nowy GConnect - problemy (zaczęło się od wskazań wysokości)

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Awarie się zdarzają, coś zresztą ostatnio majstrowali przy GC. Wpis znalazłem na forum garmina, ale to był wątek z 2012 albo 2013 roku, czyli już wcześniej takie przypadki miały miejsce.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

czyli dalej należy liczyć, że jest to chwilowa (już kilkudniowa) awaria, a nie celowe obcięcie funkcjonalności dla FR10.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że tak. Ale czekam na info od Garmina. Zanim znalazłem ten wpis napisałem do nich maila.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

juz mialem pisac ze jest wszystko ok, a rzeczywiscie nie :) ale mnie to nie przeszkadza, a sie 'storuje' na stravie, a ona ma niezalezny algorytm i tam wszystko gra.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, strava ma faktycznie najlepszy algorytm wyliczania przewyższen spośród wszystkich serwisów treningowych.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

takie info dostałem:

Bardzo mi przykro z powodu problemow, jakich Panstwo doswiadczaja z urzadzeniem Garmin, bardzo chetnie pomoge.Niestety problem, do ktorego sie Panstwo odnosza jest nam znany i pracujemy nad jego rozwiazaniem. Niestety nie znamy okresu w ktorym zostanie on rozwiazany.Gdy problem ten zostanie rozwiazany, pojawi sie aktualizacja oprogramowania.Przepraszam za wszystkie niedogodnosci z tym zwiazane
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

też mam ten problem,
akurat jak miałem trening w górach...
no trudno, nie zobaczę sobie pofałdowań tylko pójdę spać...

ech ostatnio więcej siedze na necie n/t biegania niż trenuję - nie wróży to postępów :)

"zalajkowałam 20 stron o odchudzaniu, a nie straciłam ani kilograma, oszuści!" :hahaha:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:Gdy problem ten zostanie rozwiazany, pojawi sie aktualizacja oprogramowania.
Rozumiem, że nie doprecyzowali czy chodzi o oprogramowanie zegarka czy oprogramowanie serwisu?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozumiem, że zegarka - tak przypuszczam. wprowadzili jakieś zmiany w serwisie, które niezbyt "grają" z aktualnym softem FR10.
niestety nie wiadomo kiedy problem będzie rozwiązany - być może trzeba będzie czekać baaaaaaardzo długo :D.
w zasadzie jest to najtańszy Garmin, więc nie mają spinki.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś dostałem mail od Garmina. Poprosili o przesłanie pliku .fit z FR10, chcą na niego luknąć.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a możesz porównywać te aktywności ze sobą? mam na myśli aktywności bez wyliczonego elevation gain?
u mnie się nie da - przy porównaniu są puste pola z czasami dla każdego km.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wybacz Wojtku ale chyba nie ogarnąłem Twojego pytania.
O porównanie jakich aktywności Ci chodzi?

Co do elevation gain to gdy zaimportuje plik prosto z zegarka do GC oczywiście brak sumy przewyższeń i profilu trasy. Jesli natomiast ten sam plik przerobię fit>gpx to owszem profil trasy i przewyższenia są ale brak podziału na kilometrówki a co za tym idzie średnich czasów dla poszczególnych kilometrów.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kiedy na GC zrobisz sobie wykaz aktywności (Analizuj -> Aktywności), wtedy możesz wybrać sobie np. 2 aktywności i nacisnąć u góry ikonkę "porównaj aktywności".
normalnie masz wtedy rozpisane obok siebie poszczególne km porównywanych aktywności. ale dla tych aktywności bez wzrostu wysokości tego nie da się zrobić - pola z poszczególnymi km są puste.
poniżej zrzut z porównania 2 aktywności z tej samej trasy - przy jednej wszystko OK, a przy drugiej (tej bez wzrostu wysokości) puste pola. oczywiście kiedy wejdzie się odrębnie w tę aktywność bez wzrostu wysokości, wtedy wszystkie km (czasy, tempo) ładnie widać. nie widać danych tylko przy porównywaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już wszystko jasne.
Tak jak u Ciebie. Jesli wejdę w szczegóły aktywności to widać ładny podział na kilometry. Przy porównaniu niestety tych danych brak. Wieczorem gdy będę wysyłał plik to wspomnę o tym w mailu do garmina.
Ale właśnie jeszcze jedną rzecz sprawdziłem. Raz Nieżona biegała z moją 310-tką i dodałem ją do porównania... w przypadku tej aktywności też brak podziału na kilometrówki... dziwne.
Natomiast na moim GC wszystkie aktywności z 310 wyświetlają pełne dane.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na wszelki wypadek uploadowałem także wszelkie aktywności od początku roku na Stravę - żeby mieć backup jakby co. no i Strava pokazuje zmiany wysokości.
chociaż Strava mniej przejrzysta (przynajmniej w darmowej wersji) od GC.
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ