Siła, moc i radość poczas 9. PW, czyli grupa na 2:00!:)

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A jakim tempem chcesz lecieć? bo tempo na 6 to daje 2:06 przy 21km. Na 2h to będzie 5:41 i tak dalej. Sam mam te dylematy choć celuje w 1:47... Nie wykluczone, ze wsiądę w ten autobus koncowo :-)
PKO
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:11
Życiówka w maratonie: 3:45:01
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zwiastun pisze:A ja dzisiaj na tzw. długim wybieganiu zrobiłem 19,3 km w średnim tempie 5,59. I zastanawiam się czy zapisać się do Was, czy do 1:55. Jestem specyficzny, rekord na dyszkę to 53:30. Nie wiem, czy przy 96 kg/175 cm mogę uzyskać coś szybszego, ale waga stoi dwa i pół roku, a ja biegam coraz szybciej i dalej... Ta czy inaczej, pewnie pobiegnę z wami. Do zobaczenia na starcie.
Żeby biec z nami, musiałbyś pokonać 21,1 w średnim tempie ~5:39/km. Jeżeli robisz dwudziestaka w okolicach 6 min/km i jest to Twoje spokojne tempo, to wydaje mi się, że te 20 sekund jest do urwania :taktak:
małymiś pisze:A jakim tempem chcesz lecieć? bo tempo na 6 to daje 2:06 przy 21km. Na 2h to będzie 5:41 i tak dalej. Sam mam te dylematy choć celuje w 1:47... Nie wykluczone, ze wsiądę w ten autobus koncowo :-)
Tempo będzie oscylować w granicach 5:39/km. Musi być ciut szybciej, niż książkowe 5:41/km, bo nie przebiegniemy dokładnie 21,097m tylko trochę więcej - trzeba brać na to poprawkę.
BIEGANIE TO MÓJ ŻYWIOŁ ::: www.marcinkargol.pl ::: Don't stop me now!
zwiastun
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No i doigrałem się. Nie dołączyłem do "baloników" na 2:00. Na starcie byłem tuż przed 10:00. Stanąłem prawie na początku przy 1:50. Po starcie wydawało mi się, że jest ciasno i że biegniemy wolno. Jak się okazało - poniosło mnie. Pierwszy kilometr 5:18, kolejny identycznie chociaż myślałem że zwolniłem, trzeci 5:25 i tak pociągnąłem dalej przez starówkę. Zwolniłem dopiero na 8, 9 i 10, ale i tak dycha wyszła na 55 min. Mimo, że jeszcze wtedy czułem się idealnie, zła strategia (a właściwie nie trzymanie się jedynie słusznej) miała dać o sobie znać parę km później, na podbiegu. Tam straciłem ponad minutę, a dalej kolejne sekundy. Wprawdzie według endomondo zmieściłem się w 2 godz., ale czas oficjalny to nieco ponad 2 godz.: 2:00:44. Podejrzewam, że bieg w tempie 5:39 od początku dałby mi raczej możliwość lekkiego finiszu na koniec, a ja zamiast tego walczyłem z bólem nóg i skurczami ud. Ale i tak było suuuuper. No i jest co pobijać ;-)
Ramathir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:51

Nieprzeczytany post

Ja trzymałem się za Poważnym przez pierwsze 3 km. I było super! Później postanowiłem się urwać bo czułem, że mogę szybciej. No i udało się, życióweczka 1:55:43 :)

Dzięki wielkie! Siła była! Moc była! Radość była i cały czas jest :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ