Mizuno - z Allegro
- Krystian88
- Wyga
a co myslicie o modelu Wave Legend??
- Krystian88
- Wyga
Szkoda że Iza nie ma w ofercie najwyższych modeli one to są dopiero kosmiczne
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Napisz do niej. Jestem pewny, ze nie bedzie problemow ze sprowadzeniem. Nie licz juz jednak na tak niskie ceny.Quote: from Krystian88 on 11:28 am on Jan. 18, 2004
Szkoda że Iza nie ma w ofercie najwyższych modeli one to są dopiero kosmiczne
kledzik
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Właśnie przejrzałem ofertę p. Izy na allegro. I mam w związku z tym mieszane uczucia (chyba tylko ja): otóż dlaczego p. Iza ma tak niskie ceny? czy dzięki uczciwej konkurencji, dynamicznej sprzedaży i fachowości? nie wątpię, ale mam wrażenie, że wiele osób w Polsce zakładających sklepy również chce dobrze pracować, a takich cen nie osiągną.... wręcz przeciwnie, wiele ciekawych inicjatyw upada... dlaczego? bo muszą płacić ZUSy podatki cła itp. Oferta p. Izy jest bardzo rozbudowana i nie jest to tylko studenckie dorabianie, to jest praca na całego.... więc jak to jest, może mnie oświecicie?Quote: from kledzik on 4:42 pm on Jan. 18, 2004...tak niskie ceny...
-
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem ours co masz na mysli dlatego nie chce Cie "oswiecac", powiem tylko jak to widze. Dlugo plakalismy, ze w Polsce nie mozna kupic mizuno, ze buty biegowe kupujemy w ciemno bo brak jest jakiejkolwiek fachowej porady a sprzedawcy wrecz wprowadzaja nas w blad. Znalazla sie osoba, ktora sprzedaje tanio obuwie przez wielu uznawane za najlepsze na swiecie, potrafi przy tym superfachowo doradzic jaki but bedzie dla nas najodpowiedniejszy, latwo godzi sie na obnizenie i tak niskiej ceny. Mnie sie to podoba i bede u Izy kupowal nadal :)
kledzik
kledzik
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
odpowiem pytaniem, czy wolałbyś aby to o czym piszesz "się działo" i w ten sposób poodniosło ceny, czy wolałbyś, żeby wszystko działo się na takich zasadach jak teraz? Bo jakkolwiek mogę się domyślić " w czym rzecz", to jednak mnie bardziej odpowada obecna sytuacja. Podpisuję się pod postem Kledzika.Nie mam za złe takiego działania, za złe mam to, że istnieje system, nie pozwalający się przedsiębiorczości rozwinąć. No, mam takie anarchistyczne ciągotki

[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem Was doskonale. Też chciałbym żeby buty były tańsze. [...ciach...] Właśnie dostałem odpowiedź od p. Izabeli, zapewnia mnie że cała działalność jest legalna......
(Edited by ours brun at 10:17 pm on Jan. 19, 2004)
(Edited by ours brun at 10:17 pm on Jan. 19, 2004)
-
- Zaprawiony W Bojach
Ours przecież pani Iza jest na drodze oficjalnej. Póki co można wystawiać dowolną ilość towarów na allegro,bez koniecznośći rejestrowania działalności gospodarczej. Wszystko to jest legalne. Kilkanaście tysięcy złotych to mało jak na aukcje. Wyobrażmy sobie,że ktoś wystawia samochód za ponad 100 tyś. Też nalezy go zaliczyć do szarej strefy?
Polak to zawsze będzie narzekał. Nie było Mizuno -żle. Jest Mizuno - nie ma zusu i podatku,jeszcze gorzej.
Ja bym sie skupił na kupowaniu towarów u p. Izy,aby ta przedsiębiorcza osoba dawała zadowolenie biegaczom min.
Polak to zawsze będzie narzekał. Nie było Mizuno -żle. Jest Mizuno - nie ma zusu i podatku,jeszcze gorzej.
Ja bym sie skupił na kupowaniu towarów u p. Izy,aby ta przedsiębiorcza osoba dawała zadowolenie biegaczom min.
- AKITA SAN
- Zaprawiony W Bojach
Ja chyba też coraz bardziej jestem przesiąknięty anarchistycznymi ideami...
W naszym kraju podatki są w ogromnym stopniu marnotrawione,a wiele ważnych dziedzin życia takich jak np. sport i kultura fizyczna jest przez państwo pozostawione samym sobie; wniosek nasuwa się jeden-radźmy sobie sami!
Fiskus wymusza na kliencie,wcześniej już obrabowanym poprzez naliczenie podatku dochodowego, aby zapłacił za buty Mizuno 400-600pln,w tym zawiera się minimum 30% podatku vat i cła i kolejne 20%marży detalicznej(bo sklep też w tych warunkach musi zarobić na zus i inne obciążenia podatkowe)
Wolę moje pieniążki spożytkować w taki właśnie sposób-kupić nie przemaglowane przez fiskusa buty za 200pln! Pewnie,mógłbym dołożyć kolejne dwie stówy na utrzymanie armii biurokratów,z których 3/4 ma w pracy wyniki podobne do ministra infrastruktóryktórejniema M.Pola!
Wolę jednak wydać te pieniądze na kolejną parę butów,może dzięki nim nie będę musiał zacieśniać kontaktów z naszą bezpłatną;) służbą zdrowia?!
W naszym kraju podatki są w ogromnym stopniu marnotrawione,a wiele ważnych dziedzin życia takich jak np. sport i kultura fizyczna jest przez państwo pozostawione samym sobie; wniosek nasuwa się jeden-radźmy sobie sami!
Fiskus wymusza na kliencie,wcześniej już obrabowanym poprzez naliczenie podatku dochodowego, aby zapłacił za buty Mizuno 400-600pln,w tym zawiera się minimum 30% podatku vat i cła i kolejne 20%marży detalicznej(bo sklep też w tych warunkach musi zarobić na zus i inne obciążenia podatkowe)
Wolę moje pieniążki spożytkować w taki właśnie sposób-kupić nie przemaglowane przez fiskusa buty za 200pln! Pewnie,mógłbym dołożyć kolejne dwie stówy na utrzymanie armii biurokratów,z których 3/4 ma w pracy wyniki podobne do ministra infrastruktóryktórejniema M.Pola!
Wolę jednak wydać te pieniądze na kolejną parę butów,może dzięki nim nie będę musiał zacieśniać kontaktów z naszą bezpłatną;) służbą zdrowia?!
- wese
- Stary Wyga
Maria Dąbrowska w swoim dzienniku z 11.07 .1921 pisze tak"Czym jest Polska? Straszliwe złodziejstwa,szwindlei naduzycia.Obracanie na własną korzyść powierzonymi państwowymi pieniedzmi to jedno z najmniejszych przestepstw.Obok zlodziejstwa-niedolestwo,nieporzadek,nielad"
Niedlugo minie od napisania tych slow 100 lat a tu nic zadnej zmiany.Jaka szkoda
Niedlugo minie od napisania tych slow 100 lat a tu nic zadnej zmiany.Jaka szkoda
wese
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ours - wiem o czym piszesz, niestety. No ale to "sprzęt" a rozwijanie tematu to już raczej "melanż" 
W tym sezonie będę biegał w Mizuno. No chyba, że pojawi się dystrybutor np. ASICSów, który skutecznie przebije ofertę o której dyskutujemy.

W tym sezonie będę biegał w Mizuno. No chyba, że pojawi się dystrybutor np. ASICSów, który skutecznie przebije ofertę o której dyskutujemy.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl
- Krystian88
- Wyga
ja osobiscie jestem zadowlony z tego ze w Polsce mozna dostac buty mizuno. A podatki niech sie biora za rzad posłow itp. a nie siegaja do naszej kieszeni, gdyz zapewne malo osob z tego forum pozwoliloby sobie na buty mizuno gdyby kosztolwaly 500-600zł.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Tak jest Marcin przywołał mnie do porządku - przepraszam za "melanżowanie", opuszczam niewygodne tematy.
Więc przechodzę na temat sprzętowy: ktoś z Was biega w trailowych Mizuno? co o nich powiecie?
(Edited by ours brun at 4:54 pm on Jan. 19, 2004)
Więc przechodzę na temat sprzętowy: ktoś z Was biega w trailowych Mizuno? co o nich powiecie?
(Edited by ours brun at 4:54 pm on Jan. 19, 2004)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

Jakie gładkie przejście.
Ale ja Cię rozumiem Ours.
I czuję pewien dyskomfort - ale zamówiłem dzisiaj na próbę jedne buty od Pani Izy.
Swoją drogą - to zastanawiam się - czy jej dobre ceny związane są z brakiem tych wszystich opłat o których mówiliśmy - czy z bardziej elastycznym potraktowaniu własnej marży.
A co do trailowych Mizuno. Nie wiem. Ale też szukam jakichś trailowych i zaczynam sie skłaniać ku takim jednym Montrail. No - ale ich cena jest bardzo kontrastująca wobec butów Pani Izy.