FR 320XT ???
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
nic takiego się nie pojawi.
Jak f.lamer napisał jest 910XT, który jest następcą 310XT
Jak f.lamer napisał jest 910XT, który jest następcą 310XT
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
i choć mijają już ze 2 lata od premiery, to nie wydaje się, żeby szybko pojawił się jego następca. Spodziewałbym się czegoś gdzieś za rok patrząc na daty premier w tym segmencie:Piechu pisze:Jak f.lamer napisał jest 910XT, który jest następcą 310XT
305 - Styczeń 2006
310XT - Kwiecień 2009
910XT - Luty 2012
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, 12:04 przez Kolaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale w ogóle skąd taki pomysł? Skoro szukasz następcy 310XT to on już jest i możesz go mieć. Nie musisz czekać. To chyba dobra wiadomość.giggy pisze::-/ buuuuuuuuuu
- giggy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:43
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Prawda, w tym roku Garmin wypuszcza Fenixa 2 czyli multikombajn. Wg tego co przy okazji wstępnych oględzin nowego Fenixa napisał DCR w tym roku nie należy się spodziewać następcy dla 910 o ile faktycznie taki ma się pokazać, wszak Fenix 2 jest "wszystkomający".Kolaj pisze:i choć mijają już ze 2 lata od premiery, to nie wydaje się, żeby szybko pojawił się jego następca. Spodziewałbym się czegoś gdzieś za rok patrząc na daty premier w tym segmencie:Piechu pisze:Jak f.lamer napisał jest 910XT, który jest następcą 310XT
305 - Styczeń 2006
310XT - Kwiecień 2009
910XT - Luty 2012
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Patrzysz z niewłaściwej strony. To nie 910 jest drogi tylko 310 jest obecnie bardzo tani. Oba zegarki w chwili wejścia na rynek miały dość zbliżoną cenę. Pojawienie się następcy spowodowało spadek ceny. Swoją drogą bardzo się dziwię, że 310-ki są wciąż w sprzedaży. Ciekawe, czy Garmin wciąż je produkuje czy po prostu leżą na hałdzie w magazynach...giggy pisze:No ale to 2x droższy nastepca;-)Kolaj pisze:Ale w ogóle skąd taki pomysł? Skoro szukasz następcy 310XT to on już jest i możesz go mieć. Nie musisz czekać. To chyba dobra wiadomość.giggy pisze::-/ buuuuuuuuuu
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
a myślisz że 320XT to by w dniu premiery za tysiaka sprzedawali?giggy pisze: No ale to 2x droższy nastepca;-)
bierz tego 910 za 1400 i ciesz się że nie musiałaś go kupować jakiś rok temu
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie, jojczenie jest nie na miejscu 
Dziś taki 310XT z paskiem kosztuje ~980, półtorej roku temu płaciłem za ten sam sprzęt ~1250. Niedługo będę go wymieniał właśnie na Fenixa ale jakoś nie przyszło mi do głowy jojczyć nad tym ile znowu będę w plecy. Takie życie.
Chcesz taniej - bierz 310XT, chcesz to samo ale ładniej i nowiej (na + tryb pływania) - bierz 910XT.

Dziś taki 310XT z paskiem kosztuje ~980, półtorej roku temu płaciłem za ten sam sprzęt ~1250. Niedługo będę go wymieniał właśnie na Fenixa ale jakoś nie przyszło mi do głowy jojczyć nad tym ile znowu będę w plecy. Takie życie.
Chcesz taniej - bierz 310XT, chcesz to samo ale ładniej i nowiej (na + tryb pływania) - bierz 910XT.
niby tak, ale w sumie 3 dane są i tak wystarczające biorąc pod uwagę możliwość konfigurowania dowolnej ilości ekranów i danych na tychżeKolaj pisze:Chyba jedyne, czego nie ma w porównaniu z 910XT to 4 pola danych na wyświetlaczu. A szkoda.
-
- Zaprawiony W Bojach
To duża wygoda nie musieć przewijać ekranów. Myślę, że gdyby dali te 4 pola, to byłby czytelny sygnał, że uśmiercają linię 910XT, bo jaki byłby wówczas sens produkowania jakiegoś 920XT, który funkcjonalnie byłby identyczny... To w sumie nie byłoby takie głupie zresztą.Piechu pisze:niby tak, ale w sumie 3 dane są i tak wystarczające biorąc pod uwagę możliwość konfigurowania dowolnej ilości ekranów i danych na tychże
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
pytanie tylko jak 4 pola wyglądały by na malutkim ekranie Fenixa. Rozdzielczość ma wszak mizerną i fizycznie jest też dość mały. Zresztą kto wie czy np. nie wprowadzą 4 pól w którejś aktualizacji.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie kiepsko by wyglądały. Więc w końcu pewnie i kolejny forerunner ujrzy światło dzienne.Piechu pisze:pytanie tylko jak 4 pola wyglądały by na malutkim ekranie Fenixa. Rozdzielczość ma wszak mizerną i fizycznie jest też dość mały.
Z wymienionych przez Ciebie powodów, nie spodziewałbym się. Powodem dodatkowym jest obserwacja, że Garmin w aktualizacjach raczej naprawia błędy lub dodaje wsparcie dla nowo wprowadzonych urządzeń (np miernik mocy), które jeśli chce sprzedawać, to muszą być obsługiwane. Nie przypominam sobie żadnej znaczącej funkcjonalności dodanej w ramach aktualizacji.Zresztą kto wie czy np. nie wprowadzą 4 pól w którejś aktualizacji.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, 13:01 przez Kolaj, łącznie zmieniany 1 raz.