Straszne bzdury. Nie ma czegoś takiego jak biologicznie martwe białko. Po obróbce termicznej powstaje białko nieaktywne biologicznie (przykładowo białko w gotowanym jajku). Białka serwatkowe z odżywek są jednymi z najlepiej przyswajalnych białek i powstają w wyniku osuszania w temp. 40st tzw. liofilizacji więc ich struktury nie są niszczone, są tak samo zdrowe/niezdrowe jak inne białka. Proponowanie odstawienia naturalnych białek jest niepoważne, trzeba najpierw zrozumieć co to jest suplement diety.maniek669 pisze:hehehe, białko z puszki + witaminy centrum - przepis na zdrowiedeepblue pisze:Nie mówimy o nadmiarze, sam napisałeś, że białko ma być szkodliwe niezależnie od dawki. Przestań pisać bzdury.maniek669 pisze:google, funkcja szukaj, szczególnie szkodliwy jest nadmiar białka ze sztucznych odżywek, nerki, szybsze starzenie, obciążenie organizmu itp. głupotyszkoda klawiatury na polemikę, białko z chemicznej odżywki, biologicznie martwe jest szkodliwe w każdej ilości panie specjalisto. Jak jesteś taki mądry, to odstaw naturalne białko zwierzęce i roślinne i zastąp je tym puszkowym, zobaczymy jak pięknie będziesz się degenerował.
Białko
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
kiss of life (retired)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
ok, już się dowiedziałem, zgadzam się, koncentrat białka serwatkowego albo izolat białka serwatkowego w odżywkach są przyswajalne w 150%, i ogólnie super zdrowe. Szczególnie jak czytamy o nich na naklejce od odżywki.
Są doskonałym uzupełnieniem i urozmaiceniem codziennej diety. 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
A oswiecisz nas czemu oleje roslinne sa niezdrowe ?maniek669 pisze:Coś jak zdrowe oleje roślinne, tudzież margarynki. Ale niektórzy mają zryte berety... :
-
- Zaprawiony W Bojach
co prawda już mnie to nudzi, ale dla specjalnie dla Ciebie coś o zdrowych olejach roślinnych wg. profesor Cichoszfantom pisze:A oswiecisz nas czemu oleje roslinne sa niezdrowe ?maniek669 pisze:Coś jak zdrowe oleje roślinne, tudzież margarynki. Ale niektórzy mają zryte berety... :

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5948,d.ZGU
setki innych można se samemu wyguglać

- mszary
- Zaprawiony W Bojach
@DziwnyCi3n jak masz ochotę to kup sobie paczkę białka, jak ją skończysz to kup drugą - po drugiej jak stwierdzisz, że nic nie dało Tobie to białko to już nigdy w życiu nie wrócisz do odżywki.
Ja biorę białko od dawna. Co prawda dużo biegam i dwa razy siłownia plus 3 razy w tygodniu przed snem basen 45 minut. Białko mi bardzo pomaga. Rano zaraz po przebudzeniu nie mam siły na robienie śniadania więc od wielu miesięcy koktajl z białka, banana i siemienia lnianego zastępuje mi śniadanie, w pracy jeszcze raz wypijam odżywkę białkową z wodą.
Zauważyłem że mam więcej siły, zmieniła mi się sylwetka, mięśnie są twardsze i szybciej się regeneruję.
Ja biorę białko od dawna. Co prawda dużo biegam i dwa razy siłownia plus 3 razy w tygodniu przed snem basen 45 minut. Białko mi bardzo pomaga. Rano zaraz po przebudzeniu nie mam siły na robienie śniadania więc od wielu miesięcy koktajl z białka, banana i siemienia lnianego zastępuje mi śniadanie, w pracy jeszcze raz wypijam odżywkę białkową z wodą.
Zauważyłem że mam więcej siły, zmieniła mi się sylwetka, mięśnie są twardsze i szybciej się regeneruję.
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
dziwne zauważasz że masz więcej siły ale rano to nie masz siły zrobić śniadania. Boże obym nigdy nie miał takiego progresu siłymszary pisze:@DziwnyCi3n jak masz ochotę to kup sobie paczkę białka, jak ją skończysz to kup drugą - po drugiej jak stwierdzisz, że nic nie dało Tobie to białko to już nigdy w życiu nie wrócisz do odżywki.

-
- Zaprawiony W Bojach
To moze dodaj ,ze tylko niektore oleje roslinne oraz ze glownie po obrobce termicznej bo inaczej szerzysz herezje.maniek669 pisze:co prawda już mnie to nudzi, ale dla specjalnie dla Ciebie coś o zdrowych olejach roślinnych wg. profesor Cichoszfantom pisze:A oswiecisz nas czemu oleje roslinne sa niezdrowe ?maniek669 pisze:Coś jak zdrowe oleje roślinne, tudzież margarynki. Ale niektórzy mają zryte berety... ::
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5948,d.ZGU
setki innych można se samemu wyguglać
-
- Zaprawiony W Bojach
mówiłem, że mi się nie chce i miałem rację, teraz muszę wchodzić w spór z człowiekiem nie potrafiącym zrozumieć trzech stron artykułu. Przeczytaj raz jeszcze, potem jeszcze raz i jeszcze. Może coś uda Ci się zrozumieć, aczkolwiek marne nadzieje. Zwróć uwagę na tłusty druk.fantom pisze: To moze dodaj ,ze tylko niektore oleje roslinne oraz ze glownie po obrobce termicznej bo inaczej szerzysz herezje.
Poza tym porównywanie tłuszczy roślinnych do zwierzęcych to jak porównanie żelatyny do kolagenu, ale tego pewnie też nie skumasz.
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie bede tracil czasu na spor z czlowiekiem ,ktory nie umie liczyc (bo stron jest 7) ale moge tu podac tezy gloszone w artykule i moj komentarz:maniek669 pisze:mówiłem, że mi się nie chce i miałem rację, teraz muszę wchodzić w spór z człowiekiem nie potrafiącym zrozumieć trzech stron artykułu. Przeczytaj raz jeszcze, potem jeszcze raz i jeszcze. Może coś uda Ci się zrozumieć, aczkolwiek marne nadzieje. Zwróć uwagę na tłusty druk.fantom pisze: To moze dodaj ,ze tylko niektore oleje roslinne oraz ze glownie po obrobce termicznej bo inaczej szerzysz herezje.
Poza tym porównywanie tłuszczy roślinnych do zwierzęcych to jak porównanie żelatyny do kolagenu, ale tego pewnie też nie skumasz.
pozdrawiam
- izomery trans powstajace z obrobki termicznej kwasow wielonienasyconcyh sa bardzo zle - fakt znany od dawna
- duzy stosunek omega-6 do omega-3 jest zly - fakt znany od dawna
- oleje roslinne typu olej palmowy i olej kokosowy nadaja sie rownie dobrze do obrobki termicznej co tluszcze zwierzece (bo zawieraja pratkycznie same tluszcze nasycone) - fakt znany od dawna
Reasumujac nic tu nowego nie ma takze nie wiem czym sie tak podniecasz.
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
źle to napisałem - nie, że nie mam siły zrobić śniadania tylko nie mam czasu na zrobienie śniadania a zrobienie koktajlu zajmuje mi minutę.kfadam pisze:dziwne zauważasz że masz więcej siły ale rano to nie masz siły zrobić śniadania. Boże obym nigdy nie miał takiego progresu siłymszary pisze:@DziwnyCi3n jak masz ochotę to kup sobie paczkę białka, jak ją skończysz to kup drugą - po drugiej jak stwierdzisz, że nic nie dało Tobie to białko to już nigdy w życiu nie wrócisz do odżywki.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:37
mszary a zastanowileś się czy takich samych efektów nie uzyskałbyś dobrze jedząc? Białko masz w wielu produktach, skoro ich nie jesz i wolisz dostarczać białko z proszku to Twój wybór, ale nie pisz, że to tylko dzięki odżywce białkowej Twoje mięśnie są twardsze.
maniek666 po co w ogóle się wypowiadasz skoro rzucisz jakieś hasło i dalej nie chcesz na ten temat rozmawiać? Czy forum dyskusyjne nie polega na rozmowie?
a co do profesor Cichosz, to zabawne jest jak wychwala ona zalety mleka. Jak to mleko i jego przetwory są lekarstwem na całe zło. Wydaje się, że pracując w Katedrze Mleczarstwa uwm trudno twierdzić coś innego.
maniek666 po co w ogóle się wypowiadasz skoro rzucisz jakieś hasło i dalej nie chcesz na ten temat rozmawiać? Czy forum dyskusyjne nie polega na rozmowie?
a co do profesor Cichosz, to zabawne jest jak wychwala ona zalety mleka. Jak to mleko i jego przetwory są lekarstwem na całe zło. Wydaje się, że pracując w Katedrze Mleczarstwa uwm trudno twierdzić coś innego.
-
- Zaprawiony W Bojach
Otoz to . Wszystkie grupy interesow ciagna w swoja strone dlatego zadne separatystyczne podejscie do mnie nie przemawia. Jest juz taki profesor, ktory w sposob zdecydowany zaprzecza teorii ewolucji bo nie przystoi ona do katolickiego obrazu swiata.