Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- miszza
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 02:40:14
- Kontakt:
witam
Kupilem w prezencie garmina 220 dla mojej dziewczyny niestety nie znam sie na sprzecie tej firmy.
Jak robi sie aktualizacje 220 ? zegarek sam sie aktualizuje ?
dziekuje za pomoc
Kupilem w prezencie garmina 220 dla mojej dziewczyny niestety nie znam sie na sprzecie tej firmy.
Jak robi sie aktualizacje 220 ? zegarek sam sie aktualizuje ?
dziekuje za pomoc
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Potwierdzam !! nowy soft + 2 konie więcejgocu pisze:Od razu wynik na 10km poprawia się o minutę!bumbo pisze:I jak biega sie z nowym softem? Jakie roznice?

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:05
Ja mam pytanie. Ja zegarki garmin pokazują strefy tetna? Tez jest podobnie jak w polarach 5 stref i w trakcie biegu zegarek pokazuje w jakiej jestem aktualnie strefie? I czy po treningu można przeanalizować ile czasu byłem w jakiej strefie tetna?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41,26
- Życiówka w maratonie: 3,34,36
Chyba wszystko z moim fr220 jest ok. Po wgraniu nowej wersji i resecie zegarek działa dobrze, nawet tempo chwilowe jest jakby bardziej stabilne.. Tylko mam wrażenie jakbym szybciej biegał? Czyżby wraz z nową aktualizacją GPS szwankował? 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
W Garmin Connect nie masz "czasu w strefach".melonio pisze:Ja mam pytanie. Ja zegarki garmin pokazują strefy tetna? Tez jest podobnie jak w polarach 5 stref i w trakcie biegu zegarek pokazuje w jakiej jestem aktualnie strefie? I czy po treningu można przeanalizować ile czasu byłem w jakiej strefie tetna?
- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:30
Mój FR620 dzisiaj też zfiksował... nie wiem czy ma to związek z nowym softem, ale 28 stycznia było jeszcze OK, a dziś po naciśnięciu przycisku Start zielona strzałeczka rozpoczęcia biegu, włączała się na przemian z znakiem pauzy i tak przez prawie minutę potem się uspokajało i jak się zatrzymałem i ponownie ruszyłem znowu to samo...
. Po wgraniu nowego softu zegarek był już kilkakrotnie wyłączany... Nie wiem co z tym fantem zrobić... jutro pobiegnę raz jeszcze i zobaczę czy powtarza się problem...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Jak sytuacja się powtórzy to niestety serwis wita. Na szczęście działa bardzo sprawnie także szybko odzyskasz zegarekNiecierpek pisze:...jutro pobiegnę raz jeszcze i zobaczę czy powtarza się problem...
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:30
Wiem, że z serwisem nie ma problemu. Reklamowałem rok temu urządzenie turystyczne GpsMap 62stc i po 2 tygodniach przysłano "prawie" nowe tzn. w wersji "refurbished" = nowa obudowa, a wnętrze po naprawie innego urządzenia. Ciekawe czy przy zegarkach też odsyłają "refurbished"...zapa pisze:Jak sytuacja się powtórzy to niestety serwis wita. Na szczęście działa bardzo sprawnie także szybko odzyskasz zegarekNiecierpek pisze:...jutro pobiegnę raz jeszcze i zobaczę czy powtarza się problem...
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
mafik pisze:Ale jak się zainstaluje Garmin Training Center, to tam są czasy w poszczególnych strefach.Adam Klein pisze:W Garmin Connect nie masz "czasu w strefach".
Automatycznie się pokazują.
poza tematem szkoda że GTC nie jest już wspierane przez Garmina, dla pocieszenia dodam iż GC ma mieć funkcjonalność GTC w tym kwartale

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiście, co więcej kupując nowy zegarek w sklepie (lub inne urządzenie Garmina) możesz, nawet o tym nie wiedząc otrzymać egzemplarz refurbished.Niecierpek pisze:Ciekawe czy przy zegarkach też odsyłają "refurbished"...
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Piechu pisze:Oczywiście, co więcej kupując nowy zegarek w sklepie (lub inne urządzenie Garmina) możesz, nawet o tym nie wiedząc otrzymać egzemplarz refurbished.Niecierpek pisze:Ciekawe czy przy zegarkach też odsyłają "refurbished"...
samochody kupujecie takie same a zegarków się obawiacie

Obok mnie jest fabryka FIAT

Nie wspominając już o tym ile razy kolumna kierownicy musi przejść złożeń i rozebrań na części pierwsze zanim trafi do samochodu

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Witam!
W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?
Pozdrawiam
W poniedziałek oddaję 210 (mam 30 dni na zwrot). Po nanoszeniu trasy na mapę widać było liczne przerwy, przy czym zegarek nie informował o zerwaniu połączenia z GPS, a pogoda była idealna. Mam zamiar wymienić go na 220. Stąd pytanie do użytkowników. Czytałem, że jest możliwość konfiguracji ekranów. Czy można ustawić stoper i pomiar tętna w jednym tym samym ekranie ?
Pozdrawiam