Kanas78 - komentarze
Moderator: infernal
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej tak, mam alergie na różne rzeczy a astme mialam w dzieciństwie ponoc wg lekarzy z niej "wyroslam", też się zastanawiam, czy nie wróciła, bo mialam ja na tyle łagodna ze funkcjonuje i biegam bez leków.. Cóż chyba masz rację, bede musiała zrobic sobie badania o zacząć wdychac to dziadostwo choć wolałabym nie..
Dzięki za info.. jak z tym żyjesz jako biegacz?
Dzięki za info.. jak z tym żyjesz jako biegacz?
- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
Ja miałem podobnie, przez jakiś czas i alergia i astma siedziały cicho, potem niestety wszystko wróciło. Bez leków się nie obejdzie. Ja teraz się odczulam i leczę astmę. Paradoksalnie bieganie mi w tym pomaga, tego typu ataki jak Twój zdarzają się bardzo rzadko i to przeważnie wtedy kiedy przez 2-3 tyg nie biorę inhalatorów. Ja mam o tyle przechlapane, że przez większą część roku coś mnie uczula, a to pleśnie a to roztocza, ale dopóki regularnie się odczulam i biorę leki, których stężenie staje się coraz mniejsze, to jest ok. Wiadomo, mistrzem świata nie będę, ale naprawdę nie masz się czego obawiać, da się z tym biegać i być aktywnym, pod warunkiem, że nie zaniedbamy leczenia.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
oj Kanas, trzymaj sie tam i nie dawaj wszelkim chorobskom! co za czort zeby jeszcze jakas dusznica ci sie przyplatala?
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Karolina, na tym forum jest więcej osób z astmą i jak widzę - radzą sobie bardzo dobrze! podejmiesz leczenie i wróci zdolność do wysiłku; kto wie - może dopiero wtedy się okaże, że możesz o wiele więcej niż Ci się zdaje życzę zdrówka!
- rene87
- Zaprawiony W Bojach
Tez mam ochote na maraton, tak jak pieknie napisalas dla samej wiedzy- cena niczego sobie to prawda. Ale jak zauwazylas z II Nocnym Polmaratonem wychodzi 150 Nie myslalas o polmaratonie? Ja sie wybieram pomimo porazki pierwszego Jest 14.06
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
A kiedy robiłaś sobie ostatnio morfologię? Jak będziesz szła do lekarza, to weź skierowanie koniecznie.
Ej, zapisz się na tę połówkę, to ja się wtedy też zapiszę i potasiamy razem Oferuję nocleg, może być nawet dla dwóch osób, bo mam dużą sofęKanas78 pisze:A takie buty. No kuszące. Ale ten pierwszy niewypał.. cholera.. że jednak masz odwagę znowu go pobiec hihi
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
Oj Kanas, Kanas, trzymaj sie!
Zdecydowalas sie pojsc do lekarza sprawdzic te slabosci? Ale chociaz piszczel odpuscil, co?
Zdecydowalas sie pojsc do lekarza sprawdzic te slabosci? Ale chociaz piszczel odpuscil, co?
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Spytam Wolfa co on na to, dzięki Kaśka. Morfo robilam pod koniec zeszlego roku i wyniki byly dobre. Gryzia jakbys zgadla! Piszczel odpuscil. Za to wrocily stare bole w lewym stawie kolanowym... pewnie znow bede musiala zrobic zastrzyki z kwasu hialuronowego (minimum 3, z czego jeden kosztuje ok. 120zl).. a do tego czeka mnie powoli zakup nowych butow biegowych (za 9km w mizuno stuknie mi tysiaczek) nie wiem doprawdy, skad ukrasc tyle kasy )
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ten kryzys po piątce spowodowany był za szybkim tempem? Jeśli tak, to jaki cel Ci przyświecał, żeby tak biec rozbieganie? .
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
To jest bardzo dobre pytanie najlepsze jest to, że nie znam na nie odpowiedzi. Wiesz co, ostatnio kryzys to moje drugie imię. Biegałam już w takim tempie rozbiegania a nawet szybciej i to na luzie, bez zmęczenia, które teraz towarzyszy mi non stop. Zrzucam to na karb astmy, która powróciła po latach (w piątek idę do lekarza), gdyż mam problemy z oddychaniem od jakiegoś czasu. Nie chciałam też biec wolniej mając w głowie serię nieudanych akcentów treningowych, wiem, głupota
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Tak sobie spojrzałam do kalkulatora McMillana, wpisałam Twoją życiówkę na dychę i jako cel 55 minut, i wychodzi tam, że długie rozbiegania powinnaś biegać w przedziale 6:13-6:59. Więc jeśli masz przy 6:19 kryzys, to następnym razem zacznij wolniej, w widełkach się zmieścisz To, co kiedyś biegałaś, było kiedyś, patrz na to, co jest teraz i jak się teraz czujesz.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To samo w przypadku tabelek z Danielsa - przy życiówce na poziomie 53 minut rozbiegania biegałem w okolicach 6'50"/km.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
góra dobrze radzi; dodam jeszcze, że jak będziesz w piątek u lekarza - zadbaj o zlecenie na badania krwi - to tracenie włosów, osłabienie przy diecie i wysiłku ... nie lekceważ!