Półmaraton <2h

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:@nemo_nikt a czy rufuz gdzieś tu napisał jakąś radę? :)

Chciałem odpowiedzieć ale widzę że leandros mnie ubiegł ;)
PKO
Lonpon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:30

Nieprzeczytany post

Każda rada jest mile widziana :)

Wiem, że najlepiej by było skupić się tylko na bieganiu długich dystansów żeby osiągnąć maksymalny efekt, ale bieganie nie jest jedynym moim zajęciem jeśli chodzi o aktywność fizyczną i muszę to jakoś pogodzić. Dlatego nie mierzę w czasy zawodowców a tylko przekraczam własne granice.
Interwały mają głównie służyć zbiciu tkanki tłuszczowej, której miałem przy wadze 85kg i wzroście 180cm. ok. 18%. Jestem dość masywny jak na osobę biegającą i utrata kilku kilogramów - zwłaszcza tłuszczu - mi się przyda i na pewno poprawi to moje czasy.

Teraz po krótkiej przerwie spowodowanej chorobą, wracam do treningów i uwzględnię w nim wszystkie sugestie tutaj wrzucone. :)
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13

Nieprzeczytany post

Shoegazer, podoba mi sie Twoj plan i zastanawiam sie czy go podstepnie nie wykorzystac. Pytanie jest tylko czy moze go stosowac ktos z nieco gorszym wynikiem niz osoba dla ktorej podales. Wzrost 185, masa 89 i leci w dol. Czas na 10 km to 55 min (przy czym glupio sie przyznac ale nigdy nie biegalem bez sniegu, takze powinno sie samo poprawic jak stopnieje) i poki co 3-4 treningi w tyg po 9-12 km (zaczynalem poltora mca temu i boje sie przegiac), od niedawna niesmialo przebiezki. Ewentualnie moze jakas modyfikacja tego planu?
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Ludzie, ktorzy biegaja w maratonach ponad 3:20 lub w polowce ok 1:50 biora sie za doradzanie :bum: :bum: Za chwile beda doradzac osoby z czasem ponad 4h w maratonie lub 2h w polowce :hahaha: :hahaha:
Jeden z trenerów reprecentacji MX, którego znam, nie jest w stanie przebiec nawet 10 km, bo ma problem z kolanem. W ogóle zawodowcem nie był nigdy. Argument, że radzić jak trenować powinni tylko ci, którzy mają określone wyniki, jest mniej więcej na tym poziomie, co 'operację na otwartym sercu najlepiej przeprowadzi ktoś, kto sam miał operację na otwarym sercu". Myślę jednak, że zapewne udałbyś się raczej do chirurha, a nie do ex pacjenta :P Plus to, co napisał Leandros.
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ