Koniec10tygodni

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Rramzes
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Skończyłem właśnie plan 10tygodni. Troche był rozciągnięty bo biegałem 2razy w tygodniu.
Zamiast 10 tygoni wyszły 4 miesiące:). Może teraz będę częściej. Kto wie może znajdę czas na więcej biegnia. Widać spore postępy kondycyjne, wcześniej cały zsapany po 2 minutach ,a teraz po pół godzinnym biegu czuję się na siłach przebiec drugie tyle. Widać też efekt w nogach -są bardiej wyrzeźbione.
Gdzieś przeczytałem żeby sobie zmierzyć obwód łydki przed bieganie a później po 3 miesiącach , przed 39 po 41.
Czyli mięśni przybyło.
Polepszyło się samopoczucie, ale doszedł pewien problem, nie można biegać codziennie, a ostatnio nie mogmłem wytrzymać bez biegania , z niecierpliowścią czekalem na następny dzień.
Przytyłem 4kg to dla tych którzy boją się że stracą masę mięśniową , jak się dużo je to się nic nei traci, brakuje mi już tylko 2kg do 90. A słyszałem opinię niektórych na tym forum że to nie możliwe.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Naturalnie zależy to od obciążeń.
Winuszeje zakończenia planu, i liczę na następny ;)
nartka2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Następny etap to bieganie pełną godzinę, ale najpierw pobiegaj sobie jeszcze trochę 30-minutówki. Potem zwiększaj stopniowo czas ciągłego biegu, aż bez problemu przetruchtasz godzinę.  A potem? Może jakieś zawody na 10 km? Powodzenia!

P.S. Też miałam ten problem z "rwaniem się" do biegania:). Miejmy nadzieję, że Ci to nie przejdzie!
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję i życzę dalszej wytrwałości.
Natomiast trochę mnie dziwi ten pęd do wagi 90 kg? Po co to?
Któż jak Bóg!
Rramzes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przy moim wzroście 192cm taka waga jest najlepsza , moim zdaniem.
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gratuluje wytrwalosci!

pownienes postarac sie biegac trzy razy w tygodniu i jeden z tych biegow pomalutku przedluzac o pare minut,
jest tak regula
2x w tygodniu pottrzymanie kondycji
3x postep
Awatar użytkownika
jaq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"Przy moim wzroście 192cm taka waga jest najlepsza , moim zdaniem"

Nie rozumiem za bardzo do czego potrzebna taka waga ? Z tego co ja wiem to jesli chcesz w przyszlości biegac dłuższe dystanse ( np półmaraton, maraton) to im mniej balastu tym lepiej tak mawiał pewien trener !
Znałem jedną dziewczynę która przy wzroście 175 ważyła 50 kg i nie przeszkadzało jej to zajmować miejsc na podium w imprezach ogolnópolskich. Ja jednak ( co do wagi )  jestem zwolennikiem zasady : wzrost - 10
swego czasu przy wzroście 174 ważyłem 62 kg ( fakt byłem troche chudy) teraz troche więcej i staram się zrzucić. Oczywiście ktoś może mieć inne zdanie i mam nadzieje że podzieli się tym na forum !
Jaq
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rramzes - jeśli Twoim zdaniem jest w porządku to - jest w porządku :)

Ciekawi mnie tylko dlaczego tak uważasz, bo jednak większość luda to chce ważyć mniej (przy odpowiednich wzrostach). A już biegacze to na pewno:hej:
Któż jak Bóg!
ODPOWIEDZ