6km, czas 8 tygodni by poprawić czas z 33,5 min na 30min ..

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
DarekR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pomocy.
Poszukuję planu treningowego który poprawi mój wynik w biegu na 6 km w 8 tygodni. Mam 46 lat i jestm sprawny fizycznie jednak biegam rzadko. W zeszłym roku przebiegłem ten dystans w 33 min i 30 sekund.....wiem, że to słaby wynik. W tym roku chce poprawić swój czas na 30 min.. chodzi o zakład :). Mam dwa miesiące na przygotowanie, bierznie do dyspozycji no i teran. Trenować mogę do czterech razy w tzgodniu....no może w w ostatnim miesiącu 5 razy.

Proszę o konkretnz plan.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

poszukaj na portalu planu na piątkę i ruszaj do boju! :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DarekR pisze:Pomocy.
Poszukuję planu treningowego który poprawi mój wynik w biegu na 6 km w 8 tygodni. Mam 46 lat i jestm sprawny fizycznie jednak biegam rzadko. W zeszłym roku przebiegłem ten dystans w 33 min i 30 sekund.....wiem, że to słaby wynik. W tym roku chce poprawić swój czas na 30 min.. chodzi o zakład :). Mam dwa miesiące na przygotowanie, bierznie do dyspozycji no i teran. Trenować mogę do czterech razy w tzgodniu....no może w w ostatnim miesiącu 5 razy.

Proszę o konkretnz plan.
nasuwaja sie 2 pytanie

1. czy jesteś aktualnie na poziomie wytrenowania jak rok temu gdy polecviałeś te 33,30 ?
2. czy jestes w trakcie trenowania i coś robisz i masz baze tlenowa baze z sił i przygotowania ogólnego?

Coś czuje że nie biegasz teraz i jesteś na poziomie duzó mniejszym niz rok temu i z 33,30 robi sie 35 i zrobienie z 35 na 30 w 2 miesiace........................... nonononononononnononoono bez szans

Tompoz
Tompoz
DarekR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Myślę że jestem teraz na podobnym poziomie ...czyli ok. 33.30. Rok temu w ogóle się nie przygotowywałem. Trzy razy w tygodniu jestem w klubie fitness i po swoim treniugu biegam,,,tzn. dotychczas 4 razy :). Myślę, że powinno udać mi się poprawić swój zeszłoroczny wynik ponieważ w tym roku postanowiłem się trochę do tego przygotować. Sam jestem ciekaw jak mi to wyjdzie.
Kolega wspomniał o pięciodniowym planie treningowym. Czy to naprawdę takie proste? ..tzn. czy tak samo trenuje się na maraton jak na bieg na np. 3km? Jestem laikiem w tych sprawach ale chyba takie czynniki jak dystans, czas na przygotowanie, poziom wytrenowania mają wpływ na to jak będzie taki plan treningowy wyglądał. Czy naprawdę mogę wziąć pierwszy lepszy plan z półki i według niego trenować?..

Proszę w wskazówki..... najlepiej konkrety..

dziękuję wszystkim za pomoc
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

DarekR pisze:Myślę że jestem teraz na podobnym poziomie ...czyli ok. 33.30. Rok temu w ogóle się nie przygotowywałem. Trzy razy w tygodniu jestem w klubie fitness i po swoim treniugu biegam,,,tzn. dotychczas 4 razy :). Myślę, że powinno udać mi się poprawić swój zeszłoroczny wynik ponieważ w tym roku postanowiłem się trochę do tego przygotować. Sam jestem ciekaw jak mi to wyjdzie.
Kolega wspomniał o pięciodniowym planie treningowym. Czy to naprawdę takie proste? ..tzn. czy tak samo trenuje się na maraton jak na bieg na np. 3km? Jestem laikiem w tych sprawach ale chyba takie czynniki jak dystans, czas na przygotowanie, poziom wytrenowania mają wpływ na to jak będzie taki plan treningowy wyglądał. Czy naprawdę mogę wziąć pierwszy lepszy plan z półki i według niego trenować?..

Proszę w wskazówki..... najlepiej konkrety..

dziękuję wszystkim za pomoc
Tak samo jak do maratonu się nie przygotowuje.

Wejdź na stronę z treningami w tym portalu i poszukaj coś na 5km:

Zobacz, czy to dasz rade...
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=311

Pozd.
Rolli
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ