buty
- Maniek G
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Q-rcze nawet nikt Ci nie chce odpowiedzieć, bo od razu widać, że nie przeglądałeś forum. Temat tak szeroki jak Wisła u mnie. Wpisz go do wyszukiwarki. :taktak: Dane, które podałeś, to nie wszystko. Musisz znać budowę własnej stopy, aby dobrać właściwy but, itd, itp, no i głębokość kieszeni.
Cierpliwości w czytaniu.

Anima Sana In Corpore Sano
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
e tam Kayano
idz do sklepu i kup Asics Kaiser!;)
idz do sklepu i kup Asics Kaiser!;)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
- referee
- Wyga
Poszukałem i znalazłem stronke roadruner i skorzystałem z testu , podalem swoje dane i wyskoczyło mi 5 par butów dla mnie: adidas universal, asics nimbus V, brooks epipheny, mizuno wave creation 03 i saucony grid triumph. Załoze sie ze w moim miescie (Szczecin) nie znajde takich butow ale dobrze ze granica blisko . I dlaczego kurs euro niedlugo bedzie 5 zł:)
KAFAREX TEAM
- Maniek G
- Stary Wyga
Jeśli podałeś prawidłowe parametry, to zamiast Mizuno Wave Creation możesz kupić Wave Mercury III , to są buty z tej samej grupy stability. Te są dostępne na Allegro, albo zobacz w dziale sprzęt w www.biegajznami.pl za 210,00 zł, czyli taniocha 

Anima Sana In Corpore Sano
- boowa
- Wyga
To mi teraz namieszałeś w głowie ,do tej pory spotkalem się z trzema określeniami :Quote: from Ibex on 4:02 pm on Feb. 7, 2004
Creation i Mercury są to INNE rodzaje buta!! Creation to "neutral cushioning" Mercury to "structured cushioning".
motion control
stability
cushioned
właśnie się przymierzałem na te mercury .Z testów wychodziło mi właśnie stability.
Neutral to jest to samo co stability ??
Neutral cushonig ,co to jest połączenie obu rodzajów butów ??
a structured cushonig to już wogle nie wiem co to jest. Są jeszcze inne takie kombinacje ? .Prosze o krótką odpowiedź.
aha jeszcze jedno Mizuno Ignite od Mercury różnią się jakoś znacząco ? oba buty są stability. Mercury mają jeszcze chyba jakąś technologie chłodzenia stopy. Jest coś jeszcze istotnego na co powinneinem zwrócic uwage ? (można powiedzieć że mecurki są lepsze ? )
(Edited by boowa at 1:50 pm on Feb. 8, 2004)
-
- Zaprawiony W Bojach
No w sumie to są nowe określenia ostatnio jak zauważyłem coraz częściej stosowane. Moim zdaniem wynika to szczególnie z rodzaju amortyzacji stosowanej w Mizuno. Bo już Creation są w jakimś stopniu butem "stabilizującym" co wynika z ich opatentowanej technologii "wave". Podporządkowując te buty do "starej" nomeklatury można uznać, że Creation to "cushion" a Mercury "stablitity". Dla zamieszania jeszcze podam też np. Kayano ostatnio okreslane są własnie mianem "structured stability"
:)

Ibex