzałem dokładność, wrzucając eksportowany gpx na stronę http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl
W przypadku Ambita różnice, jeśli były, to minimalne, rzędu 12,35km z zegarka/movescount vs 12358m, jak wszedłem w csv po "wyrównaniu" gpx-a przez tą stronę. Przy OM są trochę większe, nie wspominam już czasów, jak używałem endomondo :)

Oprócz Garmina, nie miałem jeszcze przyjemności z Polarami i Timexami, ale Timexy chyba też nie mają wibracji (wyjątkiem drogi Ironman 2.0), a Polary jakoś w ogóle do mnie nie przemawiają swoją filozofią z czujnikami G3 na ramieniu, itp.

Czytuję od czasu do czasu skargi użytkowników trzystadziesiątki, ale... jak się nie sparzę, to się pewnie nie przekonam ;)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:Jak powiedział Marian Kosela: "Przecie chłop musi z różnych źródełek wody spróbować, żeby wiedzieć, gdzie najsmaczniejsza" :hahaha:
prowda!
Johnny Żuberek pisze:Oprócz Garmina, nie miałem jeszcze przyjemności z Polarami i Timexami, ale Timexy chyba też nie mają wibracji (wyjątkiem drogi Ironman 2.0), a Polary jakoś w ogóle do mnie nie przemawiają swoją filozofią z czujnikami G3 na ramieniu, itp.
Timex z wibracją (kumpel ma i chwali) - http://www.ceneo.pl/23517520
Polar z budowanym GPS (bardzo fajny) - http://www.ceneo.pl/18713909

@Kwiat
A problem 310 z połączeniem z komputerem nie jest winą zegarka a sterowników/pluginu od Garmina. Poza tym naprawienie ewentualnego błędu zajmuje 1 minutę :)

Ale przyznaję, że coś jest na rzeczy jesli chodzi o "awaryjność" tego modelu. Sam mam już 3 egzemplarz w trochę ponad rok od zakupu.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 13:35 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu, to sporo staniało, odkąd na te firmy patrzyłem.
Ale Polary, o ile pamiętam, nie mają żadnej opcji treningów interwałowych, ani z zegarka, ani Polar Training, dobrze kojarzę? No i wibry też chyba nie mają, a to jest dla mnie jednak kluczowe.
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie ten Polar ma możliwość programowania interwałów. Co prawda nie ma aż takich możliwości programowania skomplikowanych treningów jak Garmin ale możesz zadać mu do 5 sekwencji a sekwencje możesz zapętlać. Programujesz przez www.
Wibracji nie ma, ma tylko regulowaną głośność alarmów dźwiękowych.
Brałem go nawet pod uwagę jako zamiennik dla garmina ale mi zależy na możliwości tworzenia treningów (na tym odpadł, ale może pojawi się jakaś aktualizacja FW/SW, która rozszerzy tą funkcjonalność), wibra akurat w moim przypadku nie jest ważna.

A ceny lecą w dół :) Ja za 310 w październiku 2012 dałem ~1250.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie biegłeś dziś do pracy?Coś mało tych treningów w tym tygodniu. :oczko:
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś musiałem wziąć auto, jutro biegnę.
Plus niedziela, to będzie akurat 3 dni biegania. Na tyle obecnie mnie stać i kondycyjnie, i czasowo :)
Obrazek
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję dystansu i niespodzianki wagowej :)
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakbym stanął tyłem do przodu, to dopiero by była niespodzianka - 46,8 (choć raczej h6,8 ?) - niczym radziecka gimnastyczka albo Makowa Panienka :hahaha:
Obrazek
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze: Generalnie - jak na pierwszy miesiąc po powrocie, to mogło być gorzej. W lutym (choć 3 dni mniej) chciałbym do 150 kaem dobić.
To trza biegać aby 150 kaemów wybiegać. :oczko:
Nie wpisujesz czy znów coś ze zdrowiem?
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brak czasu, notoryczne niewyspanie (i to wzmożone ostatnio) a i lekkie przeziębienie się przyplątało :echech:
W niedzielę pewnie pobiegam dopiero...
Obrazek
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziś nie niedziela a już czwartek, a biegania ani widu ani słychu
zgodnie z naturą!
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No,to teraz regularność,regularność i....jest cień szansy,że jednak Dżony poskromi maraton. :oczko:
Uda się na bank.Masz 2 miesiące trenowania i 3 luzowania.Zdrówka! :spoczko:
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O poskromieniu już nie marzę. Czas poniżej 4:40 będzie sensacją, na dzień dzisiejszy patrząc ;)
Obrazek
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Ale wystartujesz w maratonie co? .... jeśli tak to widzimy się na Rynku :)
Obrazek
ODPOWIEDZ