Głosowanie na Limeryki wybrane - maksimum trzy
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Wszedłem do finału, to mnie cieszy
Teraz trzeba poczytać twórczość innych finalistów. Fajna zabawa, można szarymi komórkami ruszyć w sposób inny niż typowy i codzienny.

Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
6, 7, 11
Kilka razy musiałam wszystko przeczytać na głos, żeby zdecydować się na te właśnie pozycje. Gratuluję organizatorom pomysłu, sponsorom poczucia humoru. Najwyraźniej kilka setek ludzi zdecydowało się dziś zostać poetami. Dla mnie ta zabawa - bomba!
Kilka razy musiałam wszystko przeczytać na głos, żeby zdecydować się na te właśnie pozycje. Gratuluję organizatorom pomysłu, sponsorom poczucia humoru. Najwyraźniej kilka setek ludzi zdecydowało się dziś zostać poetami. Dla mnie ta zabawa - bomba!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dziękuję w imieniu organizatorów i sponsorów. 

Bozzo - Twój głos niestety nie może być brany pod uwagę, 16 lutego miałeś mniej niż 5 postów.bozzo pisze:Moje głosy: 5 , 8 , 11
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niestety, jak czytałam regulamin, nie było tam zapisu, że że nazwa geograficzna jest podstawą rymu A. Była tylko informacja, że nazwa geograficzna musi wystąpić w pierwszym wersie. Tak więc mój limeryk się nie załapał
Ale mówi się trudno i żyje się dalej. Awanturować się nie będę, a swój głos oddam na: 10.

- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
7
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:57:33
Wybieram trzy: 10, 10 i 10.
Myślę sobie, że mój limeryk był fajniejszy od przynajmniej pięciu z finałowych, ale są różne gusta
A limeryk numer 12 nie spełnia warunków konkursu, bo miał być rym do Rzym (było wyraźnie powiedziane), a Lacjum to kraina geograficzna/historyczna, w której leży Rzym, a nie synonim samego Rzymu.
Myślę sobie, że mój limeryk był fajniejszy od przynajmniej pięciu z finałowych, ale są różne gusta

A limeryk numer 12 nie spełnia warunków konkursu, bo miał być rym do Rzym (było wyraźnie powiedziane), a Lacjum to kraina geograficzna/historyczna, w której leży Rzym, a nie synonim samego Rzymu.
-
- Rozgrzewający Się
Jest tyle świetnych limeryków, że ciężko wybrać tylko trzy! Zróbcie jakieś wyróżnienia/nagrody specjalne (np udział w jakimś polskim maratonie albo chociaż koszulki :D ) oprócz głównej nagrody, żeby ludzie mieli pamiątki z tego konkursu :) bo to się tak przyjemnie czyta, że wszyscy powinni być nagrodzeni za takie dzieła! ŚWIETNA SPRAWA!
- zu.zu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Trzynastkę wskazuję paluchem,
rzucając w rudego psa butem
i stojąc w moralnym rozkroku
bo pies, choć leżąc na boku
pożarł mi roczną trzynastkę i teraz jestem bankrutem.
rzucając w rudego psa butem
i stojąc w moralnym rozkroku
bo pies, choć leżąc na boku
pożarł mi roczną trzynastkę i teraz jestem bankrutem.