Sluchawki - Jakie polecacie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja gdzieś wyczytałem, że to może być, niestety 'w miarę typowy' problem.
odbiornik jest umiejscowiony w prawej słuchawce, zakładam, że zegarek nosisz na lewej.
ktoś opisywał, że mu zrywało połączenie ze smartfonem przy pasie biodrowym po lewej stronie. jak miał telefon na prawym ramieniu to wszystko było ok.
podobno nowy soft częściowo wyeliminował ten problem.
ja mam nowszą wersję - jabra sport wireless +, tutaj wszystko jest ok.
działa nawet sparowany z kompem za ścianą.
odbiornik jest umiejscowiony w prawej słuchawce, zakładam, że zegarek nosisz na lewej.
ktoś opisywał, że mu zrywało połączenie ze smartfonem przy pasie biodrowym po lewej stronie. jak miał telefon na prawym ramieniu to wszystko było ok.
podobno nowy soft częściowo wyeliminował ten problem.
ja mam nowszą wersję - jabra sport wireless +, tutaj wszystko jest ok.
działa nawet sparowany z kompem za ścianą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale kiedyś (kiedy były nowe) było ok, biegałem chwilę z nimi i nie było problemów, (poza słabym radiem)
Pytanie czy da sie te słuchawki zupgradeować?
Muszę sprawdzić.
Pytanie czy da sie te słuchawki zupgradeować?
Muszę sprawdzić.
-
- Rozgrzewający Się
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Komuś się to udało? Tzn ten upgrade?
-
- Rozgrzewający Się
TU jest test tych słuchawek.
pierwszy komentarz autora pod testem:
"Mała aktualizacja.
Zrobiłem aktualizację firmware słuchawek. Pobrałem ją ze strony producenta.
Muszę przyznac, że poprawiła się jakość i stabilność połączenia. Nie wiem jak wpływ miała ta aktualizacja i jakie poprawki zostały wprowadzone (nie znalazłem changeloga) ale odczuwam znaczną poprawę. Być może została poprawiona współpraca z Htc… Po sobotnim dwugodzinnym bieganiu stwierdzam, że jestem zadowolony z tych słuchawek. Nawet bardzo
"
pierwszy komentarz autora pod testem:
"Mała aktualizacja.
Zrobiłem aktualizację firmware słuchawek. Pobrałem ją ze strony producenta.
Muszę przyznac, że poprawiła się jakość i stabilność połączenia. Nie wiem jak wpływ miała ta aktualizacja i jakie poprawki zostały wprowadzone (nie znalazłem changeloga) ale odczuwam znaczną poprawę. Być może została poprawiona współpraca z Htc… Po sobotnim dwugodzinnym bieganiu stwierdzam, że jestem zadowolony z tych słuchawek. Nawet bardzo

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No więc ja zgodnie z instrukcją postępuję i aktualizacja nie chce się odpalić. Po prostu nie dzieje się nic.
Ale to nie może być po prostu kwestia aktualizacji. Te słuchawki działały, przynajmniej jedne z nich. A teraz nie są już w stanie połączyć się z niczym.
Ale to nie może być po prostu kwestia aktualizacji. Te słuchawki działały, przynajmniej jedne z nich. A teraz nie są już w stanie połączyć się z niczym.
-
- Rozgrzewający Się
zapewne kwestia sterowników. można potencjalnie napisać do supportu.
cóż, można również założyć, że przez rok leżenia w szufladzie zostały 'nadgryzione zębem czasu' i już nie zadziałają
cóż, można również założyć, że przez rok leżenia w szufladzie zostały 'nadgryzione zębem czasu' i już nie zadziałają

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No właśnie w ten sposób to wygląda, ale aż nie mogę w to uwierzyć, żeby po roku leżenia w pudełku (pewnie kilka miesięcy leżały też w magazynach importera) były do wyrzucenia. Trzy pary !dziki.dzik pisze:cóż, można również założyć, że przez rok leżenia w szufladzie zostały 'nadgryzione zębem czasu' i już nie zadziałają
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:06
- Życiówka w maratonie: 4:21
Witam,
Przeczytałem ten wątek z dużą ciekawością. W mojej ocenie słuchawki douszne są bardzo uciążliwe (drażnienie ucha, wypadanie) - albo po prostu nie przetestowałem jeszcze dousznych słuchawek z wyzszej półki. Za to bez żadnych elementów dyskomfortu biegam z dużych słuchawkach nausznych. Trochę więcej napisałem chwilę temu tutaj: http://runaroundthelake.blogspot.com/20 ... er-hd.html
Pozdrawiam
Tomek
Przeczytałem ten wątek z dużą ciekawością. W mojej ocenie słuchawki douszne są bardzo uciążliwe (drażnienie ucha, wypadanie) - albo po prostu nie przetestowałem jeszcze dousznych słuchawek z wyzszej półki. Za to bez żadnych elementów dyskomfortu biegam z dużych słuchawkach nausznych. Trochę więcej napisałem chwilę temu tutaj: http://runaroundthelake.blogspot.com/20 ... er-hd.html
Pozdrawiam
Tomek
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:57
- Życiówka w maratonie: 03:29:31
Tez kiedyś miałem dwa różne modele Jabry, które przestały działać po dość długim czasie leżakowania w szafie.Adam Klein pisze: No właśnie w ten sposób to wygląda, ale aż nie mogę w to uwierzyć, żeby po roku leżenia w pudełku (pewnie kilka miesięcy leżały też w magazynach importera) były do wyrzucenia. Trzy pary !
Dlatego od dawna nawet nie zwracam uwagi na Jabrę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale dochodzę do wniosku, że to jakaś dziwna przypadłość BlueTooth, praktycznie wszystkie urządzenia które kupiłem do komunikacji z telefonem nie sa przez niego widoczne.
Nie wiem co jest. Jakaś zaraza.
Nie wiem co jest. Jakaś zaraza.

- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Dodam mały update do testu.
Koleżanka potrzebowała właśnie jakiś słuchawek do biegania. Wzięła SoundMagic – EH11 i niestety po pół roku używania rozpadły się. Biega 3 raz w tygodniu po ok 1h.
Teraz męczy SoundMagic – EH10 i Cresyn – CS-CH300.
Zobaczymy jak długo te wytrzymają.
Koleżanka potrzebowała właśnie jakiś słuchawek do biegania. Wzięła SoundMagic – EH11 i niestety po pół roku używania rozpadły się. Biega 3 raz w tygodniu po ok 1h.
Teraz męczy SoundMagic – EH10 i Cresyn – CS-CH300.
Zobaczymy jak długo te wytrzymają.
Po co ja biegam?
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Po przebojach z moją Jabrą Sport, na zwieńczenie których przestały się ładować dostałem w zeszłym roku nowe. Nie miałem wiele okazji do wypróbowania, bo biegam w towarzystwie i nie słucham muzyki wtedy. Gdy jednak sięgnąłem po nie...znów się nie ładują. Zmarły od leżenia.....
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
-
- Rozgrzewający Się
Ja polecam słuchawki bezprzewodowe,firmy ZEALOT z wbudowanym odtwarzaczem MP3 i radiem FM.
Można do nich bezpośrednio włożyć kartę micro SD/SD z telefonu i słuchać muzyki bez konieczności podczepiania słuchawek do telefonu ze zbędnymi kablami.
Słuchawki zakupiłam za 99 zł i jestem z nich bardzo zadowolona.
http://www.gumtree.pl/cp-sluchawki/bial ... e=Facebook
Można do nich bezpośrednio włożyć kartę micro SD/SD z telefonu i słuchać muzyki bez konieczności podczepiania słuchawek do telefonu ze zbędnymi kablami.
Słuchawki zakupiłam za 99 zł i jestem z nich bardzo zadowolona.
http://www.gumtree.pl/cp-sluchawki/bial ... e=Facebook
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Za wynikami testu zdecydowałem się kupić słuchawki Cresyn C220E. Niestety w moim przypadku w ogóle się nie sprawdziły. Podczas zwykłego biegania po utwardzone powierzchni słuchawki non stop spadały. Wykorzystując słuchawki do normalnego odsłuchu w domu, w pozycji siedzącej, dałem radę wytrzymać godzinę. Po zdjęciu słuchawek, do małżowin usznych nie można się było dotknąć, bo sprawiały ból. Natomiast same wrażenia odsłuchowe były poniżej przeciętnej (czego się raczej spodziewałem, więc nie narzekam
). Pozdrawiam.