Komentarz do artykułu Rusza projekt 7 kontynentów, 7 maratonów, 7 szkół Darka Laksy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Miałem okazję poznać Darka Laksę w ub. roku :)
Zapisałem się i wystartowałem w Półmaratonie Bytomskim, co prawda na krótszym dystansie, bo 10,5 km (1 pętla Półmaratonu) ale obydwa biegi "lecą" ze wspólnego startu i po tej samej trasie. Darek Laksa biegł na 21 km i zajął w tej edycji Półmaratonu (5 edycja imprezy) 3 miejsce. Czołowe dwa miejsca zajęli Etiopczyk i Kenijczyk.
Radość była ogromna, że "nasz" był na podium, w dodatku nasz czyli Bytomianin a nawet Miechowiczanin :hejhej:

Jakieś 2-3 tygodnie później miałem okazję biegać z Darkiem po naszych miechowickich lasach i wtedy wspominał o chęci zrobienia czegoś w stylu Korona Maratonów, jednakże bez wdawania się w szczegóły co i jak. Cieszę się, że pomysł ujrzał światło dzienne, w dodatku w takiej formie :)

A na pytanie:
Masz zamiar się jakoś do tych maratonów mocno przygotowywać, czy cały czas trzymasz formę?
Potwierdzam, że Darek trzyma formę ;) Parokrotnie spotkałem go na miechowickich pętlach przy okazji niedzielnych "longów". Tak więc jest "w gazie" ;)
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pierwszy maraton za Darkiem: http://bieganie.pl/?show=1&cat=7&id=6302
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Mocny biegacz: 3:12:50 po piachu i kamykach.
Byłem w Maroku na pustyni. Po wydmach ciężko się nawet chodzi, a bieganie to już wyższa szkoła jazdy. Temperatura też nie ułatwia.
BT Diuna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witamy serdecznie,
W sieci pojawił się pierwszy z filmów nagranych przez Darka przed, w trakcie i po biegu.
Składają się one na świetny reportaż z maratonu po Saharze oraz przygotowań do niego.
BT Diuna umieszczać je będzie na swoim kanale sukcesywnie, ale już teraz dajemy link
do tego najważniejszego - osiągnięcia mety na 2. pozycji!
Zapraszamy teraz i co kilka dni na nasz kanał:

https://www.youtube.com/watch?v=YmA7_NcQUiM
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Diuna fajny nick, od razu przypomina mi się smak pisku i uczucie suchego powietrza świdrujące nozdrza ;)
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Darek jest już po 2-gim starcie maratońskim - Maraton w Bratysławie.

W środę 9 kwietnia 2014 r. o godz. 17:00 w bytomskim Biurze Promocji Miasta odbędzie się "Spotkanie z maratończykiem" w trakcie którego Darek Laksa opowie o swoim projekcie
.
ODPOWIEDZ