Pielęgnacja pach

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Małgośka pisze:Ja polecam wszystkim wokół już od lat depilatory (oczywiście, biorąc pod uwagę mój niziutki próg bólu- tylko te z końcówką do delikatnych miejsc). Depilacja pach maszynką do golenia jest czynnością, która często kończy się podrażnieniami i krostami- a przecież tego najbardziej chcemy uniknąć. Wystarczy kilka minut cierpienia i po krzyku. Tym bardziej, że skóra się przyzwyczaja i nie boli później tak bardzo, a poza tym mam spokój na dłużej ;)

Moja koleżanka wyrwała sobie kawałek skóry tym sposobem. Do tej pory mi niedobrze jak sobie przypomnę tą masakrę (akurat mieszkałam z tą gwiazdą depilacji na stancji, więc zaszczyt pierwszej pomocy przypadł mnie :trup: )

Jak już depilacja pach to naprawdę tylko u kosmetyczki woskiem np.
Szybko, nic nie boli a koszt też nie zabija, te 30 zł można z siebie wydusić a jeszcze na ogół wyregulują w gratisie brwi albo wydepilują wąsik.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Humenka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Depilacja woskiem nie boli? jakoś mi się wierzyc nie chce.. przeciez pachy to takie wrażliwe miejsce;/
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Humenka pisze:Depilacja woskiem nie boli? jakoś mi się wierzyc nie chce.. przeciez pachy to takie wrażliwe miejsce;/
Serio w tym miejscu nie boli.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Woskiem nie próbowałam... Depilatorem boli, laserem też boli, ale to wszystko jest do wytrzymania, no i ma się spokój na dłużej.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziewczęta, zawsze możecie pójść w naturalność :bum:
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

Ja najpierw chodziłam do kosmetyczki na wosk. Po jakimś czasie przestawiłam się na depilator. Na ból i podrażnienia skóry przy depilacji woskiem i depilatorem polecam posypać troszkę talkiem lub pudrem dla niemowląt.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja uzywam blokera ziaji i super deo reuttera. maszynka odpada - skora tam jest zbyt delikatna
Awatar użytkownika
truchcik86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Depilacja pach depilatorem nie jest wcale taka straszna, zwłaszcza jak ma się nasadkę masującą:) Wolę się przemęczyć i mieć spokój na jakiś czas. Po depilacji zawsze obficie smaruję skórę kremem Nivea Soft i prawie w ogóle nie mam podrażnień.
Awatar użytkownika
badylek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na laser w życiu już nie pójdę. Jest plus, teraz jak idę na depilację cukrową to już się nie boję i traktuję to nawet jak dopieszczenie :bum: Do tego skóra po zabiegu jest gładziutka.
Laserem miałam 9 zabiegów. Efekt żaden. Kasy poszło o wiele za dużo.
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

ja też próbowałam depilacji ale nie dam rady (ból gorszy niż by na zywca nozem cięli :ojnie: )choć okolice bikini lajtowo depiluję...golę za to zawsze na sucho bo inaczej mam podraznienia ( zazwyczaj jest odwrotnie)..oczywiscie musi byc dobra maszynka a nie tępota ;-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

...a co to ten bloker? :niewiem:
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Awatar użytkownika
EwelinAW
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja polecam turecką metodę tzw. pastę cukrową... Przypomina trochę depilacje woskiem, oparta na naturalnych składnikach, u mnie brak podrażnień itd. Dostępna w niektórych gabinetach kosmetycznych, trzeba pytać. Sama pasta cukrowa jest dostępna do kupienia przez internet, ja nie ryzykowałam jeszcze zakupu :oczko:
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

Mialam zabiegi laserem, 8 serii. Nie warto, teraz i tak uzywam depilatora. Moze jest troche mniej, ale nie rozwiazalo to problemu...
monikazgd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a ja miałam problem z wrastającymi włoskami. Znalazłam ciekawy artykuł na kobieta.pl/uroda/twarz-i-cialo/zobacz/artykul/tend-skin-twoj-sposob-na-wrastajace-wloski jest tam wiele proponowanych rozwiązań. Problemu się pozbyłam i antyperspirant przestał mnie podrażniać ;)
ODPOWIEDZ