mclakiewicz - komentarze
Moderator: infernal
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To może za szybko albo za dużo? Albo jedno i drugie, co ?wypass pisze:Ja robię interwał po 1 minucie i jest dość ciężko...po całym kilometrze....
Może kiedyś....
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
I tych, co nie mieli dziesięcioletniej przerwy w uprawianiu sporturene87 pisze:
chcesz powiedziec - dla tych co biegaja juz po 5 lat rano w poludnie i wieczorem :P
Zdecydowanie za szybko. Rób je wg tempa z tabelek, a nie w trupa. Daniels pisze nawet, że nie trzeba robić interwałów szybciej niż w założonym tempie, bo bardziej się zmęczymy, a efekt i tak będzie taki sam jak przy wolniejszych - przekroczenie progu i wysiłek na beztlenie.Kwiat pisze:To może za szybko albo za dużo? Albo jedno i drugie, co ?wypass pisze:Ja robię interwał po 1 minucie i jest dość ciężko...po całym kilometrze....
Może kiedyś....
Nawet ja robię za szybko, przynajmniej tak mi się wydaje, ale ja leciałem wg samopoczucia, założyłem tempo 4:35, a że bez problemu utrzymywałem wyższe, to znak, że VO2MAX poszło w górę taką mam nadzieję
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Tylko, że ja je robię bez założeń... mam biec wg endo na średnich obrotach i tak się przez tą minutę staram...potem bardzo powoli....
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czyli, to znaczy, że nie biegasz na średnich obrotach tylko podkręcasz śrubę mocniej, a mający jedynie wrażenie, że jedziesz na średnich obrotach. Inaczej nie ma mowy, żebyś przez minutę tak się zajeżdżał, jak to wynika z opisu . Sam przerabiałem coś podobnego z planem amerykańskim ze strony naszego portalu. Wedle wytycznych wyglądało, że muszę pobiec to dość mocno. Tak to pobiegłem (a raczej zaczynałem i kończyłem; najpierw trochę przed końcem, następnie w połowie i po niedługo po starcie), że chyba nawet teraz nie wchodzę na takie prędkości zamierzając przebiec podobny odcinek .wypass pisze:Tylko, że ja je robię bez założeń... mam biec wg endo na średnich obrotach i tak się przez tą minutę staram...potem bardzo powoli....
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Trzeba być masochistą, desperatem, wariatem żeby wejść na twój blog. Mam doła. Kurde.
P.S. Nie miej wyrzutów sumienia. Zaraz mi przejdzie. To chwilowe
P.S. Nie miej wyrzutów sumienia. Zaraz mi przejdzie. To chwilowe
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Och Aga, znów mnie zawstydzasz
Ale nie martw się, moje wyrzuty sumienia już dawno są na emeryturze.
Ale nie martw się, moje wyrzuty sumienia już dawno są na emeryturze.
Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś oglądałeś moje plecy, teraz będzie rewanż i nawet znam jego przebieg
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
Czyli lepiej 2 minuty z 1 minutą przerwy ?mclakiewicz pisze:Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie do końca, te 2 minuty w beztlenie osiąga się po pewnym czasie biegu - Daniels mówi, że idealnie jest biec interwał trwający 5 minut, bo przez pierwsze 3 minuty dochodzisz do pułapu maksymalnego poboru tlenu, w którym spędzasz kolejne dwie minuty. Jakoś tak to szło. Oczywiście im krótsza przerwa pomiędzy kolejnymi interwałami, tym szybciej osiągasz poziom, o który chodzi w tym typie treningu.wypass pisze:Czyli lepiej 2 minuty z 1 minutą przerwy ?mclakiewicz pisze:Dokładnie, trochę wolniej, ale dłużej, żebyś w tym beztlenie przynajmniej 2 minuty za odcinek spędził (wiem, wymądrzam się Danielsem).wypass pisze:Na następnym interwale zwolnię
Zresztą, na bieganiu powinno być coś o poszczególnych metodach treningowych - poczytaj. A orientacyjne tempa możesz wziąć z kalkulatorów dostępnych również na stronie portalu .
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Znów będzie je oglądałProvitamina pisze:Kiedyś oglądałeś moje plecy, teraz będzie rewanż i nawet znam jego przebieg
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
jak powiedział ślepy koń na Wielkiej Pardubickiej: nie widze przeszkód.hotmas pisze:Znów będzie je oglądałProvitamina pisze:Kiedyś oglądałeś moje plecy, teraz będzie rewanż i nawet znam jego przebieg
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
Splot nieszczęśliwych wypadków normalnie...
Widziałem na run-logu, że działaś z jakimś planem/metodą Lafay'a
Jak efekty? Takie jak można zaobserwować na YT, czy stronie autora metody ?
Widziałem na run-logu, że działaś z jakimś planem/metodą Lafay'a
Jak efekty? Takie jak można zaobserwować na YT, czy stronie autora metody ?