Duże piersi przeszkadzają w bieganiu

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Minikorka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam taki biust i dobrze dobraną bieliznę , nic mi nie przeszkadza.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kiberana
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O tak bielizna to podstawa, ale i tak przy bardzo duzym biuście jest trochę trudniej:)
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

jak widać powstał świetny temat dla czteropostowców
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
emmy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zdjęcia by się przydaly
DorkaG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odpowiednia bielizna załatwia sprawę, to prawda. Można kupić teraz takie perełki, że nawet duże piersi da się ujarzmić. Niestety, zupełnie innym tematem jest to, że odpowiednio kosztują :(
cytokinina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie odnośnie mojego biustu, zaczęłam biegać i chciałabym to kontynuować tylko dla kondycji, nie chce schudnąć, nie przeszłam na żadne diety, jestem zadowolona z mojej sylwetki, ale bardzo martwię się o mój biust, przy 177 i wadze 65 mam spore C, uważam ze są idealne, nie za małe, ale też NIE ZA DUŻE, często czytam że kobietom spada rozmiar biustu przez bieganie, zastanawia mnie tylko czy jest to wina ich dodatkowych diet czy jestem skazana na zmniejszenie sie moich piersi?
DorkaG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cytokinina pisze:Mam pytanie odnośnie mojego biustu, zaczęłam biegać i chciałabym to kontynuować tylko dla kondycji, nie chce schudnąć, nie przeszłam na żadne diety, jestem zadowolona z mojej sylwetki, ale bardzo martwię się o mój biust, przy 177 i wadze 65 mam spore C, uważam ze są idealne, nie za małe, ale też NIE ZA DUŻE, często czytam że kobietom spada rozmiar biustu przez bieganie, zastanawia mnie tylko czy jest to wina ich dodatkowych diet czy jestem skazana na zmniejszenie sie moich piersi?

nie wiem jak innym dziewczynom ale mi się z 65ff zrobiło 65f - wiec ubytek nieznaczny :). myślę, że chudnie się nie biegając tylko robiąc ujemy bilans kaloryczny (w czym bieganie bardzo pomaga)
Monika87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 10:09

Nieprzeczytany post

ja powiem tylko tyle chciałabym mieć miseczkę B/C a podczas biegania mnie wkurw*** (przepraszam za słownictwo nie mogłam się powstrzymać ) ;) dlatego szukam odpowiedniego stanika !!! i mogę wydać majątek oby tylko był dobry ;)

Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
terenowiec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42

Nieprzeczytany post

U Żony pojawił się inny problem. W ciemno kupiłem jej biustonosz sportowy i był dobry po założeniu i nawet podczas lekkiego treningu. Ale kiedy na zawodach zaczęła dawać czadu, to na czwartym kilometrze musieliśmy urządzić mały striptiz (musiałem jej ten biustonosz rozpiąć) bo ją po prostu dusił i nie mogła oddychać pełną piersią. Po zluźnieniu więzów biegło się Jej sto razy lepiej. Inna rzecz, że wątek dotyczy dużych piersi, a Żona nie należy do tych, które narzekają na nadgabaryty, więc Jej bieg z rozpiętym biustonoszem nie przeszkadzał. Tym bardziej, że górny tylny pasek dodatkowo całą konstrukcję biustonosza i jego zawartość trzymał. My problem za ciasnego biustonosza rozwiązaliśmy specjalnymi przedłużkami, które można kupić nawet w pasmanterii.
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedy intensywnie biegałam, rzeczywiście biust nieznacznie się zmniejszył. Teraz biegam głównie rekreacyjnie i moje piersi czują się z tym zdecydowanie lepiej :hej:
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

witajcie
I ja mam duzy biust...dla mnie za duży ale mąż zadowolony ;-)
do biegania mam biustonosz dobrze dopasowany (pancerny).. choć przyznam ze w koncówce pómaratonu obtarło mnie ramiączko (co oczywiście poczułam dopiero na drugi dzień) ;-)
Biust mi maleje jak chudnę..a raczej w moim wieku już grawitacja działa :lalala:
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
Monika87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 10:09

Nieprzeczytany post

MPOMJ pisze:witajcie
do biegania mam biustonosz dobrze dopasowany (pancerny).. choć przyznam ze w koncówce pómaratonu obtarło mnie ramiączko (co oczywiście poczułam dopiero na drugi dzień) ;-)
Biust mi maleje jak chudnę..a raczej w moim wieku już grawitacja działa :lalala:
a jaki masz stanik? bo ja poszukuję intensywnie na swój duży biust, mam nadzieję że w miarę robionych treningów wreszcie mi zmaleje! ;)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Monika87 pisze:
MPOMJ pisze:witajcie
a jaki masz stanik? bo ja poszukuję intensywnie na swój duży biust, mam nadzieję że w miarę robionych treningów wreszcie mi zmaleje! ;)
też się podepnę do pytania..
usilnie próbuję znaleźć sportowy biustonosz na bardzo duży biust, i nie wychodzi :echech:
ania102 pisze:Nie ma za dużych piersi, są za małe staniki.
są...
po przekroczeniu pewnego rozmiaru nawet w najlepszym staniku jest to problem :(
Awatar użytkownika
Kamilka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Duże.. bardzo duże piersi utrudniają bieganie.. zawsze to większy wysiłek dla organizmu i szybciej człowiek się męczy..
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

nie mam typowo sportowego ale z Thriump-a z szerokimi ramiączkami zmniejszający biust optycznie o 1 rozmiar...o taki...
BIUSTONOSZ KOMFORTOWY TRIUMPH - LADYFORM SOFT W
https://www.bielizna-anna.pl/product/BI ... -W/?id=582
ładnie kryje piersi i ma te ramiączka które dobrze trzymaja i nie wpijaja sie w ramiona ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
ODPOWIEDZ