Nike Zoom Wildhorse

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

7 par mam do biegania :)
Najgorsza jest ta siódma niebiegowa :) Nike free TR2, zawsze mnie bolą po niej nogi, ale to nie wina butów, tylko nóg :)
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkie odczucia co do butów są w 100 procentach subiektywne . Sam biegalem w kilkunastu parach butów i każde miały inne wady a inne zalety.

Co ciekawe najgorzej biegalo mi się w Brooks Cascadiach , które są powszechnie wychwalane. Najlepiej w inov8 , wildhorse i sense slab. Także czasem noga i jej typ biomechanicznyc idą w przeciwnym kierunku względem konstrukcji buta i się nie możemy dogadać
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Może coś w tym jest, bo ze wspomnianych przez Was jako niewygodne:
- Nike Free (tyle, że bez TR) to moje ulubione buty na asfalt - kocham ich elastyczność i wykonanie zapiętka
- Brooks Cascadia to były moje ulubione trailówki, dopóki nie uznałem że 1800 km to już za duży przebieg i zakończyły żywot

Niestety takie rzeczy jak niedopasowanie w czasie biegu, zwłaszcza w butach terenowych, ciężko zweryfikować w sklepie.

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nike Free Tr są dla mnie idealne jeśli chodzi o chodzenie jak mam baaaardzo zmęczone stopy :) Wczoraj w Nike terra kiger pierwszy raz odważyłem się na bardzo szybki jak dla mnie zbieg, no odczucia są super, chociaż lekko się wystraszyłem jak wleciałem w gęste błoto :) Jeszcze nie potrafię na tyle sobie zaufać. Może w końcu będę miał okazję potestować w akcji męski Icebug Acceleritas.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem leży w tym co napisał szy- kupując buta trailowego w sklepie nie ma szans na sprawdzenie jak będzie układała się współpraca, w asfaltówkach wejście na bieżnie już wiele mówi o odczuciach.
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

szy pisze: O 9:30 jeszcze były miejsca, czyli jak ktoś się chciał zdecydować nie było problemu. Ja czekam na zapisy do Rzeźnika na 15:00, ciekawe jak będzie :)
Powodzenia w zapisach (zaraz 15!!)
Na pewno będę wam kibicować na trasie :)

A propos wildhorse - szkoda ze Tobie nie podpasowały, mi się ten but ogromnie podoba.
Tez mi się raz trafio kupić but, który nie pasił (minimsy merrela) - miłaby być na codzienne bieganie, ale się okazało ze pow. 4-5km nie da rady, za duży hardkor.
Tak jak piszesz - zostaw sobie na wybiegania po śniegu. Plotka głosi ze być może wkrótce nawet spadnie ! :bum:
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Anja. pisze:
szy pisze: O 9:30 jeszcze były miejsca, czyli jak ktoś się chciał zdecydować nie było problemu. Ja czekam na zapisy do Rzeźnika na 15:00, ciekawe jak będzie :)
Powodzenia w zapisach (zaraz 15!!)
Na pewno będę wam kibicować na trasie :)
Udało się. Zanim się udało uruchomić formularz minęło ładnych kilka minut. Rejestracja o 15:08 i kolejność - początek trzeciej setki drużyn. 15:14 - info o wyczerpaniu limitu zapisów. To tak na gorąco. Robi się hype na bieganie po górach...
W zasadzie zapisy robią się coraz trudniejszym etapem "zerowym" w Rzeźniku :D
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Wilczych Groniach dostrzegłem że bardzo często widziałem wildohorse i terra kiger i nie była to ta sama osoba :) Mimo wielkiego błota widziałem kolorowa podeszwę u kolesia który biegł z przodu :) znaczy się nie specjalnie błoto się lepiło :)
Awatar użytkownika
rkaczynski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Chciałem się podzielić z Wami moją przygodą z Nike Wildhorse.
Buty miałem "aż" 2 miesiące... Siatka zewnętrzna zaczęła się przecierać (na zgięciu po zewnętrznej stronie, w dwóch butach)
Niestety bo były bardzo wygodne i świetnie się w nich biegało. Byłem zdumiony jakością amortyzacji oraz idealnym dopasowaniem do mojej stopy.
Przebieg ok 250km. Nie katowane - głównie leśne ścieżki w terenie pagórkowatym, 4 razy na zawodach na 5km.
Zakupione były w InterSporcie, reklamacja uznana więc chociaż to. Nie ryzykuję drugiej pary.
Teraz testuję Asics Fuji Trainer 2.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziwne bo ja całą zimę w nich przelatałem i nic się nie dzieje :)
reklamujesz w ten sposób Asics ?
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie druga para dobiła 1000km i równie mocna jak pierwsza, kolejną zamówię już Kiger :bum:
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mam to samo :( przebieg zaledwie stówa, ale w trudnym terenie: kamole, błota, lody, zamarznięte śniegi w górach
przy skrobaniu z błota po niedzielnym wypadzie odkryłam, że siatka w obu butach, po wewnętrznej stronie, na zgięciu się rwie...

prawie się pobuczałam (wiem, emocjonalna baba ze mnie :P), bo moje stopy są absolutnie w tych butach zakochane...
będę próbowała reklamować pewnie, ale zakupione w Zalando i mam obawy jak to będzie (swoją drogą, ma ktoś doświadczenia jak z reklamacjami w tym molochu??)

absolutnie ich nie skreślam, tak wygodnych jeszcze nie miałam, bieżnik też się sprawdza bez zarzutu w moich terenach; butom zwykle daję spory wycisk i nie liczyłam nawet, że do 1000 dociągną, ale kurde niecałe 100????
mam nadzieję, że to tylko jakaś partia felerna.....
Obrazek

BLOG: viewtopic.php?f=57&t=36443
KOMENTARZOWNIA: viewtopic.php?f=28&t=36495
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zawsze pozostają Terra Kiger, tam się nie ma co rwać :)
nimfa_blotna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Terra Kiger nie widziałam na żywo. Z tego co czytałam, to różnią się jakąś dodatkową poduszką powietrzną li jedynie? Reszta konstrukcji taka sama? Bieżnik, cudownie szeroki przód? A materiał cholewki do czego by porównać? Bo zdjęcie niewiele mi mówi :-/
Obrazek

BLOG: viewtopic.php?f=57&t=36443
KOMENTARZOWNIA: viewtopic.php?f=28&t=36495
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Terra Kiger jest niemal identyczny jak wildhorse tylko ma dodatkową poduszkę ( osobiście nie widzę różnicy w amortyzacji), zszyty język z jednej strony jak w nike free 4.0, i sznurowanie Flywire. Cholewka jest z tego samego materiału co np w pegasusach 29. Są też lżejsze mają 240g.
Mam obie pary, wildhorsy mam do biegania bardziej gdy mokro i krócej, a terra kiger na sucho i dłużej :)
Oba buty są super i jakbym miał wybrać jeden, nie wiem co bym wybrał.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ