Kilka pytań zupełnego leszcza
- Shooz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Na poczatek pare zdan o sobie: mam 23 lata, i zainteresowalem sie bieganiem gdyz z przerazeniem stwierdzilem, ze od 4 lat (odkad zaczalem studia) moja aktywnosc fizyczna zmalala praktycznie do zera a kiedy niedawno dalem wyciagnac sie na koszykowke w ktora nie gralem od lat, efekt - szczegolnie jezeli chodzi o kondycje byl tragiczny. Postanowilem cos z tym zrobic, i wybor padl na bieganie. Zapoznalem juz sie z programem dla poczatkujacych, i zaczalem juz go nawet stosowac (4. dzien). Natomiast nie bardzo wiem jaka powinienem robic rozgrzewke - jakie cwiczenia i ile. Czy moglibyscie polecic mi jakies zrodla (moze jakies www) gdzie bylyby tego typu propozycje dla poczatkujacych. Pozdrawiam
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zapraszam do działu trening, było tam sporo o rozgrzewce. No i dzału zdrowie. Tam z kolei znajdziesz zestaw ćwiczeń wzmacniających kolana
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- Maciaszczyk
- Stary Wyga
Polecam Ci książkę Skarżyńskiego Biegiem po zdrowie. Wydatek to 35 zł, a książka ma wiele zalet. Przede wszystkim taką, że te wiadomości, które są tu poszadkowane i porozrzucane, tam zebrane są w jednym miejscu i usystematyzowane. No i temat jest omówiony obszernie, fachowo i naprawdę ciekawie. Zobacz tutaj.Quote: from Shooz on 12:57 am on April 16, 2004
robic rozgrzewke - jakie cwiczenia i ile. Czy moglibyscie polecic mi jakies zrodla (moze jakies www) gdzie bylyby tego typu propozycje dla poczatkujacych.