skechers vs puma faas

Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

zoltar wątek mi tylko zaśmiecasz :spoczko: :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
PKO
benektorun
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Puma Faas 500 jest mało przewiewna, chociaż dość rzadko można spotkać też wersję z bardziej przewiewną siateczką.
Osobiście poleciłbym ci raczej Faas 400 lub Faas 500 v2 (ale 400 trudno znaleźć, a 500 v2 trudno znaleźć w dobrej cenie). J
zoltar7, respect ze znajomością tematu bo chyba nie mogę nic dodać.

Mogę tylko odpisać w sprawie zatowarowania sklepów PUMA w running bo o to jest wiele żali/pytań.

Posiadamy w Polsce ok 30 własnych sklepów. Większość z nich posiada kolekcje running sezonowo ponieważ mają określoną powierzchnie a oprócz runningu sprzedajemy inne produkty stąd takie a nie inne decyzje.

Sklepy otrzymują różny towar. Są punkty w który dostępne są buty w pełnej kolekcji z akcesoriami, skarpetkami i tekstyliami z podziałem na buty stabilizujące, minimalistyczne i neutralne i startowe itd. a są takie gdzie kolekcja jest tylko podstawowa. Jednym słowem - sklepy PUMA nie są jednakowe.

Aby było łatwiej wytypowane zostały lokalizacje gdzie running będzie całoroczny w pełnym zakresie produktów.

Sklepy specjalistyczne również w większości przypadków posiadają pełną kolekcje produktów.

Zbliża się sezon wiosna/lato 2014 i pojawi się bardzo dużo nowości z naszej strony i przede wszystkie nowe ceny... niższe ceny nowych produktów.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no niestety w mojej okolicy brak sklepów typowo biegowych :oczko: do najbliższego mam jakies 180km
dziękuję za wyjasnienia
komentarze
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faasy przetestowane :spoczko:
mam porównanie do asicsów gt1000, bo w nich biegalam najdłużej
faasy są bardziej elastyczne, spręzyste, lekkie, bardziej przyczepne, biega się jak w kapciach :oczko: zobaczymy na dłuższych dystansach :oczko:
minusy-kiepska wentylacja :ojoj:
komentarze
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

katekate pisze:faasy przetestowane :spoczko:
mam porównanie do asicsów gt1000, bo w nich biegalam najdłużej
faasy są bardziej elastyczne, spręzyste, lekkie, bardziej przyczepne, biega się jak w kapciach :oczko: zobaczymy na dłuższych dystansach :oczko:
minusy-kiepska wentylacja :ojoj:
Bo wentylacja fajna jest w v2 :). Moje 250tr też dotarły (potwornie żółta podeszwa :)) i dziś zamierzam przetestować.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

daj znać :spoko:
komentarze
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cóż, mam trochę mieszane uczucia. Buty wyglądają ładnie, podeszwa bardzo nie rzuca się w oczy :).
faas250tr.jpg
Od razu rzuciłem je na głębokie wody i przebiegłem 21km po wałach i parku. Warunki niezbyt wymagające ale w okolicy nic bardziej ekstremalnego nie mam.
Buty lekkie o nietypowym wiązaniu. Amortyzacja mniejsza niż w 500v2 i to czuć, przewiewność też sporo słabsza, będę musiał cieńsze skarpetki zakładać. Niestety jest spora wada którą, mam nadzieję, wyeliminuje mocniejsze zawiązanie. Przy biegu po skosie po zboczu wału stopy w butach "pływają". Buty były związane luźno bo tak lubie i 500 to nie przeszkadza. Może jak zawiążę mocniej to będzie lepiej.
Odnośnie trzymania się powierzchni to problemów nie było, przebiegłem trochę po błocie i nie było uslizgów. W szpary niestety włażą drobne kamyczki (między rombki a strzałki), duże się nie trzymają, tak samo jak błoto. Niestety nie dotyczy to psiego gówna ;(.
Ze względu na lekko inny drop na początku bolały mnie łydki ale to dość szybko mineło, za to teraz czuję piszczele ale to może być skutek dystansu bo dawno nie biegałem więcej niż 10-15km. Ogólnie jak na pierwszy bieg to nie jest źle ale chyba wolę 500v2 (głównie ze względu na przewiewność).

A i jeszcze jedno, jakby ktoś chciał kupić to w http://mastersport.pl/Buty-do-biegania/ ... -9386.html mają olbrzymią znizkę na te buty, ja kupowałem 50zł drożej. ale nie znam sklepu więc nie jestem w stanie w 100% polecić :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Podeszwa jak w moich 300tr. Na błocie trzyma się idealnie, jak przyklejone od podłoża, przez co trzeba nieco mocniej wiązać, żeby but w błocie nie został ;) A co do przewiewności to fakt, słabiutka jest, bo cholewka mocno mięsista. Ale za to dobrze wchłania wodę i jest w bucie sucho.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Bardzo fajnie za to zapowiadają się Faas 300v3, które są już chyba faktycznie butami dla biegaczy a nie do lansu :ojoj:
Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobno w poniedziałek 500v3 mają być w sklepiebiegacza na Legnickiej, może nowe 300 też.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na dużo mocniejsze trzymanie nie licz, to jest wada tych butów.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:na dużo mocniejsze trzymanie nie licz, to jest wada tych butów.
Zobaczę dzisiaj, ja standardowo bardzo luźno wiążę. Tak czy tak powinno byc lepiej. :)
[edit]
Było lepiej, aczkolwiek w łatwych warunkach chyba wolę jednak luźniejsze wiązanie. :)
[/edit]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ