Duże piersi przeszkadzają w bieganiu

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MPOMJ pisze:nie mam typowo sportowego ale z Thriump-a z szerokimi ramiączkami zmniejszający biust optycznie o 1 rozmiar...o taki...
BIUSTONOSZ KOMFORTOWY TRIUMPH - LADYFORM SOFT W
https://www.bielizna-anna.pl/product/BI ... -W/?id=582
ładnie kryje piersi i ma te ramiączka które dobrze trzymaja i nie wpijaja sie w ramiona ;-)
ale maksymalną miskę ma F... przy F, to tak całkiem szczerze zrobienie czegoś, co utrzyma piersi we właściwym miejscu nie jest aż takie problematyczne...
na początek może jedno wyjaśnienie - piersi, które mieszczą się w staniki triumpha nie są duże :oczko:

np ja, wg tej samej rozmiarówki, którą ma triumph potrzebuję miskę Ł-M... :ojnie: (brakuje mi płaczącej emotki...
czekam na największego shockabsorbera, zobaczymy...
New Balance but biegowy
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

charm, model Run 5044 jest bardzo scisly i duzomiskowy.
Bardzo scisly tzn. ze jesli normalnie nosisz np. 28, to bedziesz potrzebowac najprawdopodobniej 30 z tego modelu itd.
Duzomiskowy tzn. miska jest wieksza niz wskazuje litera - jesli normalnie bierzesz np. F to tu bedziesz potrzebowac E lub nawet DD. Najwieksza szansa, ze wlasnie z tego modelu rozmiar znajdziesz. Inne shocki nie wypadaja ani tak scisle, ani tak duzomiskowe. Nie wiem, jaki do Ciebie idzie - jesli nie ten, to sprobuj sobie jeszcze tego.

Poza tym - zajrzyj na jakies forum bielizniane, latwiej znajdziesz tam inne dziewczyny, ktore maja duze i bardzo duze rozmiary, a tez uprawiaja sport, osoby pracujace w sklepach z bielizna itd. Staniki sportowe tam sa "omawiane" jak najbardziej.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a, charm, jeszcze jedno - przyzwoitego sportowca robi tez polska firma dalia;

W obwodzie 65 jest do M, w 70 do Ł, oczywiscie polskiej rozmiarowki. Nie mam pojecia, jak sie w tych rejonach tabelki zachowuje, ale wyglada niezle, tyle ze kosztuje ze 170pln czyli znacznie drozszy od SA kupowanego na ebayu czy amazonie.
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

charm ja mam 75 G więc mi się mieści.... wydawało mi się że moje są duże.... :lalala:
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no i zmierzyłam shocka 70HH.. pomijając fakt, że miska za mała, to model absolutnie nie dla mnie ;(
tzn na dole piersi się jakby opierały o brzuch, to w moim wypadku dodając trochę potu i ruchu skutkowałoby odparzeniami itd... :ojnie:
kupiłam w końcu za małego panacha... tzn wyłazi trochę pod pachami, itd, ale trzyma... a może jak pobiegam, to jakimś cudem zmaleją... :echech:
a panache, pomijając fakt, że za mały, to przynajmniej świetnie skrojony, dobrze trzyma, itd...
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

tak naprawdę stanik dopiero sprawdza sie w bieganiu i jak mój ukochany był ok do 15km to po półmaratonie niestety obtarło mnie ramiączko...inny stanik który mam od niedawna obtarł juz na 5 km (druty pomiedzy piersiami)
ja jednak kupię sobie nowy Triumph..byłam...są po 139 zł :-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
ODPOWIEDZ